Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Lemondott tisztségéről Széchenyi István, az Arrabona Városvédők eddigi elnöke

"Az Arrabona Városvédő Egyesület a fennállásának utolsó fél évében olyan irányba fordult, amellyel már nem szeretnék közösséget vállalni" - közölte Széchenyi István.

"Az Arrabona Városvédő Egyesület a fennállásának utolsó fél évében olyan irányba fordult, amellyel már nem szeretnék közösséget vállalni, ezért lemondok elnöki tisztségemről" - írta közleményében Széchenyi István.

"Az egyeület célja: Győr város lakói érdekének képviselete, a város anyagi javainak védelme és gyarapítása.


Széchenyi István
Széchenyi István


Az egyesület az utóbbi időben ezt szem elől tévesztette. A várossal kötött együttműködési szerződést figyelmen kívül hagyva, a többség akarata szerint rendre szembefordult a városi vezetéssel.

Az egyesület elnökének nevében, annak tudta nélkül több tagtársunk elragadtatta magát és nyilatkozott.

Én is elkövettem azt a hibát, hogy a mundér becsületét védve, utólag egy politikai nyilatkozatot is aláírtam a többségi szavazás alapján.

A továbbiakban az egyesület tetteiért felelősséget nem vállalok" - zárta közleményét Széchenyi István.

Mint köztudott, az Arrabona Városvédők idén többször is bírálták a győri önkormányzatot a Dunakapu téren tervezett mélygarázs építés miatt.   

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. DON 2011. október 06. 13:31
  „pancser!
  Pont Széchenyi-vel jössze elő? Kérlek meséld el nekem, ő mikor akart egyetlen magyar történelmi emléket ledózerolni a Lánchíd miatt? Vagy akár csak úgy á la natur?
  Szerintem olvasgass még egy picit, talán ragad rád valami, ha nem csak az audi-prospektust forgatod lefekvés előtt.”
 • 26. poorman 2011. október 06. 09:25
  „Pancser(kém)!

  Jobban tennéd, ha Óváron érdeklődnél Szeredi elvtársnál, hogy miként áll a régi Főhercegi malom felújításával.
  Az nem is érti/értheti a történelmet aki a vendégeinek Győrből csak az AUDI-t mutatja meg.”
 • 25. mir 2011. október 06. 07:52
  „Csak mondom, hogy a városvédők a jobbikkal együtt gyűjtenek aláírásokat és nem a szocikkal szal a komcsizást be lehet fejezni. Persze ettől függetlenül aki csak azt látja, hogy gáncsoskodnak az finoman szólva is le...ja a város történelmét és emlékeit. Senki nem áll a fejlődés útjába csak kompromisszumokat kéne kötni ami a városvezetés részéről egyelőre csak nagyon nagyon nagyon halványan van meg.”
 • 24. pancser 2011. október 05. 22:05
  „Akinek "DON"(bástya) elvtárssal nem egyezik a véleménye azt mind lefizették, szájába rágták mit kell mondani. Sőt az ellenvéleményen lévők egy banda, akiknek csak azért nem lehet igazuk, mert csak. Pedig ha ha elvakult, szemellenzős és retrográd, a város fejlődését minden áron akadályozni akarók jutnak az eszembe akkor az AVE azonnal beugrik. Nem attól városvédő valaki mert azt állítja magáról. Szerencsére Széchenyi idejében még nem találták fel a város és természetvédelmet, mert akkor tiltakoztak volna a gyönyörű panorámát elcsúfító Lánchíd megépítése ellen.”
 • 23. DON 2011. október 05. 21:59
  „tpapru?
  He?
  nasi!
  azt olvastam az egyesület honlapján, hogy 2009-ben alakultak, az első borkai érában, s a várossal együttműködési megállapodásuk is van, ahogy erre a leköszönő elnök is utalt. Ezek után mi a kérdésed? arrabona-varosvedo.hu”
 • 22. DON 2011. október 05. 21:56
  „tpapru?
  He?”
 • 21. Toyota 2011. október 05. 21:31
  „Széchenyi István tisztességes ember? Nem ismerem. De most kell dolgozni, harcolni, és képviselni azt amelyet eddig csak frázisokban hangoztatott. Kényelmetlen lett az eddig betöltött "nyugis" pozíció. Politikai érdekek ütközésére hivatkozni egy kizárólagosan szakmai szervezetben nagy hiba.
  Út a semmibe a rakparton -Így igaz.
  Mélygarázs? - a parkolóházak is üresek!
  A térre tényleg ráfér a renoválás.Nekünk átlagembereknek mindegy hogy a döntéshozó politikai nézete hovatartozása milyen, fő az eredmény lenne.”
 • 20. xy55 2011. október 05. 21:23
  „Kedves 5./Hedon!Nagy összegben mertem volna fogadni,h megjelensz és azt írod,amit! Egyszer már bátorkodtalak itt megkérni,h csak EGY(only one,nur eins) okot lécci ideírni,h miért éppen a 400 éves várfal és bástya maradványok lerombolásával lehet új parkolót létesíteni Győrben.Akkor csak kussoltál... Miért nem jó pl a Rezidenciával szemben lévő ipari raktárak(!!!!) helyett felhúzni egy parkoló házat? Ami állítólag olcsobb is, mint a mélygarázs .És jó lenne már túllépned azon,h aki mást gondol,mint Borkai,az büdös kommenista.Ennél Te értelmesebbnek tünsz,ne menjünk már le gyurcsányi-orbáni szinvonalra,ok?Várom válaszod.”
 • 19. nasi12 2011. október 05. 21:16
  „Szeretném megkérdezni, hogy az Arrabona Városvédők, az előző polgármester, idejében is ilyen hevesen ellenezték-e a városvezetés és Balogh József tevékenységét?
  Lehet, hogy akkor csak a szekeret tolták?”
 • 18. háté 2011. október 05. 21:14
  „Kb: 3-hónapja
  Az elnök úr irt egy levelet: O.V. Magyarország Miniszterelnöke részére
  Excellenciás Miniszterelnök Úr!
  -meglehet keresni, és akkor narancsosok lehetne-gondolkodni,- lehet az nem megy.”
 • 17. háté 2011. október 05. 20:51
  „Három hónap telt el és...?

  Dr.Orbán Viktor, Magyarország Miniszterelnöke részére
  Excellenciás Miniszterelnök Úr!
  "A győri Arrabona Városvédő Egyesület nevében keresem levelemmel. Az ügy kényes, mert politikát fabrikáltak belőle, noha szakmai kérdésekről van szó. Történelemről, régészetről, városépítészetről. Múl-tunkról és jövőnkről, valamint mindkét fogalomhoz köthető felelősségünkről, amelyet jelennek nevezünk, s amely igen sürgető agresszivitással telepszik városunkra.
  A történet lényege abban áll, hogy Magyarország egyik műemlékekben leggazdagabb városa kinövi ma-gát, ezért egyszerre kellene korszerűen fejleszteni és megóvni a régit. Győr reneszánsz erődje kora legjelentősebb és legkorszerűbb várépítménye volt, akkor ezért Európa felnézett ránk és aggódó tekintete mindannyiszor ide vetődött, ahányszor a pogány nyugat felé tört." ...........

  Tisztelettel a győri Arrabona Városvédő Egyesület nevében

  Széchenyi István, elnök
  2011. június
  -a levél megtalálható!”
 • 16. tpapru 2011. október 05. 20:46
  „Na most hol vannak a nagy okosok akik erre a szervezetre hivatkozva állnak egyfolytában a fejlődés útjába?? A hozzászólásaik ezek szerint tényleg csak a feltűnési viszketegségtől vezérelt mondatok voltak...”
 • 15. Patriot 2011. október 05. 20:06
  „Széchenyi István tisztességes ember!
  Gondolom tele lett a tö. akarom mondani a hócipője azzal, hogy a Jobbik meg az mszp az ő hátukon akart egy kis politikai tőkét kovácsolni.

  Győrben mind a két párt erős hitelességi deficittel küszködik”
 • 14. háté 2011. október 05. 19:07
  „Puha lett a narancs, ráadásul savanyú - habár a lóvéért illik megdolgozni, még ha büdös is a munka.”
 • 13. DON 2011. október 05. 18:24
  „Hedon!
  Te magadtól vagy ennyire bölcs, vagy a szádba rágják?
  Egyébként klt-hez csatlakozva röhögök rajtad én is:)

  IV. Béla:
  Most leleplezted az AVE-t. :) Én is pont erre gyanakodtam: ezek biztosan lementek a Matróz pincéjébe, és befúrtak a tér alá, dohos téglákból pedig felépítették azt, amit most a régészek megtaláltak. Sőt, adva a látszatra, még pár sörösüveget és régi cserepet is odarejtettek. Tisztára mint a húsvéti nyuszi:)”
 • 12. titokgyula 2011. október 05. 18:16
  „Nem hiszem hogy a városvezetés szembefordulásnak veszi hogy az A.V.E más véleményen van, és kitart mellette. Szerintem még ellenfélnek sem, mivel demokráciában élünk. A szakmai vitákra pedig szükség van, mert tanulhatunk belőle. Bár néhányan összeesküvés elméletet gyártanak, de hát ők csak ezt tudják nyújtani. Mindenki azt csinálja amihez ért.”
 • 11. háté 2011. október 05. 18:01
  „Bizony a fejére koppintottak, vagy ellene fordul a szakembereknek vagy hedon és nasi 12 elvtársak és bandájuk hatalma lesújt rá!- beállsz a sorba vagy eltiprunk!
  Bizony, nem a tagok változtak meg: "Az egyesület az utóbbi időben ezt szem elől tévesztette. A várossal kötött együttműködési szerződést figyelmen kívül hagyva, a többség akarata szerint rendre szembefordult a városi vezetéssel."
  Lehet az elnök utolsó reakciója volt, de:- többség akarata szerint rendre szembefordult a városi vezetéssel- jól fogalmazta, a többség akarata szerint! - akkor most, hogy is van elnök úr?
  Ki kényszerítette, hogy aláírja a nyilatkozatot, mint elnök?”
 • 10. poorman 2011. október 05. 17:57
  „Hedon a hülyeségedet nem kell félórás eltéréssel újra leírni.

  Bizonyítékaid vannak??
  No akkor rajta megoszthatod itt a kommentelőkkel is. :)
  Estleg amennyiben nincsenek ilyenek, akkor meg tudod.....”
 • 9. IV.Béla 2011. október 05. 17:56
  „Hedon 2011.10.05. 16:14
  nasi12 2011.10.05. 16:37

  Sőt, volt bőr a képükön az éj leple alatt megépíteni egy egész erődrendszert a Dunakapu téren, nappal pedig rácsodálkozni, hogy "jéé, hát ez meg hogy kerül ide???" Pedig még Julianus barát is megírta, hogy már a 13. században is mélygarázs volt ott!

  Azonnali elszámoltatást! Ja, nem, azt máshol kell kiabálni..”
 • 8. ktl 2011. október 05. 17:52
  „Hedon!
  Ki vagy röhögve!”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás nyílt a kézimunka-hímző klub alkotásaiból

Kiállítás nyílt a kézimunka-hímző klub alkotásaiból a győri Marcalvárosi Közoktatási Főigazgatóság… Tovább olvasom