Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Lehet majd biciklizni a régi Pápain?

Győr - A „régi Pápai" úttal kapcsolatban folgalmazta meg kritikáját és aggályait egy kerékpáros, aki szlogenünknek megfelelően olvasóból tudósítóvá vált. Horváth Zsolt érthetően attól tart, hogy az úton hamarosan egyáltalán nem lehet biciklizni.
Olvasónk, Horváth Zsolt nem először tudósít a Kisalföldnek, július 14-i számunkban már felvetett néhány észrevételt a Pápai úttal kapcsolatban, ennek hatására a veszélyes fákat a Komszol igen gyorsan kivágta. A kerékpárút kérdése azonban még mindig megoldatlan.

A kerékpárutat a Baumax mellett még mindig nem lehet használni.

(...) Kioktatást kaptam a hatósági előírásoknak megfelelő műszaki átadás szükségességéről, csak éppen a kerékpárosszezon kellős közepén nem lehet közlekedni biztonságosan a kerékpárúton" – írja a fiatalember.

„A Family Center szemmel láthatóan nekigyürkőzni készül a Pápai–83-as út csomópontjának (legalábbis a parlagfű közé ültetett terelőtáblák – épphogy látszanak – erre engednek következtetni a Pápai út végén), és a »város déli közlekedési kapujánál« a bringások végképp »persona non grata« lesznek, mert a régi úton már nem, az újon pedig még nem tudnak szabályosan közlekedni. Ezt az állapotot továbbra is felháborítónak, és a nemtörődömség mintapéldájának tartom.

Abban már csak reménykedni merek, hogy ennek a 99 százalékban szemmel láthatóan kész útszakasznak a műszaki átadásával nem várják meg a Family Centerét" – írja Horváth Zsolt.

Kerékpáros közlekedés: Horváth Ádám is már az új bicikliutat használja, de ez még némi nyűggel jár.Fotó: H. Baranyai Edina
Kerékpáros közlekedés: Horváth Ádám is már az új bicikliutat használja, de ez még némi nyűggel jár.Fotó: H. Baranyai Edina


Olvasónk tehát érthetően attól tart, hogy a későbbi útmunkálatok lehetetlenné teszik a kerékpározást ezen az útszakaszon, miközben az áruházhoz tartozó bicikliutat még nem adták át. A régi Pápai úton egyébként egyelőre lehet és szabad is kerékpárral közlekedni, de láthatóan többen veszélyesnek tartják, mivel inkább választják a még át nem adott, lenti sávot. Igen ám, csakhogy itt még betontömböket kell kerülgetniük, nem beszélve az áruházi kihajtóhoz helyezett lámpáról, aminél hiába várunk a zöld jelzésre, ugyanakkor az autósok nem kis sebességgel keresztezik az utunkat. Horváth Zsolt szóvá teszi azt is, hogy a 83-asról a régi Pápai út felé kanyarodó kerékpárosok útját szalagkorlát állja el.

Természetesen utánajártunk, s úgy tűnik, az új bicikliút átadásához elsősorban is megfelelő közvilágításra van szükség. Az út a tervek szerint a szeméttelepi elágazónál egyelőre nem húzódna tovább, a késedelemmel kapcsolatban viszont annyit mindenképpen adjunk meg az ezért felelős áruháznak, hogy már eddig is több beruházással járult hozzá a város közlekedésfejlesztéséhez.

Ami viszont itt a lényeg, hogy a kerékpárosokat megnyugtathatjuk a fenti aggállyal kapcsolatban.

Az útkezelő szervezet tájékoztatásából kiderül, hogy az építkezés miatt addig semmiképpen nem vágják el a kerékpárosok útját ezen a szakaszon, amíg az új bicikliút használhatatlan.
„Olyan nem fordulhat elő, hogy egyiken sem lehet kerékpározni" – hangsúlyozta az útkezelő illetékese. Ígérjük, hogy szaván is fogjuk az illetékeseket.

Olvasóink írták

 • 8. georgbb 2008. augusztus 12. 20:13
  „Tisztelt Horváth Zsolt! Semmi gond, a cikkel nincs probléma. Egy dolgot azért kérdeznék, ha lehet: a lámpás kereszteződés a Baumax elött... Jönnék a temetőtől, lesz egy 70-es tábla, felgyorsítok, majd szépen pirost kapok multi előtt... és merre lesz zőld??? hát persze hogy multihoz... én ezt se nagyon értem. Elnézést hogy önhöz céloztam kérdésemet, de nem tudom ki lehet ennek a dolognak a megoldója. Vagy vegyük egyszerűen a nagyvilágba kiáltott kérdésemnek.”
 • 7. Börönd Ödön 2008. augusztus 11. 23:54
  „Horváth László képviselő Úr a kérdéses terület helytartója. Problémájukkal forduljanak bizalommal hozzá! Segíteni fog. Csodálkozom rajta, hogy nem intézkedett magától. Nagy szerű ember! Irigylem az ott lakókat!”
 • 6. Horváth_Zsolt 2008. augusztus 11. 22:32
  „Kedves georgbb. Igyekszem nem gbig útját járni. Az valóban nem a megoldás, hanem a viszály útja, nem vezet sehova. Talán ezért is siklott át rajta a figyelmem. Elnézést, ha olyan inget vettem magamra, ami nem rám lett szánva. :)”
 • 5. georgbb 2008. augusztus 11. 21:50
  „Tisztelt Horváth Zsolt! Ajánlom figyelmébe az első hozzászóló szavait....”
 • 4. Horváth_Zsolt 2008. augusztus 11. 20:58
  „Valamit azért kiigazítanék:
  "szóvá teszi azt is, hogy a 83-asról a régi Pápai út felé kanyarodó kerékpárosok útját szalagkorlát állja el"

  Nem ezt tettem szóvá. A szalagkorlát a Pápai útról az új kerékpárútra való szabályos áttérést teszi lehetetlenné. Itt sajnos az újságíró nem egészen vette, amit mondtam...”
 • 3. Horváth_Zsolt 2008. augusztus 11. 20:54
  „georgbb: hol itt a köpködés? Elkészült egy kerékpárút - hála érte a Baumaxnak, mellesleg van miből nagylelkűsködnie, asse´ normális, aki ott vásárol (mondom én, pedig olykor én is bemegyek...) - szóval készen van az út hónapok óta, mégsem lehet használni, pedig a tagadhatatlan bringás-autós feszültségeben hozhatna némi enyhülést.
  Nem tartom normális dolognak - állja bárki is a költségeit - hogy hónapok- lassan egy fél év - kell egy ilyen egyszerű műtárgy átadásához, miközben teljes áruházak épülnek fel (és zárnak be...) ennyi idő alatt. Kérdések merültek fel bennem és feltettem őket. Ez miért köpködés?”
 • 2. georgbb 2008. augusztus 11. 16:16
  „Itt tartunk... köpködünk. Gratulálok...”
 • 1. gbig 2008. augusztus 11. 08:18
  „Mint a fent említett szakaszt naponta használó biciklis, bátran szólok a témához: valóban felháborító, s bosszantó, de én magasról lesz... amig építési terület a kerékpárút, addig megyek az út szélén, s napjában többször integetek, azon autósoknak, akik nem vesznek figyelembe semmit...engem sem aki szintén ott közlekedik, s a 30-as sebességkorlátozó táblát sem...csak majd letolnak az útról... ja és ha a pirosnál utolérem és a torkomon felgyülemlett bosszút a szélvédőjére juttatom köpet formájában, akkor biza fel van háborodva, meg mutogat... ez van... Győr, 2008... irány az E.U. ...itt tartunk...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cserediákok: Győrből az amerikai kontinensre

Amerika–Győr - Szabadon választott tantárgyak, barátként tanító tanárok, szigorúan… Tovább olvasom