Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Lengyel céggel egyesül a Graboplast

A győri székhelyű Graboplast Padlógyártó Zrt. és a lengyel Lentex S.A. tulajdonosai szándéknyilatkozatot írtak alá a két cég jövőbeni stratégiai együttműködéséről; a részvénycserével történő tranzakciót követően létrejövő vállalat részvényeit bevezetik a varsói tőzsdére - közölte a Grabo-Invest Kft., a Graboplast tulajdonosainak befektetési projektcége kedden az MTI-vel.
A közlemény szerint a tőzsdei cég meghatározó tulajdonosa a Graboplast magyar tulajdonosi köre lesz, amely kulcsszerepet játszik majd az új cég szakmai irányításában is. A cég új központja Dél-Lengyelországban, Lubliniecben lesz.

A Magyarországon jelentős beruházással kiépített gyártóbázisok - a cég Győrben, Tatabányán és Kecskeméten is gyárt - és a kutatás-fejlesztési központ a jövőben is stratégiai szerepet kapnak az együttműködésben.
A Grabo-Invest kiemeli: az egyesüléssel a Graboplast 110 éves történetének újabb jelentős állomásához érkezett, mivel tulajdonosai eredeti szándéka szerint, a vállalat 2001-ben történt tőzsdei kivezetését követően visszatér a nemzetközi tőke- és pénzpiacra.

A tranzakció zárásával - ami a cégek kölcsönös átvilágítását, hatósági, és banki jóváhagyást, valamint az együttműködési feltételek kidolgozását követően, 2011 márciusára várható - a padlógyártás területének két jelentős kelet-európai szereplője nagy lépést tesz az iparág konszolidációja felé - olvasható a közleményben.

A PVC-padlót, parkettát és a járművekben, sportcsarnokokban használatos nagy kopásállóságú, speciális padlótípusokat gyártó Graboplast jelenleg több mint 600 munkavállalót foglalkoztat, tavaly 750 millió forintos üzemi eredmény mellett 15,5 milliárd forint árbevételt ért el. Az idén is ekkora árbevétellel számolnak.

A Graboplast jelenlegi termékköre megmarad, továbbá kiegészül a Lentex nem padlógyártással foglalkozó műanyagipari üzletágának termékeivel.

Olvasóink írták

  • 2. sucipaci 2010. november 24. 09:01
    „ha nem fizetsz nem leszel címlapon, nekik is meg kell élni valamiből, ennyi.”
  • 1. dimna 2010. november 24. 08:26
    „Igen, ez az a hír ami nem fér a címlapra, mert nem érdekel senkit... helyette a VV és a többi hülyeség megy, mert az hoz látogatottságot.
    Helyi és fontos hírt meg eldugni jó mélyre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győri Ipartestület 125 éves

Százhuszonöt éves évfordulóját ünnepelte a ma ezer tagot számláló Győri Ipartestület. Tovább olvasom