Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Legendás idők, legendás iskolák diákjai találkoztak

Győr - Hatvan éve, 1949-ben végzett a győri Révai Gimnáziumban az a két, legendás hírű osztály, amelynek tagjai közül már csak 12-en élnek.

- Az első Bercsényis osztály: "Valamennyien tisztességben dolgoztuk végig az életünket, s azt hiszem, manapság ez nem kevés" - szögezte le a Bercsényi gimnáziumben először végzett osztálytársak nevében Szalay Ferenc. A félszáz éve végzettek közül sokan eljöttek a hétvégén szervezett találkozóra, s az iskolai emlékek mellett felelevenítették a sportkörök, egyesüleetek, a kisbolt szervezésének kezdetét. Szalay Ferenc elmondta még,  mióta az első osztálytársuk meghalt, eldöntötték: évente találkoznak, s ez így van máig. A Bercsényi hírnevéhez talán az akkori "kezdőcsapat" azaz az első osztály tagjai is hozzájárultak, - legtöbben mérnökök, közgazdászok lettek és sokuk a nagymúltú Vagonygyárban kereste a kenyerét.

Fotó: Harcsás Judit
Bercsényis diákok. Fotó: Harcsás Judit

Fotó: Harcsás Judit
Bercsényis diákok. Fotó: Harcsás Judit

Hatvan éve, 1949-ben végzett a győri Révai Gimnáziumban az a két, legendás hírű osztály, amelynek tagjai közül már csak 12-en tudtak eljönni a hétvégi osztálytalálkozóra. A negyvenes években diákot, tanárt és családot próbáló időszakot éltek túl, ám a többség becsülettel és tisztességgel helyt állt a munkahelyén, s volt aki mérnökként, tervezőként, mások tanárként, vegyészként vagy éppen tisztviselőként dolgoztak a nyugdíjig. Az "öreg diákok" a Révaiban idézték fel a múlt emlékeit, majd a Marcal étteremben ültek közös asztalhoz.

Fotó: Harcsás Judit
Révais diákok. Fotó: Harcsás Judit
Fotó: Harcsás Judit
Révais diákok. Fotó: Harcsás Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Április legszebb lányai

Lezárult a kisalfold.hu szépségversenyének első havi szavazása. Ismerkedjenek meg a három… Tovább olvasom