Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -2°C | 2°C Még több cikk.

Légy azzá, ami vagy!

A család lényegét és feladatát a szeretet határozza meg – hangsúlyozta Várszegi Asztrik főapát a pannonhalmi apátság hagyományos családnapján, amelyet idén Ménfőcsanakon tartottak.
Várszegi Asztrik főapát a keresztény bölcsességről beszélt.
Az Árpád-házi Szent Margit evangelizációs centrumban gyűltek össze a területi apátság és egyház községeiben élő jegyes- és házaspárok, akik már évek óta részt vesznek ebben a programban.

A szeretet példája

A családnap Várszegi Asztrik köszöntő gondolataival kezdődött, aki szerint „minden egyes család megtalálja és felfedezi önmagában a hivatást, amelyet soha nem lehet elvenni tőle. Amely méltóságát és kötelességét is meghatározza: család, légy azzá, ami vagy!" A főapát hangsúlyozta, hogy Szent Márton hegyén a monostor a kommunikáció helye: Istennel, embertársakkal, egymással a közösségben. Ezt az örömteli tapasztalatot szeretnék továbbadni az apátsághoz tartozó egyházközségeknek is. Ennek eszközeként a példa bemutatását választották, az „élő, szeretetből fakadó jó házasságok példáit".
A résztvevők nem elméleti előadásokat hallhattak, hanem a hittel átszőtt valóság mindennapi, „éles helyzetben" szerzett tapasztalatait, amit tudatosítani lehetett a páros és csoportos megbeszéléseken. Sőt – ahogy Asztrik főapát ajánlotta –, tovább kell adni azokat a jegyes- és házaspároknak, vagyis „a keresztény bölcsesség borával meg kell kínálni másokat is".

A boldog élet titka

A pannonhalmi bencés apátság által szervezett családnap előadói dr. Varga József és felesége – a Családakadémia soproni munkatársai – voltak. Céljaikról kiderült: az egészséges, boldog élet titka az erős házasság és család, itt tanulja meg az ember a szeretetet, a kötődést, a nehézségek megoldását, mások megértését és elfogadását, az öröm kisugárzását. A Családakadémia szeretné a házasság, a családi élet elmélyítésével megerősíteni és „krízisállóvá" tenni a házaspárokat, összegyűjteni és a mostanihoz hasonló családnapokon továbbadni a tapasztalatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két bölcsődét is bezárat a győri önkormányzat

Két bölcsőde bezárásáról is döntött a győri közgyűlés csütörtökről péntekre virradó éjjel befejezett… Tovább olvasom