Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Lesz Győri Nyár, csak kicsit másként

Győr város vezetése már korábban kifejtette, hoyg összefogottabb Győri Nyarat szeretne.
A Győri Nyár hagyományait nem elfeledve, de azokat megújítva szeretne a győri városvezetés egy összefogottabb, inkább néhány erős hétvégére, mintsem elhúzódó rendezvényfolyamra építő fesztivált szervezni már idén. Hogy nem késtek-e el ezzel? Ottófi Rudolf, a kulturális területért is felelős alpolgármester szerint nem. Az alpolgármester csütörtökön tartott megbeszélést e témában a győri fesztiváliroda vezetőjével, Csurák Erzsébettel.

– Idén már nem adunk ki egész évre szóló kulturális eseménynaptárt, ahogy az eddig szokás volt. Inkább féléves ciklusokban gondolkodunk – mondta a Kisalföldnek Ottófi Rudolf alpolgármester. – Nem szeretnénk, ha túlságosan gúzsba kötnének az előzetes tervek. Ilyenformán még időben vagyunk az újfajta Győri Nyár szervezését illetően. Az biztos, hogy inkább erős hétvégékben gondolkodunk, a már jól bevált június vége, július eleje-közepe időszakban. Az egyik hétvégét szeretnénk a vízre építeni.

„ Gondoltunk látványos sárkányhajós felvonulásra, vagy akár arra, hogy a győri folyókon leúsztassunk a Mini mondushoz hasonlatosan világhírű épületek makettjeit, melyek később kiállításra kerülhetnének. Sajnos a vízi színpadot nem tudjuk még idén megépíteni, pedig nagyszerű helye lehetne a Mosoni-Duna rakpartjánál."

– Ez a terület és főleg a Dunakapu tér pedig egy jó helyszínnek ígérkezik a tömegrendezvényekre. A fideszes kampányzáró Demjén Rózsival, vagy éppen most a fergeteges szilveszteri buli is bizonyította ezt.
A tervek még elég képlékenyek, az azonban szinte biztosra vehető, hogy a megnyitó ismét nagy durranás lesz, ahova több tízezer ember mehet el. A helyszíne viszont még bizonytalan, lehet, hogy ismét elhagyja a Győri Nyár nyitánya a Rába-partot?

Az alpolgármester elmondta, azt szeretnék elérni, hogy azok az emberek, akik más városokból, országokból eljönnek a programokra, hét közben is maradjanak. Nézzenek körül a kistérségekben. Onnan is kínálnak számukra kulturális lehetőségeket. Így talán növelhető lesz majd a Győrben eltöltött vendégéjszakák száma.

A programokat a korábbi évekhez hasonlóan 6 millió forint összeggel tervezték be a fesztiváliroda költségvetésébe, de az összeg várhatóan kiegészül további támogatásokkal és pályázati pénzekkel. A propagandában azonban kipróbálnak majd új eszközöket, többek között a városról képeket közvetítő diaporáma (a Duna tévén látható városképek) alsó csíkját.

Egyelőre tehát az a biztos, hogy változik a Győri Nyár, de a szervezők most kezdenek hozzá igazán a szerkezet átalakításához. Ottófi Rudolf ehhez hozzátette, a városháza nagyon számít a város polgárainak ötleteire, igényeire is. Ezeket akár még a Budapesti Tavaszi Fesztiválon is felhasználnák. Az ötleteket a csala.eva@gyor-ph.hu e-mail címre lehet eljuttatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három koncert a szülővárosban

Az idén három koncertet is ad szülővárosában, Győrben a Stuttgartban élő Bartók- és Liszt-díjas… Tovább olvasom