Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Leteszteltük a posta csekkbefizető automatáját Győrben! - fotók

A kisalfold.hu munkatársa a Fehérvári úti Sparban másodikként adta fel a csekkjét. A rendszer még akadozik, de a gép kezelése pofonegyszerű. Szavazás.
Hétfőtől az országban húsz helyen, bevásárlóközpontokban, illetve postákon működnek csekkbefizető automaták - közölte a Magyar Posta Zrt. hétfőn.

Nos, a húszból az egyik masina a Fehérvári úti Sparba került Győrben.

A győri automata mobilkommunikációja egyelőre akadozik a központtal

Nem sokkal dél után érkeztünk meg a megyeszékhelyi bevásárlóközpontba inkognitóban, az ATM-re hasonlító gépet épp egy szerelő "élesztette" újra. A szimpatikus úr megkért bennünket, hogy 7-8 perc múlva térjünk vissza. Ennyi idő ugyanis, ameddig a rendszer újratölt.

A problémát egyébként az okozta-okozza, hogy a gép mobilkommunikációja akadozik a központtal, s ezért már most felmerült, hogy az antennát átszerelik az épület külső falára.


Ilyen a csekkbefizető automata működés közben - fotók: MTI

Egyszerre legfeljebb öt csekket tud kezelni a rendszer 

Nos, miután vásároltunk az akciós mosóporból, másodszorra is próbát tettünk a csekkbefizető automatával, s ezúttal sikerrel jártunk. A gép mellett ketten álltak - a szerelő úr mellett egy postás kisasszony is -, akik szükséges esetén segítséget nyújtottak az érdeklődőknek.

Sok csekkbefizető egyelőre nem akad Győrben. A kisalfold.hu munkatársa volt a második ember, aki hétfőn ily módon rendezte egyik számláját.

Az érintőképernyő egyértelmű utasításokat ad, a rendszer menüpontjai pofonegyszerűek. Amikor a gép elnyeli a csekket - egyszerre legfeljebb ötöt tud kezelni -, rövid idő után beolvassa a megbízó azonosítóját és a számlatulajdonos számlaszámát. Ezeket a számokat természetesen érdemes ellenőrizni.


Kilenc automata üzemel vidéki városban

Az automaták közül 11-et a fővárosba, illetve annak agglomerációjába telepítettek, de került belőlük Debrecenbe, Győrbe, Kecskemétre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra és Szombathelyre is. A 20 automatából 9 Auchan áruházakban, 5 egyéb áruházakban, míg 6 postahivatalokban működik.Az automata nem tépi le a csekket, hanem visszaadja, s nyomtat mellé egy fehér igazolólapot
Az automata nem tépi le a csekket, hanem visszaadja, s nyomtat mellé egy fehér igazolólapot


Idén végre ingyenes lehet a bankkártyás fizetés a Postákon

"Az idei év első hónapjaiban végre megvalósulhat az ingyenes postai bankkártyás csekkbefizetés, amivel az ügyfelek összesen több száz millió forintot spórolhatnak, a bankok pedig ugyanekkora bevételtől esnek el" - nyilatkozta tavaly év végén Szarka Zoltán, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója a Napi.hu-nak. 

Csak bankkártyával lehet fizetni, de ennek nincs plusz költsége

Úgy hallottuk, olyan hiba előfordulhat, miszerint adott csekket kétszer olvassa be a gép. Ilyen esetben csak annyit kell tenni, hogy a duplán beolvasott csekk egyikét ki kell törölni.

Az automaták egyelőre csak géppel kitöltött csekket tudnak kezelni, de a későbbiekben valamennyi csekktípus - köztük a kézzel írott is - feladható lesz ilyen módon.

Kézpénzzel nem lehet fizetni, csak bankkártyával úgy, hogy az érintés nélküli fizetésmód, a paypass egyelőre szintén nem működik.

Jó hír ugyanakkor, hogy a kártyás fizetésnek itt nincs költsége - a feladás kártyás vásárlásnak minősül -; ellentétben a hagyományos postai csekkbefizetéssel.

Minden kezdeti nehézség ellenére, próbálkozzanak bátran, a rendszer már most praktikus és ügyes!
hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Juhász István fogadóórája

Juhász István február 11-én, szerdán 17 órakor képviselői fogadóórát tart a Szabadhegyi Magyar-Német… Tovább olvasom