Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Lerövidült a 2-es útvonala

"A Virágpiac felújítása miatt a 2-es busz nem jön ki Szigetbe a Korányi térre, csak a Révai utcáig közlekedik. Miért? Lehet ezen változtatni?"
 Nem értjük ugyanis, mert az 1-es és a 14-es módosított útvonalon tud közlekedni, a Zechmeister utcát érintve. Akik viszont a Korányi tér környékére jönnek, azoknak most egy hónapig csak a Szarvas utcában megálló 8-as járat maradt, ami csak óránként közlekedik. Ráadásul a 2-es útvonalának lerövidítéséről későn értesültünk. Nem gondoltak a munkába járókra? Olvasói kérdés

A győri polgármesteri hivatal a busszal közlekedő helyiektől elnézést kért a kellemetlenségekért lapunknak eljuttatott közleményében. A tájékoztatás szerint a Virágpiac lezárása miatt terelőútvonalon közlekedő buszoknak jelentősen több kilométert kell megtenniük.

„A költségoptimalizálás miatt módosult a 2-es autóbuszcsalád útvonala a lezárás idejére, figyelembe véve, hogy a Korányi térhez nagyon közel lévő Stromfeld utcában elérhető a Belvárost, Adyvárost, Nádorvárost is érintő 1-es és 14-es járatok megállója." A Virágpiac felújítása miatti autóbusz-terelésekre vonatkozó utasértesítő megtalálható a www.gyor.hu és a www.kisalfoldvolan.hu honlapokon.

Olvasóink írták

  • 3. Freehill 2011. augusztus 08. 19:52
    „#2: njózsi: a megállókban lévő menetrendeken a megfelelő irányú nyílon található piros pötty jelzi a megállóhelyet ÉS az útirányt. A buszvezetők sajnos néha tényleg elfelejtik átállítani az úti célt, de az elmúlt pár évben komolyan javult az arány (azelőtt kb. 50% rossz volt, most szerintem 10% alatti). A kiépítés alatt álló rendszer ezt automatizálni fogja. Dinamikus utastájékoztatás és jegy-/bérletautomaták hamarosan lesznek, több éve folyik egy fejlesztési projekt (a sajtó sokat írt már róla), hamarosan a látható eredmények is jönnek. A buszok néha tényleg pontatlanok, de azt főleg a külső körülmények okozzák. A menetrenden lehetne még bővíteni, de először nézd meg a nem sokkal kisebb Székesfehérvárt, ahol jellemzően óránként 1 busz jár... ahhoz képest szerintem Győr nagyon jó!”
  • 2. njózsi 2011. július 28. 11:25
    „A legrosszabb helyi közlekedése Győrnek van. A buszokon a viszonylatszám mellett nem cserélik az útvonalat (pedig ez szerintem 1 gombnyomás lenne) A megállókban levő utastájékoztatóból nem derül ki, hogy melyik irányba indul a busz. Így az idegen vagy jó felé indul,vagy nem. A megállók neveit nem közlik a buszokon, a buszok pontatlanok. Kevés helyen lehet buszjegyet kapni. A peremkerületekben egyáltalán nem. Jegyautomaták kellenének. Igaz így 75 Ft-tal többet kaszál a Volán a semmiért............ és még sorolhatnám a hiányosságokat, de ha 30 éve nem változtatták meg, akkor most sem fogják.”
  • 1. Catherina 2011. július 28. 09:55
    „igen, csak az 1-es, 14-es, nem megy ki a Jószef Attilra lakótelepre....aki mondjuk Szigetből jár egy busszal, és nem átszállással,- pláne ha jeggyel utazik, - bizony nem mindegy!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdődött Sáráson a csatornázás

Őszre elkészül a csatornázás első üteme Sáráson. Az utóbbi években egyre többen költöztek ebbe a… Tovább olvasom