Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Leszavazták a polgármestert

Leszavazta a győri közgyűlés csütörtökön Borkai Zsolt polgármestert, aki javasolta, hogy bővítsék két önkormányzati cég felügyelőbizottságát – az MSZP-s képviselők miatt. A Pannon-Víz testületeibe viszont két szocialista jelölt is bekerült.

Több személyi kérdést is tárgyalt csütörtöki ülésén a győri közgyűlés. Az írásos előterjesztésben az állt, hogy a Pannon-Víz zrt. fel-
ügyelőbizottságába (fb) Horváth László (Fidesz–KDNP), helyére, az Inszol Zrt. fb-jébe Horváth Vilmos (Fidesz–KDNP) kerüljön. Ez simán átment a szavazáson, nem úgy Borkai Zsolt szóbeli kiegészítése.

Személyi ügyek

A szakértők szerint mindkét ingatlan műszaki állapota rendkívül gyenge, és az önkormányzat számára a felújítás nélküli értékesítés a legkedvezőbb.
A polgármester azt indítványozta, bővítsék a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. és az Inszol Zrt. fb-jét – azért, hogy a szocialista delegáltaknak is jusson hely. A közgyűlés ugyanakkor elfogadta Borkai azon indítványát, hogy a Pannon-Víz zrt. testületeibe két szocialista jelölt is bekerüljön: Miklósy Lajost az igazgatótanácsba, Eredics Imrét az fb-be választották be. Emlékezetes, a március 22-i ülésen az MSZP-frakció kivonulással tiltakozott amiatt, mert a jobboldal a meghatározó városi cégekben egyetlen helyet sem biztosított számukra.
Még egy személyi ügy dőlt el: a Vaskakas Bábszínházat a következő öt évben is Kocsis Rozi irányítja.

Licit 192 millióról

Megoldódni látszik a győri belváros egyik legszebb részén, a Bécsi kapu téren álló rendkívül rossz állapotú épületegyüttes sorsa. A városi közgyűlés csütörtökön tárgyalta a hasznosításról szóló javaslatot.
A testület elfogadta ezt az érvelést, és úgy döntött, egyben értékesíti a vár bástyájának helyiségeiből álló volt Vaskakas éttermet, a felette lévő udvart, valamint a Bécsi kapu tér 1–3. szám alatti kétemeletes saroképületet. A licit 192 millió forintról indul. Az ügyletet szeptember végéig tervezik lebonyolítani.

II. János Pál sétány

A képviselők II. János Pál pápáról közterületet neveztek el: a Mosoni-Duna partján, a Püspökvártól négyszáz méterre található Dunapart Rezidencia előtti majdani sétány viseli az egyházfő nevét. Az indokok között szerepelt, hogy ő volt az első és eleddig utolsó pápa, aki Győrbe látogatott, és ő avatta boldoggá Apor Vilmos egykori győri püspököt. A kérdés két éve is napirendre került, de akkor a testület nem támogatta a névadást, többek között azért, mert a II. János Pál pápa kifejezés „hosszúsága és a sok á hang miatt a legnagyobb tisztelet mellett sem alkalmas arra, hogy közterület neve legyen".

Hancz Gábor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetértés a pólusprogramról

A tegnapi győri közgyűlés legnagyobb érdeklődésre számot tartó napirendi pontja a pólusprogramról szóló beszámoló volt. A Kisalföld a múlt héten számolt be arról, hogy az új városvezetés az utóbbi fél évben hatról egyre csökkentette az előkészítő csapat létszámát. Ottófi Rudolf alpolgármester ezt azzal magyarázta, hogy az állam jelenleg éppen átdolgozza a pólusprogram alapkoncepcióját, s amíg ez nem ismert, gyakorlatilag alig akad tennivaló. Tovább olvasom