Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Lépésről lépésre a munkába

A United Way Kisalföld Alapítvány több mint 60 millió forintot nyert az Új Magyarország Fejlesztési Terv TÁMOP 5.3.1-es programjában.

A pénzt a halmozottan hátrányos helyzetű munkanélkülieknek a munka világába való visszavezetésére használják fel.

A pályázatnyertes, Lépésről lépésre elnevezésű programot dr. Varga Gábor elnök közreműködésével szerdán mutatták be az alapítvány Apáca utcai székhelyén.

Kovács Katalin, az alapítvány titkára elmondta, azoknak a Téten, Győrszemerén és Győrött élő, a munkaerőpiacon komoly hátránnyal induló személyeknek a foglalkoztatási esélyeit próbálják növelni, akik vállalják az együttműködést az alapítvánnyal a cél érdekében. A hátrányos helyzetű és tartósan munkanélkülieket a program során szerzett ismereteik segíthetik az elhelyezkedésben.

Első lépésként a lehetőséget meghirdetik és a jelentkezők közül 65 olyan munkanélkülit választanak ki, akik mentális, egészségügyi, szociális helyzetük miatt nem képesek külső segítség nélkül állást találni és vállalják az együttműködést az alapítvánnyal. Akikkel megállapodást kötnek, azoknak vállalniuk kell a kötelező továbbképzést, cserében napi 2 ezer forint képzési hozzájárulást, tankönyveket, taneszközöket kapnak, és az alapítvány az elfoglaltság idejére gyermekfelügyeletet is vállal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöld Béka az Audinak

A fenntarthatósági és környezetvédelmi jelentések közép-európai versenyén az Audi Hungaria a… Tovább olvasom