Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Lépések a horgászparadicsomig

Győr - Komplett horgászparadicsom – országos minősítésű versenypálya, vendéghorgászat, turistatanösvény, pihenőhely a Rábán érkező vízi turistáknak – mindezt a győri, úgynevezett Holt-Marcal környékén képzeli el a Nádorvárosi Horgász Egyesület. Ennek megfelelően a „Kovalter kempinget" már megnyitották.
– A vendéghorgásztatás mellett a Rába vízi turizmusa is arra ösztönöz bennünket, hogy kihasználjuk a lehetőségeket. Az egyesület tanyaháza a Rába töltése mellett, védett oldalon van, s a vízi túrázók az úgynevezett Kovalter szabad strandon szokták felállítani sátraikat, s a vadkempingben éjszakáznak. Így jött az ötlet, létesítsünk szerény, de higiénikus körülményeket biztosító szálláslehetőséget. A megvalósításhoz pályázati pénzeket használtunk fel, s a tagok társadalmi munkával vettek részt az építésben – magyarázta Sándor András, a győri, Nádorvárosi Horgász Egyesület elnöke.

Kemping: A horgászegyesület elnöke, Sándor András büszkén mutatja a korszerű faházakat. Fotó: T. Gy.
Kemping: A horgászegyesület elnöke, Sándor András büszkén mutatja a korszerű faházakat. Fotó: T. Gy.

A kemping már tudja fogadni a vendégeket. Három faházat állítottak fel, egyenként 350 ezer forintból, mindegyikben négy ember alhat. Ezenkívül egy lakókocsi is van, amelyben öt vendéget tudnak elhelyezni. Az udvaron sátrak is felállíthatók, a kempingezők kulturált körülmények között főzhetnek a konyhán, s külön zuhany van a nőknek és a férfiaknak. Egy éjszaka konyha, fürdő, hideg-meleg víz használatával ágyanként 1500 forint éjszakára, így egy faház 6 ezer forint.

A turizmus kiemelt helyen szerepel a győri önkormányzat tervei között, s a kemping összhangban van ezzel, gyakorlatilag bővíti a lehetőségeket. Ugyanakkor a vendéghorgásztatás felfuttatásához is jó hátteret ad.
– A kemping megnyitásával az ifjúságihorgász-táboroztatás lehetőségeit is bővítettük. Miután a balatoni horgásztábor költségei egyre nagyobbak, kempingünkbe az ország más részéről meghívunk gyerekeket, hogy itt táborozzanak. A mi ifjúsági horgászaink pedig csereüdültetésszerűen el tudnak menni az ország másik végébe – tette hozzá az elnök, elmondva azt is: az egyesület elképzelése szerint lehet, hogy sikerül országos szintű horgászversenypályát kialakítani.

– Emellett a természetes vízi élőhely bemutatásához tanösvényszerű területet szeretnénk létrehozni. Végül is komplex horgászparadicsom szerepel az elképzelésekben. A Rába rehabilitációs program tartalmazza a folyó torkolatánál egy csónakkikötő tervét is – tudtuk meg Sándor Andrástól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy éve nem etethetünk galambot

Győr - A napokban lesz egy éve, hogy életbe lépett egy igen különös rendelet Győrben, amely szerint… Tovább olvasom