Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Lehajtósáv épül a Nádor aluljárónál

Lehajtósáv és szervizút készül, tovább hordják a földet és kezdik az alaplemez szerelőbetonjának kialakítását a győri Nádor aluljárónál.
A Nádor aluljáró északi oldalán folytatódik a híd alól a föld kiemelése és elszállítása. Közben már készítik az aluljáró úgynevezett alaplemezének szerelőbetonját. A járókelők most azt láthatják, hogy elbontották a kézilabdapálya kerítését. Kíméletes munkát végeztek, hiszen a kibontott köveket később visszahelyezik, a kerítés pár méterrel beljebb kerül. Az átépítés magát a pályát nem érinti. Azért bontottak, hogy megépülhessen a lehajtósáv a Szent István útról a Révai utca felé.

Erre egyrészt a buszközlekedés miatt van szükség, másrészt a lehajtósáv része lesz az aluljáró elkészülte utáni forgalmi rendnek is. Az építkezésnek ebben a szakaszában át kellett telepíteni a környezetvédelmi mérőállomást is, ez már újra működik. A lehajtósáv és vele együtt természetesen a gyalogjárda várhatóan a hónap végére készül el. Jelenleg a déli oldalon az Eszperantó utcához kapcsolódó szervizút szerkezetét alak ítják.

A projekthez kapcsolódó hír, hogy előrelépés történt az ablakcserék ügyében. Korábban már írtunk róla, hogy az aluljáró körzetében (a beruházás költségében) körülbelül hatszáz lakásban cserélik szigetelt műanyag típusúra az ablakokat. A Strabag a pályázatra 56 vállalkozót hívott meg.

Megszületett a döntés, melyik legyen az a négy cég, amely felmérés végett jogosult bekopogni az érintett lakókhoz a polgármester és a Strabag területi igazgatója által is aláírt igazolással, hogy elkerülhető legyen a lakosság zaklatása az ablakcserére nem „jogosult" ajánlkozóktól.

Feltehetően a vállalkozók köre még szűkül, mire a kivitelezési megbízást is – várhatóan szeptemberben – aláírják. Az ablakcserék határideje: 2006. április.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötszintes bevásárlóközpont épül

Legalább három helyen tervezik újabb bevásárlóközpontok felhúzását különböző befektetők a megyeszékhelyen. Információnk alapján ötszintes bevásárlóközpont építését tervezi egy budapesti kft. Győr-Szabadhegyen, a József Attila utcai volt lovassági laktanyában. A környezeti hatástanulmány már nyilvános, míg a terveket most készíti egy győri iroda. Tovább olvasom