Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Lehülyézték a szigetközieket

A Kisalföld által indított országos népi kezdeményezés hatvannapos időtartama alatt, amit az aláírásgyűjtésre szánhatunk, visszatekintünk a Kisalföld cikkeit felidézve a Szigetköz elmúlt negyedszázadára. (46. rész)
„A gönyűi kikötő átalakítására beadott pályázat elbírálásra vár: enélkül nem lenne teljes a szigetközi rehabilitáció" – hangzott el a Szigetköz–Felső-Duna Mente Fejlesztési Tanács csütörtöki ülésén." (Kisalföld, 2010. február 12.)

„Deutsch Tamás EP-képviselő a környezetvédelmi miniszter lemondását követeli egy Szlovákiába eljuttatott – a szigetközi fenékküszöbös megoldásról szóló – munkaanyag miatt. Most hazai – főként országos – környezet- és természetvédő szervezetek közös tiltakozó fellépésre készülnek a Pozsonyba küldött, »a közvélemény elől eltitkolt szakmai anyag« miatt. Ez az évek óta hiába szajkózott »több vizet kérünk Szlovákiától« felkiáltás helyett mobil fenékgátakkal – a Szite-javaslattal – oldaná meg a rehabilitációt (igaz, a szakmai anyag állítólag 3 plusz 5 fenékgáttal számol)." (Kisalföld, március 8.)

„A magyarországi zöldmozgalmak levelezőlistáján »lehülyézték« a szigetközieket. Ráadásul úgy vélik: a Szigetközi Természetvédelmi Egyesület terve is »megbuktatható, ha elég hangosak vagyunk néhány napig«. A tervet egyébként tavaly minden jelentősebb megyei, sőt, régióbeli grémium elfogadta." (Kisalföld, 2010. március 10.)

„Székely László korábbi dunai kormánybiztos nem érti, miért hangoztatnak botrányt a szlovákoknak átadott »szigetközi« munkaanyag miatt. »Olyan, mintha visszaléptünk volna az időben: korábban bennünket is támadtak, titkos vízátadásokat emlegetve« – mondta." (Kisalföld, 2010. március 11.)

„Volt, aki bő másfél évtizede járt utoljára a Szigetközben, többen Hajósy Adrienne főszervezőre hivatkoztak, s akadt, aki Pilismarótot féltette a gátaktól: ezen zöldszervezetek vezetői írták alá azt a nyílt levelet, melyben a »titkos dunai tervek« nyilvánosságra hozatalát kérik a miniszterelnöktől." (Kisalföld, 2010. március 19.) (Folytatjuk)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turbina a duzzasztóműben: elutasítva

A regionális környezetvédelmi felügyelőség a napokban elutasította a dunakiliti duzzasztóműbe… Tovább olvasom