Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Légi felvételek a Dunakapu térről: nézze meg a Duna-bástyát!

Olvasó-tudósítónk küldte a madártávlatból fotózott képeket a győri Dunakapu térről.Fotók: Póczik Bence - Arrabona Fotósok

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. kavezsu 2012. október 27. 20:43
  „Sok város a " fenekét a földhöz verné" örömében ha ilyen történelmi kincsre bukkannának mint Győr, a városvezetés pedig ahelyett hogy lokálpatrióta módon ezt kihasználná , mit tesz ? mélygarázst épít!! Ez legalább olyan szörnyűség mintha az egri vár kazamatáiban akarnának mélygarázst.Pár száz méterre van a nap mint nap kihasználatlan , ráfizetéses Jókai úti , ill. Ipar kamara mellett garázsok.Miért kell még egy mélygarázs a történelmi belváros szívében ??? Kinek a zsebére megy a dolog ?? A visszapillantó tükör nagyon ott van a politikusain kezében , de vajon a szembe tükröt elvették előlük ???”
 • 60. dara78 2012. október 25. 17:47
  „Ezt!”
 • 59. jégcsákány 2012. október 25. 09:31
  „A tegnapi napon a közműbekötések földmunkáival egyértelművé vált, hogy a Bástya kelti ágyúlejárója nem csak feltételezés / fotók igazolják/, mint azt a tavalyi csőtörésnél nyilatkozták . A bástya -nem falak, falma-radványok-részei, hanem egy egységes mérnöki létesítmény a ,,Dunakapu téri bástya".Tehát azt nem darabok- ként, hanem egységesen kell kezelni egy építményként. A garázs keleti résfalának megépítése csak jelentős rombolással.- az összekötő falak átvágásával építhető meg,- kettévágva a bástya építményét. Az engedély szerint, és az érvényes törvények szerint ez törvénytelen. A leletek már korábban is a teljes koncepció felülvizsgálatáért kiáltottak, ami mostanra már elengedhetetlen szükségszerűséggé vált. Az eredeti terv csak pusztítással és jelentős rombolással valósítható meg! Tényleg ezt akarják ?”
 • 58. apolika 2012. október 25. 08:05
  „57: Én nem vagyok biztos benne...”
 • 57. bazsifekete 2012. október 24. 23:10
  „A pénteki közgyűlésen talán választ ad erre a feltevésre(tény) polgármester urunk, vagy valamelyik helytartója.”
 • 56. Gróf-Úr 2012. október 24. 22:31
  „Hölgyeim és uraim!

  Darab ideje elszörnyedve követem városunkban a történéseket s időnként, amikor hitvesemet nem gyötri migrén, elő merek hozakodni neki problémáimmal. Így történt ez ma is, amikor az ebédet követő szieszta után beadta uzsonnánkat a lány. Említettem hitvesemnek, Wilhelmina von Knoblauchnak, hogy a do-mesztikálódott földműves család leánya, Petra, jelentős ingatlant vásárolt a történelmi belvárosban. Óh, még ez is! - lehelte Wilhelmina s a legyezőjét kérte. Nem akartam túlságosan felizgatni, így hát elhesse-gettem a témát, de közben elküldtem Ivánt, nézzen utána, igaz lehet-e a hír. Hát kérem szépen Iván bő óra teltével tért csak vissza s azt referálta, hogy nem látott táblát a valamikori rossz hírű görög vendéglő he-lyén emelt kerítésen. Pedig Etus írástudó lány, bizonyára nem olvashatta félre két napja. A kávé mellett megesküdött a nagyapjára, aki ismerte a jelenlegi polgármester családját a faluban, hogy nem tévedett, ott volt egy tábla, amire az volt feliratozva, hogy az építtető Borkai Petra kisasszony. Holnap elmegy majd Iván a földhivatalba s kikéri az adott terület tulajdoni lapját, hogy lekontrollálhassuk Wilhelminával a dolgot. Mert borzasztó volna kérem, ha az alsóbb néprétegek foglalnák el az úri belvárost. Ráadásul ebből a rétegből is egy fiatal kora ellenére máris kétes hírű ifjú hölgy! Állítólag valami gladiátorral látták együtt a püspök kertjében egészen udvariatlan helyzetben, ahol egy alpolgármester is jelen volt. Nagyobbik fi-unk, aki a malmői pszichiátrián orvos, úgy tudja, nevezett alpolgármester folyamatosan kompenzál s ez annyi energiáját emészti fel, hogy nem tud kellő figyelmet fordítani a Dunakapu téri visszáságok feltárá-sára. Pedig ő becsületes ember hírében áll, vasárnaponként mindig gyónni megy. A fiamnak sajnos más véleménye van, állítólag centiméterekkel óhajtja emelni magasságát s azt hiszi, ez különféle álláshalmo-zásokból származó pénzekkel elérhető. Hát kérem mi Wilhelminával ehhez már nem tudunk mit hozzá szólni, csak ernyedten próbáljuk követni, hová jut a világ. Mindenesetre szóltam Ivánnak, hogy holnap reggel kilencre rendeljen egy taxit, ami elvisz bennünket az egykori parasztpiacra. Szeretnénk pontosan tájékozódni, mert Wilhelmina hitvesem nagybátyja szerint csak olyan tárgyban nyilvánítson az ember véleményt, amelyben meggyőződött a dolgok valóságáról.”
 • 55. pancser 2012. október 24. 20:46
  „Nagyságos Asszonyom! Milyen stílus az, hogy halgass? Szeretem Győrt, nem Ön miatt, hanem komplett egységben szinte minden részét. Ez természet adta jogom. Mennék a Belvárosba is ha nem lenne olyan nehéz. Lehet, hogy együtt akar az elmúlás útjára lépni a Belvárossal? A maga részét megteheti, de a Belvárost szerintem minimum szinten kell tartani, nem lehet a málló vakolatok, néptelen utcák együttese. Oda életet kell vinni, szerintem ezen dolgozik a nekem rendkívül szimpatikus városi vezetés. A Duna bástya ügye vitatott, ezt szerintem kompromisszumokkal, mindenki által többé kevésbé elfogadhatóan meg fogják oldani. Győr nem csak az Öné, de kijelenthetem, hogy az enyém is.”
 • 54. apex 2012. október 24. 18:20
  „Teljesen egyetértek Bikfenc hozzászólásával. Az ingyenes rakparti parkolók megszüntetésével az autósokat fizetős parkolók igénybevételére kényszerítik, de hogy fizesse meg ezt a belvárosban minimálbéren dolgozó vidéki, aki csak saját autóval képes időben munkahelyére ill. haza jutni? Hogy fér el itt 250 autó számára egy mélygarázs? Csak barbár rombolással lehetséges. Ez történt a Széchenyi téren is, ahol milliárdokért egy gagyi stílusú teret csináltak. A városháza és a megyeháza előtti tér alatt jóval olcsóbban, sokkal jobb helyen építhetnének mélygarázst. Vagy javasolhatnám a vasút túloldalán a buszpályaudvar fölé építeni parkolóházat.”
 • 53. mir 2012. október 24. 17:05
  „52. apolika 2012.10.24. 12:03

  Van valami terv hogy milyen épületet építenek a helyére? Vagy majd valami ultrmodern okádékot fognak felhúzni a műemléki környezetbe? Ilyenkor hol van a műemlékvédelem?”
 • 52. apolika 2012. október 24. 12:03
  „50. Ez az igazság...sajnos A Brády ház helyén Borkai Petra építtet....”
 • 51. Tündenéne 2012. október 24. 11:29
  „45. pancser 2012.10.23. 19:46

  Te szerencsétlen, én nem "oda megyek", én ITT LAKOM!!! És egyáltalán nem mindegy, mennyire rombolják le a környezetemet. Ebben a pillanatban is pontosan az ablakom előtt, a fejemtől 3 méterre zúzzák az aszfaltot, és gödröket ásnak. Majd ha Mosonmagyaróvárról lesz szó, ott okoskodhatsz. Itt a neved: Hallgass.”
 • 50. mir 2012. október 24. 09:25
  „Semmi szükség a mélygarázsra, miközben arról hadoválnak, hogy az autókat ki kell tiltani a belvárosból. Szép pénzeket akasztanak le e mélygarázsból egyesek. Erről szól az egész.”
 • 49. apolika 2012. október 24. 07:02
  „...és közben folyik már az "eltakarítás... Bo-Ba, számon kérünk!!!”
 • 48. háté 2012. október 23. 22:39
  „Amikor ez a pancser ide költözött keletről, először a karikagyárat mutatta meg meghívott ismerőseinek, mint Győr látványosságát.
  - most majd következik a mélygarázs, mint látványosság.
  Nagy a sötétség ezeknél, erről még Isten sem tehet.
  - a nehéz gyerekkor és az agy-mosás, ezt teszi!
  Üdv.
  Egy győri és magyar!”
 • 47. pancser 2012. október 23. 20:34
  „43. DON 2012.10.23. 19:15
  Emberekkel dolgozom mióta munkába léptem, sokféle buta, okos, stb. ilyen-olyan emberrel találkoztam. Az, hogy én itt mit mondok talán befolyásolja azokat akik döntenek. Mint Győrbe látogató elmeséltem, hogy egy nem itt lakó hogyan látja a Belváros megközelítésének és az ottani parkolás problémáját. Azt is tudom dönteni ha lehet, lassan megfontolva kell, feltétlenül figyelembe kell venni a befolyásos emberek véleményét ugyanúgy, mint a tömegét.
  Ha már meg kell tartani a romokat, mert így kívánják sokan, akkor jöhetnek az ötletek. Több embernek lehet hasonló, vagy akár teljesen azonos gondolata. Nekem az jött le, hogy mindenkinek tegyünk eleget, legyen garázs, emeletes, meg maradjanak meg a romok, mindenki kapja meg amit követel. Hogy egyesek mit kiabálnak rám, nem érdekel. A politika a jó politika a kompromisszumok az alkuk művészete, ami nekünk magyaroknak nem az erősségünk, mármint a kompromisszum. Pedig ezzel a mentalitással a nagyoknak 1962-ben a kubai válság idején egy világháborút is sikerült megakadályozni, ezen képesség híján mi egy teljes Dunát veszítettünk Dunakilitinél. És most jöhetnek a szidalmak!”
 • 46. Pretorianus 2012. október 23. 20:18
  „45. pancser 2012.10.23. 19:46
  Nos sötét úr, nem kiragadott idézetről van szó, hanem egy egészről. Erről bárki, még te, ősötétsége is meggyőződhet,ha visszaolvasod eme cikk 10. hozzászólását, aminek a szerzője te vagy! Az egyedüli ötlet, amit ott megemlítesz,nos az a dózer nevű munkagép... Na de jó leszek hozzád, mint apa a hülye fiához,hogy ne kelljen visszalapoznod:
  "10. pancser 2012.10.22. 21:17

  Jaj de szép, máris rohannak a turisták, fizetnek tolonganak, a zannya micsoda érték. Rögzíteni kell mi volt ott és jöhet a dózer, de persze ez nem rám tartozik."”
 • 45. pancser 2012. október 23. 19:46
  „41. Pretorianus 2012.10.23. 18:29
  Te nem égsz hanem beteg vagy írni fogalmazni nem tudsz csak össze vissza idézgetsz környezetéből kiragadva.
  Száz szónak is egy a vége Győrnek fejlődni kell nem merülhet bele régmúltjába. Ha annyira fontos a bástya őrizzék meg, ehhez volt egy gondolatom, ami meg más hasonlók nem kevés pénzbe kerülhetnek. Az biztos mint gyakori Győrbe látogató, tudom, hogy iszonyú nehéz a Belvárost megközelíteni ott parkolni. Ha nem megyek oda meg még sok ezer társam emiatt, akkor a belváros sinyli meg. Magyarul, kell valamit kezdeni, különben Tündenéne és barátain kívül senki nem megy oda. Egyébként én is, más is megvagyunk a győri Belváros nélkül, de érzem tudom, hogy ez nem jó Győrnek.”
 • 44. kamillas 2012. október 23. 19:41
  „Ugyan kedves Hozzászólók. Nem kell ekkora feneket keríteni egy hibbant biboldó rikoltozásának. Az intézetben nemsokára kiosztják a gyógyszereket és elzavarják az ápoltakat aludni.”
 • 43. DON 2012. október 23. 19:15
  „Azért vegyük észre pancser szemében az értelem szikráját, még akkor is, ha azt a dolgot, amit valahol hallott a saját gondolatának adja el:
  37. pancser 2012.10.23. 17:16 "...Ahhoz mit szóltok,amit most adok közre mint saját gondolatot. Építsenek az egész fölé parkolóházat, a földszint legyen üvegből és egy szépen konzervált az időjárás viszontagságaitól óvott középkori maradványokat láthat ott a látogató a földszinti padló alatt, szép üzletek, s kávézó, étterem társaságában..."

  Erre mondanám, hogy biztató kezdet. :)
  Ha valaki hajlandó a kompromisszumra, akkor érdemes vele tárgyalásba bocsátkozni.”
 • 42. Bikfenc 2012. október 23. 18:57
  „A Belváros parkoló gondját is sokan félre értik. Én bármikor megyek be a belvárosba, találok parkolót, igaz 400.- Ft/óráért. Ennyiért max. 20-30 percet vagyok hajlandó kifizetni, aztán sietek tovább. Ennél a díjnál a mélygarázs sem lesz olcsóbb, sőt!
  A probléma a hosszabb parkolás. Gondoljuk meg: mit tehet az, akinek a belvárosban van a munkahelye és Győr környékén lakik. Napi 8 órára kell parkolóhely a kocsinak. Napi 3200.- Ft parkolódíj kétóránként az automatába dobálva? :(
  A rakparti parkolóhelyek megszüntetése ezt a problémát hozta felszínre, a révfalui, nádorvárosi fizetős parkolási körzetek kialakítása csak súlyosbította.
  A belvárosi üzletekből elpártoló vásárlók is ennek az áldozatai. Ki akar 800.- Ft parkolódíjat fizetni egy két órás belvárosi ruha vásárláshoz?
  Ezeket a problémát a mélygarázs nem fogja megoldani, sőt!
  Tehát a kérdés parkolás ügyben:
  Hol tud a város a belvárosi irodák, boltok, bankok, stb. dolgozóinak, a belvárosi üzletek vásárlóinak ingyenes, vagy jutányos árú parkolót biztosítani?”
61 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adyváros: rendeztek egy közterületet - fotók, videó

Tízmillió forintból újult meg a győri Kodály Zoltán utca 2/a-b-c-d számú panelházak mellett… Tovább olvasom