Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Lecsapott a szemétkommandó Győrben

Egy vállalkozó akart több zsáknyi vegyes hulladékot illegálisan lerakni a győri Nép utcai szelektívhulladék-gyűjtő szigeten.
  
Hónapok óta figyeli a győri hulladékgyűjtő szigeteket és az illegális szemétlerakók környékét a Győr-Szol Zrt., a közterület-felügyelet és a rendőrség munkatársaiból szerveződött, szemétkommandó néven ismertté vált csoport.

A közelmúltban nagy hal akadt a horogra: egy közeli településen vállalkozást működtető személyt értek tetten, amint kisteherautójáról nagy mennyiségű, több zsáknyi vegyes hulladékot akart illegálisan lerakni a Nép utcai szelektívhulladék-gyűjtő szigeten.

Az elfogás
Az elfogás


Az alkalmanként 30-40 zsáknyi szemét feltűnését már korábban is rendszeresen észlelte a szolgáltató biztonsági csoportja, s a rendszeres és célzott ellenőrzésnek köszönhetően most sikerült tetten érni az elkövetőt. A szabálysértés tényét rögzítették, a rendőrség helyszíni bírságot szabott ki, kötelezte az illetőt a szemét eltakarítására és eljárást is indítottak ellene.

A szóban forgó vállalkozó vélhetően rendszeresen, utánfutóval vitte az említett helyre a szemetet, ennek a lehetőségnek visszamenőleges vizsgálatát a hatóság végzi.

Persze nem ő volt az egyedüli tetten ért elkövető, akikre a szemétkommandó lecsapott. Csak júniusban majd harminc esetben történt valamilyen hatósági intézkedés a város különböző pontjain illegális hulladéklerakás miatt, de feljelentéssel is élt, és helyszíni bírság kiszabásával is szankcionált a hatóság. Két alkalommal a hulladék átvizsgálása vezetett az elkövetők nyomára, akinek szintén szembe kellett nézniük a büntetéssel.

Az ellenőrzések egyik meglepő tapasztalata, hogy nem elsősorban a láthatóan nehéz körülmények között élő, kispénzű emberek próbálnak illegálisan hulladékot lerakni, hanem sok esetben középkategóriájú, nem túl koros autókkal érkező, rendezetten öltözött polgárok igyekeznek megszabadulni ilyen módon a szeméttől, akiknek feltehetően egyébként nem jelent súlyos anyagi terhet a hulladékdíj fizetése.

A szelektív gyűjtőszigeteket, a közterületet továbbra is szemmel tartják a Győr-Szol Zrt., a közterület-felügyelet és a rendőrség munkatársai, az ellenőrzések a nyári hónapokban is folytatódnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügyvédnek adta ki magát a férfi - Csalót fogtak a győri rendőrök

A gyanú szerint az 58 éves győri lakos telefonon hívta fel a 90 éves sértettet és unokájaként… Tovább olvasom