Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Legenda a három AIDS-es beteg Győrben

Migránsrohamról és AIDS-es betegekről terjedt el hír Győrben. Ez nem igaz. Műtöttek azonban a Petz-kórházban egy fiatal férfit, akinek körfűrész vágta le csuklónál a kezét. Nem sikerült visszavarrni.

– Az AIDS-es betegek kezelése nem Győrben, a Petz-kórházban történik, hanem Budapesten, a Szent Lászlóban – zárhatta volna rövidre prof. Oláh Attila orvos igazgató azt a legendát, miszerint három HIV-fertőzöttet kezelnek egyszerre Győrben.

Mindez az elmúlt napok migránsáradata miatt merült fel, ideje tisztázni a dolgokat.

„Elvétve akad HIV-fertőzött betegünk, van, akinél véletlenül, az orvosi vizsgálatok közben derül ki. De olyan is, hogy az illető előre szól, hogy a műtét közben figyeljünk" – szögezte le Oláh Attila. „Az elmúlt napokban kérdeztek engem is a kórházi migránsrohamról. Visszakérdeztem: a vámosszabadi menekülttáborban hányan vannak? Hat-hétszázan – jött a válasz. Az tehát egy kis falu mérete. Egy ekkora magyar faluból pedig hetente egy-két beteget kapunk.

Ugyanennyi migránst láttunk el. Ketten kerültek egyébként fertőzőosztályra. Az egyiküknek súlyos tüdőgyulladása volt, és a másik is elment már a kórházból, a lábán voltak kiütések."
Igaz azonban az a történet, hogy ismét visszavarrták egy beteg kezét a kórházban. Egy fiatal férfi csuklóját vágta le a motoros fűrész, azonnal megoperálták, de a műtét ezúttal sajnos nem sikerült. A beteg keze befeketedett, tegnap elvégezték rajta az amputációt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teszt: felpattantunk az új bringára Győrben

Teszt: felpattantunk az új bringára Győrben
Fontos tapasztalat: mindenki győződjön meg arról, visszajelez-e a dokkoló automatája. Tovább olvasom