Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Leteszteltük az új győri piacra közlekedő Citybuszt - videó

Közel egy hete üzemel a Kisalföld Volán új járata, a Citybusz. Portálunk szerdán korán kelt, és reggel fél nyolckor az Árkád mögötti piacnál vettük szemügyre az új járatot.

Az egyetlen problémánk az volt, hogy nem bírtuk kivárni a csaknem fél órás várakozást a járatra, így a piacra mentünk, hogy megnézzük hányan vették igénybe az új járatot.

Egy jármű épp várakozott, az autóbusz vezetője Gradsack Tamás pedig elmondta tapasztalatait a Citybusszal kapcsolatban.

- Most ismerkedünk mi is a járattal, és szerintem az utasok is, mert eddig nagyon kevesen használják.

A hajnali órákban szinte egyedül utaztam, aztán a reggeli órákban már azért voltak utasok is az autóbuszon.

Általában nyugdíjasok szállnak fel, de láttam már fiatalokat is. Telt házas járat még nem volt - mondta el az autóbuszvezető.


Videó: Cseh Róbert.


Az alacsony utas számot magyaráznia sem kellett, láttuk a saját szemünkkel. Aztán megnéztük a buszt, egész korrekt állapotban volt, még a sofőr azt is elmagyarázta, hogy dönti meg a járművet, mikor mozgáskorlátozott érkezik a felszálláshoz.

A süllyesztett padlós autóbusz persze nincs ellátva extra kényelemmel, a piacról hazafelé légkondi hiányában bizony könnyen megfőhetünk a nagy melegben.


Már közlekedik a győri belvárosban a Citybusz - fotók: Cseh Róbert.

Hujber Imréné hetente látogatja a piacot, a Dunakapu-tér után az új helyszínen is szívesen vásárol.

- Nagyon örülök az új járatnak, mert pont a piac mellett tesz le, és mikor végeztem vissza is mehetek vele a belvárosba. Hetente egyszer mindenképp igénybe veszem a Citybuszt - fogalmazott a győri lakos.

A piacon áruló Lukáné Nagy Lívia elmondta nekünk, hogy miért lehetnek kevesen a járatokon.

- Szerintem nem hallottak az emberek erről a járatról. Hetente egyszer jövök ki a piacra árulni. Látom a buszmegállót, és érdekes módon azt látom, hogy alig van rajta utas - mondta el érdeklődésünkre Lukáné Nagy Lívia.

A Citybusz a belvárost kapcsolja össze a piaccal, de minden városrészről elérhető, 32 autóbuszvonallal adott a csatlakozási lehetőség.

A járat normál díjszabással (jeggyel, bérlettel) vehető igénybe, bővebb információk a Kisalföld Volán honlapján. 

Olvasóink írták

 • 11. Dwatson 2011. szeptember 08. 18:41
  „Jobb lett volna békén hagyni a helyén a piacot és meghagyni az utókornak ami a föld alatt van!Nem tanultak a Széchenyi térből?A flancos kövük takarítása esetenként 2 000 000-ba kerül,de ocsmány marad a fürdő körüli része.”
 • 10. godsmith 2011. szeptember 08. 16:54
  „Csak egy probléma van, már megint azok jártak rosszul, akik Révfaluból, Kisbácsáról jártak a piacra. Ez a vásárlóréteg most kiesett, hiszen amíg a piac a Dunakapu téren volt, a 11-es busz ott állt meg. Én is ezen a vonalon lakom és látom, hogy a 78 éves anyukám milyen mérges, amiért elvették tőle a piacrajárás lehetőségét, mivel nem fog azért beutazni a városba, majd átszállni egy másikra, hogy visszautazzon az Árkád mögé, majd teleszatyrokkal mindezt megtegye visszafelé is. És úgy gondolom, hogy nagyon sokan így vannak vele az idősebb korosztályból. Mi már megszoktuk, hogy ez a városrész nagyon árva gyerek, itt nincs semmi, se bevásárlóközpont, se piac, se gyógyszertár és tudnám folytatni.”
 • 9. pappe 2011. szeptember 08. 14:12
  „Pepe9111-nek igaza van. Máshol a Citybusz eleve ezt jelenti. Azaz a városi járatokon közlekedőknél kisebbet. Jó példa a budai várban közlekedő kisebb buszok!”
 • 8. Pepe9111 2011. szeptember 08. 13:15
  „Kisebb, 10 -20 fő szállítására alkalmas buszok kellenének, amik folyamatosan közlekednek, úgy hogy 10 percnél többet ne kelljen várni rájuk! Akkor valószínűleg használnák is őket!
  Senki sem szereti a kevés szabadidejét, akár félóra várakozással tölteni!”
 • 7. szaszyka 2011. szeptember 08. 13:09
  „nem azért mondom,de lehetne ingyenes a citybusz.A Dunacenteres is ingyen van.Talán akkor jobban ki lenne használva.”
 • 6. tori97i 2011. szeptember 08. 13:02
  „"Portálunk szerdán korán kelt"... No comment.”
 • 5. mpeter 2011. szeptember 08. 11:59
  „Szerencsésebb lett volna közvetlenül a City-busz menetrendjét linkelni:
  http://www.kisalfoldvolan.hu/data/files/2011/citybusz_hirdetmeny.pdf”
 • 4. Freehill 2011. szeptember 08. 09:49
  „Két nap tapasztalata alapján nem lehet megítélni egy teljesen új buszvonalat. Amikor a 11E, 22E indult, azokon is alig voltak, aztán pár hónap alatt szépen megteltek. Bár a citybuszon "teltház" valószínűleg sosem lesz, a vonal jellegéből adódóan 15-20 utas járatonként már nem rossz (én szombaton kint voltam: akkor voltak is ennyien a délelőtti járatokon!), csak éppen nincs kisebb busza a Volánnak (heti 2 nap miatt valószínűleg nem is érné meg fenntartani).
  urbaniastapista: szerintem is ingyenessé lehetne tenni, a legtöbb utas amúgy sem fizet, mert 65 év feletti, alig esne ki bevétel, viszont elegáns gesztus lenne, ami az egész kezdeményezés vonzerejét növelné.”
 • 3. urbaniastapista 2011. szeptember 08. 09:35
  „A milliárdos Dunakapu téri tervekbe igazán beleférhetett volna az ingyenes busz havi pár százezres költsége, akkor még utas és vásárló is több lenne.”
 • 2. pmargitka 2011. szeptember 08. 09:25
  „Tisztelt "okosok"!
  A fiatalok a piacra legtöbben kocsival mennek. Az idősek meg nem mennek fel az internetre mivel lehet, hogy nincs is Nekik és a Kisalföld Volán honlapját sem nagyon olvassák, hogy létezik a buszjárat. Majd szájhagyomány útján fog elterjedni és ahhoz idő kell, nem két nap forgalmából leszűrni, hogy nincs utas a buszokon. Valami más tájékoztatást kellet volna adni, pl Újságba beírni, hogyan közlekedik a járat, nem azt, hogy hol lehet megtalálni a menetrendet! Az újságot olvassák legtöbben az érintettek.
  Tisztelettel : pmargitka”
 • 1. csikar 2011. szeptember 08. 09:14
  „Kedves Kisalföld! Ez a harmadik cikk a Citybuszról, most már megírhatná, mondhatná valaki, hogy honnét indul és mikor?! Talán jobb lenne a kihasználtsága.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatornaépítés Révfaluban: bedugulhat a forgalom a Hédervári úton - fotók

Csatornaépítés miatt október 30-ig forgalmi torlódásra számítsanak Győrben a Hédervári úton a… Tovább olvasom