Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Letelepedett a negyvenedik

A győri ipari park 41. telephelyének értékesítése fejeződött be csütörtökön az ünnepélyes aláírással. A Losberger Délkelet-Európa Kft. két év alatt 120–130 embernek adhat munkát.
Csaknem egy éve működik a győri ipari parkban a Losberger Délkelet-Európa Kft. A cégben ötvenszázalékos tulajdonrésszel van jelen a német Losberger Intertent GmbH, amely kilencven éve indult, s ma már a világ egyik legnagyobb nemzetközi mobilcsarnok-, rendezvény-, raktár- és kiállításisátor-gyártója. Mint ahogyan azt Varga Ákos – a magyar tulajdonos – a szerződés megkötése után elmondta, az egy év alatt tesztelték a győri, a magyar és a kelet-európai gazdasági viszonyokat. A kedvező tapasztalatok alapján kitűnő helyszínnek találják a győri ipari parkot. Innen szándékoznak mind déli, mind északi és keleti irányban elindulni, nem utolsósorban a környező országokban élő magyar nemzetiségek segítségével. Varga Ákos szerint az első évben felépülhet a 2100 négyzetméteres, ipari parktól megvett területen egy disztribúciós központ, majd a második lépcsőben a régióra és az anyacég piacaira is kiterjedő gyártást szeretnék beindítani.

Balogh László, a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. igazgatója, mint az adásvételi szerződés másik aláírója, elmondta, a Losberger pontosan a negyvenedik letelepülő az ipari parkban. Győr vonzereje nem csökkent, most is vannak folyamatban tárgyalások újabb letelepülőkkel. Az érdeklődés okai között kell keresni, hogy a győri önkormányzat továbbra is két évre mentesíti az iparűzési adó alól a friss letelepülőket, de a városban található munkaerő, az ipari park szolgáltatásai, infrastruktúrája, jó elérhetősége is fontos indok lehet. 2002-ben egyébként 5695 embert foglalkoztattak összesen a győri ipari park cégei, összes árbevételük pedig meghaladta a 212 milliárd forintot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem négy évre kell tervezni

„ A közoktatás átalakítása szükséges, de ezt nem szabad átgondolatlanul végigvinni”… Tovább olvasom