Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Lemondott az igazgató

A győrzámolyi iskolaigazgató fél éven belül másodszor is lemondott, úgy tűnik immár véglegesen.
A győrzámolyi iskola és az intézményt vezető igazgató története úgy tűnik, véget ért. Csakhogy a függöny sokkal előbb legördült, mint kellett volna és a „mese" sem happy enddel végződött, Portörő József megbízatása ugyanis nem most nyáron járt volna le. Az igazgató azonban fél éven belül másodszor is lemondott, ezúttal végleg.

Legutóbb februárban írtunk az iskolában kialakult helyzetről (Technikaegyes miatt robbant a bomba – 2005. február 22.), pontosabban arról, hogy az igazgató – aki egyben a tantárgy szaktanára is – és a tantestület között egy félévi buktatás miatt olyannyira elmérgesedett a viszony, hogy a vita hevében Portörő József kijelentette, lemond.

Bár hamar híre ment a Győrhöz közeli faluban, hogy nincs igazgatója az iskolának, de a helyzet később mégis rendeződött, s az igazgató maradt a helyén. Azt azonban nem rejtették véka alá a felek, hogy a helyzet továbbra is feszült maradt – nem véletlen, hogy az önkormányzat is vizsgálóbizottságot állított fel.

A tanév végéig, ha voltak is viták, azok a falakon belül maradtak, mert hasonló nézeteltérésekről legfeljebb a bennfenntesek tudtak. Ekkor jött a nyári iskolai kirándulás, amelyről a gyerekek – a szülők elmondása alapján – úgy tértek haza, hogy az „igazgató bácsi nagyon sokat ivott".
Az érintett mindezt visszautasította, majd hozzátette, ez a vád volt az utolsó csepp a pohárban. Nem akar igazgató lenni, de hogy tanárként dolgozhat-e az iskolában, az az utódja döntésétől függ.

Ennél többet nem kívánt az esethez hozzátenni, mint ahogy a község polgármestere, Horváth Gábor sem akarta kommentálni az elhíresült iskolai kirándulást. A községvezető inkább előretekint, abban bízik, hogy a most kiírt igazgatói pályázat sikeres lesz, és augusztusra tudnak új intézményvezetőt választani. „Több érdeklődőről tudok, így nagyon bízom benne, hogy a júliusi határidő lejárta után már csak a pályázatok elbírálása marad, s valóban nyugodtan kezdődhet a következő tanév" – tette még hozzá.

A faluban ismét beszédtéma az iskola. A lakosok nem akarnak igazságot szolgáltatni, már csak azért sem, mert a kiránduláson szintén részt vevő felnőtteknek nem tűnt fel, hogy az igazgató sokat ivott volna. Azt mondják, ha egy új vezetővel végre megnyugodnak a kedélyek, ám legyen, írják ki a pályázatot. Minden jobb, mint a mostani helyzet. Már csak azért is, mert több olyan családot említettek, akik szeptembertől elviszik gyerekeiket az iskolából – majd mindenki Győrbe. Hogy a mostani botránynak köze van-e a döntésükhöz, csak tippelnek a választ illetően: valószínűleg igen.

Győrzámolyon hétfőn a füvet nyírták az iskolaudvaron, valaki erre megjegyezte: „Látszatra legalább minden rendben van."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A holokausztra emlékeztek Győrött

A megyeszékhelyről elhurcolt és vissza többé soha nem térő zsidókra emlékeztek a győri izraelita… Tovább olvasom