Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Legyen karácsonykor minden gyermek arcán széles mosoly!

A karácsony mindenki számára nagyon fontos ünnep, hiszen ilyenkor összegyűlik a család apraja-nagyja, minden békés és meghitt.
A gyerekeknek különösen izgalmas ez az ünnep, hiszen nem csak finomságokkal tömhetik a hasukat, de ajándékok is várnak rájuk. Hogy a gyermekotthonban élő kicsiknek és fiataloknak is örömteli legyen az ünnep, a Tündérretikül oldal egy különleges játékot szervez. A Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzatának Gyermekvédelmi Központjában lakó 378 gyerek most premier előtti mozielőadásban nézheti meg a Muppets című filmet a győri moziban.

Karácsonykor minden gyerek arcán fülig ér a mosoly, miközben a karácsonyi ajándékokat bontogatja a szépen feldíszített fa alatt. Azonban nem csak az ajándékok miatt igazi az ünnep a kicsik számára. Ilyenkor szinte minden körülöttük forog: míg apa és anya a lakást és a fát díszítik, addig nekik a legkülönfélébb élményekben van részük – szánkózás, mozi, bábszínház…

A gyermekotthonokban élők számára sajnos ritkán adatik meg, hogy eljussanak egy színházi előadásra, vagy egy jó filmre, mesére. Sokan közülük nem ismerek szüleiket, gondozóik szárnyai alatt nevelkednek, azok pedig, akik találkozhatnak szüleikkel, rokonokkal, a szűkös anyagi lehetőségek miatt nem tudnak elmenni az előadásokra. Azért, hogy idén a gyermekotthonban élő gyerekek arcán is nagy legyen a mosoly, és kiszakadhassanak egy kicsit a megszokott környezetből, a Tündérretikül oldal egy különleges játékot szervez.

A karácsony a varázslatok ideje, és most a Tündérretikül.hu kis tündére a weboldal látogatóinak segítségével a gyermekotthonok lakóinak varázsol ajándékot a fa alá. Tündérretikül oldalon az új regisztrálók, illetve a tagok csupán néhány kattintással a Muppet show világába repíthetik a kicsiket, akiknek a bájos szereplők garantáltan felejthetetlen élményt szereznek majd. Ráadásként mindenki kap egy adag pattogatott kukoricát és üdítőt is, hogy teljes legyen a moziélmény, valamint emlékbe egy posztert, amiről még sokáig visszaköszönnek rájuk a film hősei.

Ez a mozizás, azért is különleges élmény lesz, mert minden egyes gyereknek igazi ajándék, ami csak az övék, nem kell megosztozni rajta a többiekkel, mégis egy közösségi esemény, ami közelebb hozza őket egymáshoz. Együtt nevethetnek Brekin, Miss Röfin és társaikon, akik nem csak a kicsiknek, de a nagyobbaknak is tartogatnak néhány jó poént.

Háromszéki Ildikó, a győri gyermekvédelmi központ igazgatója elmondta: „Nagyon nagy örömmel fogadtuk a Tündérretikül kezdeményezését, hiszen a nálunk lakó gyerekek nehéz körülmények közül kerültek hozzánk, és az intézmény anyagi helyzete sem teszi lehetővé, hogy vetítésekre vigyük őket. Ez egy igazi karácsonyi ajándék lesz a fiataloknak, ami biztos, hogy hetekre elegendő élménnyel tölti fel őket. Köszönjük, hogy a támogatottak között lehetünk!"

A győri jótékonysági vetítés mellett a december 19-i héten két budapesti, valamint a miskolci, debreceni, szegedi, székesfehérvári, szolnoki, szombathelyi és pécsi mozikban is várják a gyerekeket.

Tegyen egy jó ügy érdekében, juttasson Ön is karácsonyi ajándékhoz egy gyereket a Tündérretikül segítségével! Regisztráljon 2011. december 14-ig a www.tunderretikul.hu oldalon és máris egy mozijegyet adományozott egy gyermekotthonban élő gyereknek! Este, vagy ebédszünetben, ha az interneten szörföl, jusson eszébe a játék, mivel önnek csak néhány kattintás, egy gyermeknek pedig fantasztikus karácsonyi élmény!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A drogos szír az őrre támadt Győrben

Az őt kísérő biztonsági őrre támadt egy szír állampolgár csütörtökön Győrben, a városi bíróság… Tovább olvasom