Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Leégett egy ház Ménfőcsanakon

Ménfőcsanakon az Újkút utcai sorház egyik lakásának padlástere lángra kapott hétfő hajnalban.
A győri tűzoltóság minden lehetőséget megvizsgál, ami a tűz keletkezéséhez vezetett-
A munkába indulók ébresztették a szomszédokat hétfő hajnalban Ménfőcsanakon, amikor az Újkút utcai sorház egyik lakásának padlástere lángra kapott. A házrész üresen állt, a vevő ma fizette volna ki a vételárat az előző tulajdonosnak.

A szakértők vizsgálnak minden lehetőséget annak érdekében, hogy kiderítsék, mitől gyulladt ki a mintegy egy évvel ezelőtt átadott ház padlástere tegnap hajnalban Ménfőcsanakon. Az Újkút utcai sorház házré-

szének közvetlen szomszédságában lakók is életveszélyben voltak a tűz miatt. A lángokat a Győrből kiérkező tűzoltók fékezték meg, a kár közel 10 millió forint. A tüzet feltehetően elektromos hiba okozta.

A szomszédok elmondták: a lakás korábbi tulajdonosa már elköltözött, így ők okként kizártnak tartják az elektromos hibát.
– Napok óta üresen áll a ház – mondta az egyik szomszéd –, hogyan lett volna elektromos hiba, amikor már minden ki volt pakolva a lakásból? Ezt a legkönnyebb mondani, ahelyett, hogy tényleg kivizsgálnák. Alig voltak itt fél órát, annyi idő alatt ilyet nem lehet kideríteni. Az új tulajdonos egyébként a napokban fizette volna ki a vételárhátralékot.
A Győri Tűzoltóság parancsnoka, Hullámos László alezredes közölte lapunkkal, hogy a vizsgálatot még korántsem zárták le. Minden lehetőséget vizsgálnak, ami a tűz keletkezéséhez vezetett, s természetesen mindent bizonyítani is kell.

Elsőként meg kell állapítani, hogy volt-e fogyasztó rákötve a hálózatra, mert ha nem, akkor az elektromos hiba kizárható. Azt is tudni szeretnék, hogy kinek volt kulcsa a lakáshoz, s kinek a padlástérhez. Vizsgálják, ki járt a házban legutoljára. Úgy tudni, hogy a korábbi tulajdonos takarító vállalkozót bízott meg a lakás rendbetételével, mielőtt az új tulajdonosnak átadják azt.

Bosszúság eladónak, vevőnek egyaránt, hogy az új tulajdonos ma adta volna át a vételárhátralékot, s beköltözhetett volna a házba. Érdekes lehet bárkinek, aki ilyen helyzetbe kerül: vajon ki viseli a kárt, s a biztosító – építési, kivitelezési ok esetén a szerelő – kinek fizet kártalanítást.

– A polgári törvénykönyv szerint, ha az ingatlan vevője a tulajdonjognak az ingatlan-nyilvántartásba vétele előtt birtokba lép, ennek napjától kezdve szedi a dolog hasznait, viseli terheit és azt a kárt, amelynek megtérítésére senkit nem lehet kötelezni. Ha még nem lépett birtokba a vevő, úgy mindez a régi tulajdonosra igaz. Természetesen más a helyzet, ha a szakértői vizsgálatok megállapítják más felelősségét, akire a kár áthárítható – foglalta össze a Kisalföld kérdésére dr. Gócza Béla ügyvéd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Káptalandomb régi dicsősége

Dr. Galavits József győri városplébánossal beszélgettünk a kanonoki kar eredetéről, szerepéről. Tovább olvasom