Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Leteszteltük a Frigyes laktanya mélygarázsát - videóval

Megnyitotta kapuit Győr legújabb össznépi parkoló létesítménye. Ennek örömére autóba pattantunk, s tettünk egy kört a város első magánpénzből épített mélygarázsában.

Mint arról hírt adott portálunk: megnyitotta kapuit Győr első magánkézben lévő mélygarázsa az egykori Frigyes laktanya területén.

Első körben nézzük, mit lehet tudni röviden a vadonatúj létesítményről: 160 autónak biztosít helyet, s a győri belvároshoz hasonló tarifájú parkolójegyekkel várja az autósokat.

Videó: Cseh Róbert.


Könnyű a közlekedés a mélygarázsban

A kisalfold.hu csapata még a próbaidő alatt tesztelte az egyszintes mélygarázst. A behajtás gyakorlott parkolóházba járók számára nem okozhat gondot: tikettet kell kérni a sorompónál, s amint az automata a kezünkbe nyomja a kis cetlit, már hajthatunk is a "föld alá".

Az egyszintes elrendezésből akár arra is következhetnénk, hogy bonyolult a közlekedési rend Győr első magántőkéből épített parkolójában, de a gyakorlatban ettől nem kell tartani: remekül táblázták ki a mélygarázst, s ez nyilvánvalóan könnyíti, segíti a közlekedést.


Fotó: MTI.
Fotó: MTI.


"A Leier mélygarázs parkolóit mi tágasnak éreztük, s megkockáztatjuk, hogy egy jól megtermett terepjáró is bőven beférne"

Amikor tavaly ősszel a Nádor aluljáró mellett épült parkolóházban portyáztunk, megjegyeztük, miszerint egy-egy helyre nem biztos, hogy egy Hummer beférne. (Az akkor kapott olvasói reakciókba – többen írták, hogy barmok vagyunk, merthogy egy Suzuki sem férne be Győr 2. parkolóházának platzaira nemhogy egy Hummer – most ne menjünk bele.)

Nos, a Leier mélygarázs parkolóit mi tágasnak éreztük, s megkockáztatjuk, hogy egy jól megtermett terepjáró is bőven beférne a kijelölt helyekre.

A Zrínyi úton található létesítmény építészetileg semmilyen különleges elemet, megoldást nem tartalmaz, de hát nem is ezt várjuk elsősorban egy mélygarázstól.Szavazzon!


Egy kis próbaidős malőr

Amikor teszteltük a mélygarázst, még tartott a próbaidő – ennek megfelelően adódott egy kisebb nehézség. Jelesül az automatarendszer nem engedte, hogy fizessünk, s elnyelte a kártyánkat. Önmagában ettől persze még nem sírtuk volna el magunkat – csak hát a sorompó nem engedett ki bennünket.

Végül, a létesítményben dolgozó munkások segítségét kértük, s rövid, mókás párbeszéd után (– Szükség esetén tudunk ám hidegélelmet adni! – Köszönjük, de inkább az egyik felújított épület luxuslakosztályát próbálnánk ki éjszakára.) kiszabadultunk.

Gyaníthatóan a rendszer első pontatlanságait már orvosolták a szakemberek, mi pedig csak bátorítani tudjuk Önöket: ha rövid sétára vágynak a belvárosig, tegyék próbára a mélygarázst – elvégre egy kis mozgás senkinek sem árt.


"Akik eddig elkerülték a szűkös, rosszul megtervezett parkolókat" 

A Leier City Center összesen 3 milliárd forintos beruházásból valósul(t) meg.

A mélygarázst elsődlegesen az irodaház miatt építette a Leier cégcsoport, de tekintettel arra, hogy a szomszédos központi-buszpályaudvarnál a parkolás még az utazóknak sem megoldott, így jó szolgálatot tehet az ide-oda ingázóknak is.

"A vidéki városokban nem igazán kedvelik az emeletes, liftes, bonyolult közlekedésű parkolóházakat.

A Leier City Centerben ennek elkerülése érdekében klasszikus, tágas beállókat terveztek, amelyek várhatóan népszerűek lesznek azok körében is, akik eddig elkerülték a szűkös, rosszul megtervezett parkolókat" – mondta Mártonné Dr. Baj Mária, az üzemeltető Leier Immo Kft. ügyvezetője. 

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. adalfold 2010. március 06. 19:49
  „HÚÚÚ HŰŰŰ MEKKORA DOLOG, MEKKORA EZ A VIDEJÓ:d:d:d:d:d:d:d:D:D:D:D

  HAJRÁ JOBBIK!”
 • 21. kisokoska 2010. március 04. 15:14
  „Ez a teszt sem volt az igazi, de már valamival jobb volt a legutóbbinál. Csak így tovább!!!!”
 • 20. Dr.Horváth 2010. március 03. 11:03
  „A 14 órái ingyenes parkolás szerintem bőven megfelel mindenkinek, aki mondjuk dolgozni jár be autóval. A Frigyes-laktanya megszépítésének én is örülök.
  El kellene választani egymástól két dolgot: 1. milyen habitusú Leier úr 2. A Frigyes-laktanya felújítását. Az egyiket lehet szidni, a másik dícsérni. (Kinek-kinek ízlése szerint).”
 • 19. győrinagyi 2010. március 03. 08:49
  „Igen, mindkét komszolos parkolóház ingyenes 14 óra időtartamra. Az, hogy az előző elképzelés nem valósulhatott meg, az köszönhető W. Gábor építésznek! Egyébként Leier úr igen szépen és igényesen újítja fel a korábban Győr szégyenének tartott Frigyes-laktanyát.”
 • 18. AHA 2010. március 03. 06:19
  „urbaniastapista 2010.03.02. 21:16
  A hozzád hasonló beteg agyú emberek miatt nem történt a városban semmi 16 év alatt.”
 • 17. Tabornok 2010. március 03. 05:17
  „9 Imcsi 2010.03.02. 11:15
  Szerintem is ingyenes a választásokig.”
 • 16. Imcsi 2010. március 02. 23:27
  „Mankapunka! Hát ugye, mindenki magából indul ki, erre azért nem gondoltam. Nekem pár órára, de max. fél napra kellene csak a parkolás! A rakparton viszont tuti, hogy egy éjszakára sem hagynám a kocsimat, nemhogy egy hétre!”
 • 15. margitahill 2010. március 02. 21:24
  „Milyen magasságkorlátozás van hivatalosan kitéve a mélygarázs bejáratánál? 190cm magas kisbusszal is be lehet hajtani?”
 • 14. urbaniastapista 2010. március 02. 21:16
  „"Jaj de szíp, szíp sárga!" (R. B., "Indul a Bakterház" c. regényből)

  Parasztvakítás az egész, mint a Leier birodalom.
  A honlapjuk szerint elkészült és eladó-kiadó 3700 m2 irodaterület. Ha az engedélyezési tervben ennek a felére azt írták hogy teakonyha, tárgyaló és raktár, akkor is kellene 185 parkolóhely. Ez a mélygarázs meg tud 160, vagy 150 parkolóhelyet, mikor hogy (honlap vs. cikkek).
  A már elkészült lakások és a most készülő újabb épület igénye még sehol. Ráadásul ezeket a parkolóhelyeket - ez magyar agyatlanság, nem a Leierék sara, ők csak megteszik, mert megtehetik - pénzért árulják, kutyát nem érdekli hogy az átvételt követően is az irodákat szolgálja. Magyarán az engedélye szerint az irodákhoz épült parkolóhelyeket eladja, az irodák dolgozói és ügyfelei meg a közterületi parkolókat használják. Közterület, azaz a közvagyon szolgálja a magánérdeket. Városuk pártjai meg csendesen széttárják
  tenyereiket.

  A buszpályaudvar helyére meg egy ilyen böhöm készülget:
  http://epiteszforum.hu/node/15250

  Erről is kéne a vita és vélemény.”
 • 13. Mankapunka 2010. március 02. 13:13
  „Imcsi

  A parkolóház azért nem,mert 14 óra parkolás után fizetni kell,a rakparton meg a kocsit egy hétig is ott hagyhatod ingyen és bérmentve.”
 • 12. medwe 2010. március 02. 12:56
  „Valaki írja meg, hogy kettőhúsz magassággal beférek-e. Most vidékről nem mennék be lemérni!”
 • 11. Esther 2010. március 02. 12:29
  „Örülök hogy a Frigyes laktanya helyen most parkolohaz van. Szerintem nagyon jo helyen van ha valaki a belvarosba akar menni.Viszont ami a cikkbe irtak, hogy a palyaudvarra keszülök otthagyhatjak az autojukat..ez bizony eleg költseges lenne,föleg ha valaki reggeltöl estig otthagyja.”
 • 10. Dr_Kriszpi 2010. március 02. 11:34
  „Nem azért az 1,20 ért de ha jól emlékszem anno valami külföldi akárki rendbe tette volna épített volna
  egy bevásárló központot és akkor még sehol nem volt az Árkád vagy a többi épített volna egy normális
  buszpályaudvart és abba nem mentek bele pedig az értelmesebb lett volna mint így jó jó ez is jó
  de mire? szép csilli villi de mi haszna ?? ismét újabb felesleges épület bár csillog villog de értelme nincs...”
 • 9. Imcsi 2010. március 02. 11:15
  „"Ön melyik létesítményt kedveli a legjobban?" A válaszok között mért csak a rakpartnál van írva, hogy ingyenes? Tudtommal ez a parkolóházra is igaz!”
 • 8. arrabonem 2010. március 02. 10:00
  „1. és 3. véleménye együtt igaz, nem ellentmondanak hanem kiegészítik egymást.
  Leier "Úr" egy öntörvényű, akarnok ember, sok írott-íratlan szabályon felülemeli magát a pénzén lovagolva - az élet zömében őt igazolja, de fel nem menti.
  Egyetértek azzal, hogy Győrnek jó a Frigyes megújulása, lehet fogást találni az ügyön, de ami történik sokkal jobb mint a csendes, ám annál látványosabb pusztulás. (Kicsit fáj, hogy pl. Debrecen mennyivel jobban kezelte a felszabaduló laktanyaproblémát - Kassai út egyetemi fejlesztések... de ez már múlt idő.)
  Azt viszont zsigerből utálom, amikor egyesekre nem úgy vonatkoznak a jogszabályok, előírások mint az átlag magyarra - pl. rám.”
 • 7. Kftimi 2010. március 02. 09:37
  „kipróbáltam, szerintem jó lett!”
 • 6. bejáró 2010. március 02. 09:34
  „Már az első nap igénybe vettem a létesítményt,nem ámulatbaejtő hanem funkcionális.Egy apró probléma akadt,nehezen található meg a fizető automata ugyanis annak irányát és helyét nem jelzi semmi ez elsőre kellemetlen.”
 • 5. medwe 2010. március 02. 08:51
  „Ha nem H2-essel, de egy NVC 2,2-méter magas kisbusszal be lehet állni? A vidék nem szereti az emeletes, liftes garázsokat? Haha. Az ország legelső (budapesti) robotgarázsában az elsők között parkoltam a 20 éves bogarammal. Keleti környéke. Én szerettem. Beáll, kiszáll, jármű eltűnik a földben. Visszamegy, jegyet illeszt az eszközben, jármű megjelenik. Na jó, marad a rakpart.”
 • 4. külföldi 2010. március 02. 07:54
  „Zotya975:
  Szerintem inkább azt a papír kártyát, amit behajtáskor ad a gép. Bankkártya elnyelése után nem poénkodtak volna ennyire.”
 • 3. nanemá 2010. március 02. 07:27
  „Akár fényezik,akár nem,az nagyon jó,hogy a frigyest kivakarja a szarból.
  Ha Győr városán múlna kizárólagosan,azt hiszem tovább enné az enyészet,és újabb szégyenfoltja lehetne Győrnek!
  Csak így tovább.Ha valakinek nem tetszik,tegye helyre a maradék épületeket!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult az esetmentőkocsi

Személyzetével együtt szolgálatba állt a rég várt esetmentőkocsi Pannonhalmán hétfőn. Tovább olvasom