Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Legalább három hétig nem üzemel két Ipar utcai buszmegálló

Az Ipar utca Puskás Tivadar utca és Ipar utcai felüljáró közötti szakaszán a külső sáv felújítása szerdán kezdődik.
Ebben az évben több mint félmilliárd forint jut Győrben az utak karbantartására, felújítására, amelynek egyik részét a lakóutcaprogram 320 millió forintos kerete adja, másik részét pedig az önkormányzati utak üzemeltetéséért felelős Győri Útkezelő Szervezet által összeállított, 214 millió forintos szakmai terv alkotja.

Máthé-Tóth Péter, az útkezelők műszaki vezetője a következő hetek menetrendjéről beszélt a Kisalföldnek.

– Az Ipar utca Puskás Tivadar utca és Ipar utcai felüljáró közötti szakaszán a külső sáv felújítása szerdán kezdődik. A buszmegállóhelyek tartósabb, a nyomvályúsodással szemben ellenállóbb bazaltbeton burkolatot kapnak. A két megállóhely a beton kötése miatt legalább három hétig nem üzemel.

A Zemplén utcában az aszfaltburkolatot újíttatja fel a város. Fotó: M. M.
A Zemplén utcában az aszfaltburkolatot újíttatja fel a város. Fotó: M. M.

– Jövő hét végén adjuk át a munkaterületet az építőknek a Zemplén utcában a Bácsai út és Körtöltés út között. A munkakezdéssel megvárjuk az utcában hagyományos, magánkezdeményezésre szervezett utcabált, azt követően kezdünk dolgozni. Erről a szervezőkkel egyeztettünk.
– Szeptemberben elkezdődik a Köztelek utca 1–5. szám előtti szervizút felújítása, ezt követően fognak hozzá a kivitelezők a Táncsics út 33–41. számok mögötti szervizút kiépítéséhez.

– Megrendelésünk alapján fel lesz újítva a Mogyorós út–Törökverő út–Homoksori út csomóponti szakasza.

– A közlekedőktől türelmet és megértést kérünk, hiszen egyszerre több szakaszon is figyelemmel kell lenniük a munkaterületen dolgozókra. A tömegközlekedést érintő változásokról, arról, hogy a szünetelő megállók mikor működnek újra, időben tájékoztatjuk az utasokat – mondta Máthé-Tóth Péter.

Olvasóink írták

 • 6. urbaniastapista 2012. augusztus 22. 07:51
  „#5. betonoznak, ott meg papíron kell vagy két hét, hogy ráengedhessék a forgalmat.
  A Szent István útra, az APEH elé is mehetnek hamarosan betonozni, egyre méretesebbek a púpok a pár éves burkolaton.”
 • 5. énvagyokaképen 2012. augusztus 21. 17:02
  „Elmondanám, hogy egy ilyen felújítás máshol hogy megy.
  Egy héttel előre kitáblázzák, hogy este 10-től reggel 5-ig le lesz zárva az út. Az adott időpont előtt a gépek a szomszédos utcákban állnak. 1o-kor lezárják, fölmarják, leaszfaltozzák, lehengerlik, felfestik. 5-kor sehol sincsenek a munkások, mehet a forgalom. Ez egy 2x2 sávos kb 200 méteres útszakasz. Persze lehet, hogy így olcsóbb, meg nem kell hozzászoktatni a népet a kényelemhez.”
 • 4. Mankapunka 2012. augusztus 21. 15:51
  „Puskás Tivadar út sem egy leányálom a Kandó út felé,az Ipar útról.

  De a csatorna fedők miatt,a felújítás után ugyanilyen lesz a külső sáv,figyeljétek meg.”
 • 3. Bakesz_- 2012. augusztus 21. 13:21
  „csatlakozom az előttem szólókhoz,de 2 hónapja volt kint a tábla, most jöttem arra,most sehol nincs tábla kitéve,a lezárást is levették a külső sávról,még az a szerencséjük hogy nem álltak be mérni,mert az kib...ás lett volna”
 • 2. Accentos 2012. augusztus 21. 09:34
  „A munka végeztével újabb egy hónapig kint lesznek a táblák,míg végre egy rendes állampógár be nem szedi őket,ahogy szokták.Mert akire tartozna,tojik rá...”
 • 1. Goldmund 2012. augusztus 21. 08:22
  „Az Ipar úton több, mint egy hónapja már kint vannak a táblák, hogy sávlezárás van (holott a sávokat csak pár napja zárták le). Legfőbb ideje, hogy történjen is végre valami.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terület és támogatás nélkül veszteséges az állattartás

Félmegoldás született a megye legnagyobb juhászatának földbérleti ügyében: tél végéig megoldott a birkák tartása, takarmány is lesz a hidegebb napokra, ám terület híján jövő tavaszra ismét bizonytalan lehet a helyzetük. Tovább olvasom