Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Lebó Ferenc szobrászművész és Varga György festőművész közös kiállítása

A Magyar Kultúra Napja előtti tisztelgésül nyílt meg Lebó Ferenc szobrászművész és Varga György festőművész közös kiállítása a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár Galériájában.
A nagyszámú tárlatlátogatót Simon Róbert BalázsGyőr alpolgármestere és dr. Nagy István Mosonmagyaróvár polgármestere köszöntötte, majd Grászli Bernadett, a Győri Városi Múzeum igazgatója adott átfogó elemzést a két alkotó munkásságáról. Böröndi Lajos költő a művek hatásáról adott személyes hangú értékelést és saját költeményét szavalta el.

Lebó Ferenc egy turistacsalogató, a városi léthez szervesen hozzátartozó, hangulatokban gazdag „Cégérek utcája" elemeit, cégéreket, kisplasztikákat, érmeket állított ki.

Galéria! Forók: Szük Ödön


Varga György festőművész a pusztuló középkori templomok falfestményeinek hangulatiságát is megidéző magánmitológiájúnak festménysorozatait és akvarelleket mutatott be.

A két szerteágazó tevékenységű és gazdag életművű alkotó közös kiállítása február 10-ig tekinthető meg hétköznapokon 14–18 óráig a Városi Könyvtár Galériájában, a Győr, Herman Ottó u. 22. földszintjén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudni akarod? Munkáltatói adómegállapításhoz kapcsolódó ˝kisokos˝

A 2011. évre vonatkozó adókötelezettségét a magánszemély adózó önadózással vagy munkáltatói… Tovább olvasom