Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Legyen kevesebb baleset - Szezonnyitó képzés motorosoknak Győrben - fotók

Megkezdődött az immár a 4. éve, a Route 82 Motoros Túraklub által megrendezett ingyenes motoros vezetéstechnikai képzések sorozata Győrben.

Az országban egyedülálló rendezvénysorozat, melyet továbbra is a megyei rendőr-főkapitányság Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottsága, a megyei közlekedési felügyelet, valamint a helyszín biztosításával az ETO Park segít, újabb támogatókat tudhat maga mellett, az Alfa-Girod Forgalomtechnikai Kft, valamint a Safety Car Bozzai autósiskola személyében.

Sajnos a kedvezőtlen időjárási előrejelzések miatt néhányan . érthető módon - nem tudták bevállalni az akár több mint 100 kilométeres utazást a rendezvényre, de így is több mint húsz motoros jelent meg a kezdés időpontjában.

Az időjárás azonban nekünk kedvezett, így bár alig 10 fokban, de esőmentesen kezdhettük meg az oktatást, gyakorlást.
Csupán a dél környékén hirtelen jött 20 percen jégeső szakította félbe a motorozást, de ennek elvonultával ismét egyedülálló lehetőség adódott, hogy a tanult technikákat vizes úton is gyakorolni tudjanak.

Szezonnyitó képzés motorosoknak Győrben


A tréning során a motorosok elsősorban az alapvető motorkezelési és baleset megelőzési technikákkal ismerkedtek, felkészülve ezzel az idei motoros idényre. Az kezdő motorosok oktatását Csóka Ákos motoros rendőr, valamint Kocsis Attila a Route 82 MTC vezetője végezte, míg a gyakorlottabb motorosoknak Martini Gábor és Válint Attila motoros rendőrök adtak hasznos tanácsokat.

Kocsis Attila, a Túraklub elnöke elmondta: - Nagy öröm számunkra, hogy ezt a rendezvénysorozatot ismét meg tudjuk rendezni, melyért külön köszönettel tartozunk Rosta Roland rendőr századosnak, a megyei MKBB titkárának. A tréning népszerűségét és szükségességét igazolja, hogy a meghirdetést követő 36 óra alatt elfogyott a 30 résztvevő számára fenntartott hely.

Idén több képzést tartanak, amelynek a múlt hétvégi „bemelegítés" volt a kezdete. A további képzésekre is szívesen várunk minden motorost, aki szeretné a motorját kényelmesebben, biztonságosabban kezelni. Az egyes elsajátított technikák, mint például a kikerülés és vészfékezés esetében lényeges, hogy ezeket addig gyakorolja az ember, amíg ösztönszerűen, reflexből végre nem tudja hajtani, hiszen vészhelyzetben nincs idő a gondolkodásra.

A következő képzést 2015. május 23-án tartják, melyről bővebb információt a Route 82 Motoros Túraklub honlapján találhat az érdeklődő, melynek címe: www.route82.hu. Aki ennél bővebb információra vágyik, az Kocsis Attilánál érdeklődhet a szoros@t-online.hu e-mail címen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pincében lakik a házaspár Győrújbaráton

Több zöldséget kellene ennie az agydaganatos férfinek, hogy meggyógyulhasson, de még a mosakodás, a fűtés is gondot okoz neki és feleségének, aki súlyos látássérültté vált. Tovább olvasom