Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Lecsapott a győri szemétkommandó: százezres bírság az eredmény

A győri szemétkommandó mintegy egy hónapja folytat közös ellenőrzéseket, akciósorozatot.

Az önkormányzat, a Győr-Szol Zrt., a városi rendőrkapitányság, a közterület-felügyelet és a mezei őrszolgálat közösen küzd a zugszemetet lerakók ellen. A harcot még nem nyerték meg, de már sikeres csatákról számolhattak be sajtótájékoztatójukon.

A közös szemétkommandó működéséről szóló sajtótájékoztatón, amit a Zemplén és a Körtöltés utca találkozásánál lévő szelektív hulladékgyűjtő szigetnél tartottak meg, részt vett Radnóti Ákos alpolgármester, Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója, Horváth Csaba városi rendőrkapitány és Truka István, a közterület-felügyelet és a mezei őrszolgálat intézményvezetője.

Elhangzott, hogy már közös ellenőrzésük első napján két illegális szemétlerakót tetten értek. A közterület-felügyelet idén eddig 32 alkalommal szabott ki helyszíni bírságot ilyen tevékenység miatt. Ezek közül hét esetben a közös akció eredménye lett az összesen 120 ezer forintos bírság kiszabása. A rendőrség pedig eljárást folytat amiatt, hogy az egyik győri szelektív hulladékgyűjtő edénybe egy állattetem került.

Arról is szó volt a sajtótájékoztatón, hogy tavaly a Győr-Szol nyolcszáz tonna illegálisan lerakott hulladékot gyűjtött össze a szelektív szigetek mellől és még kétszáz tonnát a közterületekről. Ez hetven millió forint költséget jelentett, amit más célra is lehetett volna költeni a győriek érdekében.

Február 1. és április 29. között a Győr-Szol Zrt. biztonsági csoportjának a zugszemét lerakás felderítésével megbízott munkatársai 211 esetben végeztek dokumentált helyszíni ellenőrzést. Ebből 33 alkalommal célellenőrzést folytattak le.

Az ellenőrzések helyszínei:
– 101 esetben szelektív hulladékgyűjtő sziget
– 44 esetben lakossági hulladékgyűjtő edény környezete
– 47 esetben egyéb közterület
A tevékenység során az alábbi szabálytalanságokat észlelték:
– 114 alkalommal hulladék illegális elhelyezése, például szelektív gyűjtőszigeten lom elhelyezése
– 48 alkalommal hulladék szabálytalan elhelyezése, például szelektív gyűjtőedénybe háztartási hulladék elhelyezése
– 16 alkalommal szelektív sziget fosztogatása
A Győr-Szol Zrt. a köztisztaság javítása érdekében a hét minden napján, szombaton és vasárnap is két műszakban a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket takarító járatot működtet a város területén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gáti Oszkár vezetésével május 7-én nyit Győr új színháza

A győri Kossuth Lajos utca 24. szám alatt található, egykori zsidó menház épületének jobb szárnyában… Tovább olvasom