Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Lecsengőben az influenzajárvány

Győr-Moson-Sopron megyében továbbra is sok az influenzás megbetegedés, de az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézetének adatai szerint csökkent a megbetegedések száma. Míg két hete az orvoshoz fordulók 4,2 százalékánál jelentkeztek influenzaszerű tünetek, addig a múlt héten 3,6 százalékuknál. A megyében a győri, a csornai és a soproni kórházban van részleges látogatási tilalom.
Az ÁNTSZ influenza figyelőszolgálat 10. heti adatai alapján Győr-Moson-Sopron megyében 13.896-an fordultak orvoshoz és közülük 466 főnél jelentkezett influenzaszerű tünetek, vagyis az orvoshoz fordulók 3,6 százalékánál.

A tisztiorvosi szolgálat adatai szerint a megyében mindenhol csökkent a megbetegedések száma. Győr-Moson-Sopron megyében a korábbi négy kórház helyett már csak háromban van látogatási tilalom. Szerdától ugyanis a mosonmagyaróvári Karolina kórházban visszavonták az intézkedést. Továbbra is részleges látogatási tilalom van érvényben a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, a csornai Margit Kórházban és a soproni Erzsébet Oktató Kórházban. Országos szinten jelenleg 42 egészségügyi intézményben van részleges vagy teljes látogatási tilalom. Régiós bontásban Közép-Magyarországon már nincs zárlat, a Dél-Dunántúlon 5, az Észak-Alföldön 7, a Dél-Alföldön 5, Nyugat-Dunántúlon 5, Közép-Dunántúlon 14, Észak-Magyarországon 6 intézményben van részleges, vagy teljes zárlat.

Olvasóink írták

 • 5. hokiel 2009. március 13. 07:05
  „Én 10 éve oltatom magamat, meg a familiát, és nem voltunk a legnagyobb tomboló járványok esetén sem betegek. Lehet, hogy novemberben placebót kaptunk az oltásban, mert 38,5 fokos lázzal, két hétre kiiktatott az A? B? C? D? STB. vírus vagy mi? Ijesztő volt, mert amikor már nem volt lázam, akkor sem bírtam kikelni az ágyból vagy még öt napig.”
 • 4. jockey 2009. március 12. 14:58
  „Valóban nem járunk busszal. Nagyrészt gyalog, nagyobb távolságra meg autóval.”
 • 3. bunda 2009. március 12. 14:42
  „Szerintem most van egyre több beteg, munkahelyemen egy hete a 70% beteg.”
 • 2. Túrabakancs 2009. március 12. 10:49
  „Happcííííí.... vazze... :)
  Egyébként jockey, ha busszal utaznátok többször, akkor valószínűleg mit sem érne az egészséges
  életmód! Abban az esetben ha tényleg buszoztok és nem kaptátok el a nyavaját, akkor valóban jó
  az immunrendszeretek. Végül is mindenkit nem kaphat el a betegség, hová lenne így a világ! :)”
 • 1. jockey 2009. március 12. 10:21
  „Volt járvány? Nálunk senki sem volt beteg hosszú évek óta. Talán azért, mert messzíről kerüljük a védőoltást, inkább igyekszünk egészséesen élni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Inkább felvesznek, mint elbocsátanak

Lébény - A Calor 2000 Kft. valóban megszüntette a munkaviszonyát három munkatársának, de nem a… Tovább olvasom