Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Lépcsőházak felső szintjein bujkált - képgaléria

Lépcsőházak felső szintjein, hajléktalanok között bujkált P. Ferenc, aki a gyanú szerint megfojtotta G. Mercédeszt október 29-én este. A Győri Városi Bíróság 30 napra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.
16 óra 20 perc:

A férfit szenteste éjszakáján fogta el a rendőrség, amikor rokonait látogatta meg Halásziban. Elmondása szerint azért ölt, mert szerelmes volt a lányba, ám az elutasította, miután milliókat költött rá, de elfogyott a pénze.

A Kisalföld tegnap számolt be arról, hogy a rendőrség elfogta a 39 éves P. Ferencet, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy október 29-én este megölte a 23 éves G. Mercédeszt Győrben, Babits Mihály utcai albérleti lakásában. A lányra a magát vőlegényének nevező férfi talált rá, miután Zalaegerszegről Győrbe utazott, mert a nő a hívására nem vette fel mobiltelefonját, s vissza sem hívta őt. Amit nem szokott.

A gyanúsított elfogásáról és a bűncselekmény részleteiről a megyei rendőr-főkapitányságon sajtótájékoztatón számolt be tegnap Károlyi Zoltán alezredes, bűnügyi osztályvezető, Móricz Péter alezredes, életvédelmi alosztályvezető és Lóth András, az ügy előadója. Elmondták, hogy a kiadott nemzetközi és hazai elfogatóparancs mellett a nyomozók folyamatosan körözték a gyanúsítottat, akiről tudott volt, hogy ő volt utoljára a lánynál. Ezt azoknak a kameráknak a felvételei is bizonyították, amelyek azon a házon voltak elhelyezve, ahol a lány albérletben lakott.

A nyomozók számítottak arra, hogy a férfi – amennyiben nem szökött külföldre, s itthon bujkál – karácsonykor felkeresi ismerőseit, vagy rokonait. Így is történt, P. Ferencet december 24-én, éjfél után fogták el a mosonmagyaróvári kollégák és a készenléti rendőrség bevonásával. A férfi nem mutatott ellenállást amikor a rendőrök megjelentek.

Elfogásának éjszakáján végzett folyamatos kihallgatásakor elmondta, szerelmes lett G. Mercédeszbe, akivel mintegy másfél éves kapcsolata volt, s több millió forintot költött el a lányra. Kirándulni, étterembe, vitte, kaszinózni jártak. A pénz elfogyott, s a lányból ellenszolgáltatás nélkül nem váltott ki érzelmeket, a nő közölte, vége a kapcsolatnak, mert már nem tud fizetni. Erre bedühödött és megfojtotta G. Mercédeszt.

A férfi, miután megfojtotta a lányt, lement az utcán álló kocsijához, kivett egy kötelet, hogy felakassza magát, de azt nem merte megtenni. Visszament a lakásba, ahol az éjszakát végig a „szerelme" mellett töltötte. Reggel lement virágért, hogy a halott nőre tegye, de mire visszaért, mentőautó állt a ház előtt, ezért elment, hogy elrejtőzzön. A nő telefonja végig nála volt, hogy legyen valami emléke. Az elfogásáig eltelt két hónap alatt győri lépcsőházakban bujkált, boltokban próbált lopni, több kevesebb sikerrel. Volt ahonnét elzavarták. Hajléktalanok között aludt a panelházak felső szintjén.

Mint korábban megírtuk, P. Ferenc úgy került kapcsolatba a lánnyal, hogy a nő az interneten hirdette szexuális szolgáltatásait. A férfi a szülei eladott nyúli családi háza árának ráeső részét és korábbi megtakarított pénzét költötte a kapcsolatra. A gyilkosság előtti hetekben már semmi pénze nem volt, az autójában aludt.

A Győri Városi Bíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványának helyt adva tegnap 30 napra elrendelte a P. Ferenc előzetes letartóztatását, ami első fokon jogerős. Emberölés bűntettéért 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki a bíróság.


Előzmények:

A Győri Városi Bíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványának helyt adva csütörtökön 30 napra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Fotók: H. B. E.

P. Ferenc gyanúsított előzetes letartóztatást indokolja a bűncselekmény kiemelkedő tárgy súlya, illetve a várható magas büntetési tétel. Emellett abból, hogy a cselekmény elkövetését követően a gyanúsított családi, munkahelyi kötődéseit felszámolta, tartózkodási helye ismeretlenné vált, felkutatása hosszabb időt vett igénybe, megalapozottan feltehető az is hogy a gyanúsított a hatóság elől szabadlábon hagyása esetén elszökne, elrejtőzne.

A bíróság határozatát mind az ügyész, mind a gyanúsított, mind védője tudomásul vette, így az első fokon jogerős.

Az emberölés bűntettét a büntető törvénykönyv 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Közlekedési forradalom Győr-Szigetben, Újvárosban és Pinnyéden˝

Szeles Szabolcs, Győr-Pinnyéd önkormányzati képviselője volt szerkesztőségünk vendége. Online… Tovább olvasom