Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Leállás a Szárnyasnál

A Pannon Szárnyas február elején indított csődeljárást maga ellen – mindezt annak reményében tette, hogy a 90 napig tartó csődvédelem alatt be tudja hajtani kintlévőségeit.

A piacon pedig stabilizálja helyzetét. A határidő lejárta előtt azonban ügyvezetőváltásról és részleges leállásról hallani.

A Pannon Szárnyas hétfőtől két hétig részlegesen leáll a munkával, s úgy tudjuk, hogy ugyanezen a napon új ügyvezetőt is választanak – a korábbi ügyvezető információink szerint lemondott. A Pannon Szárnyas tulajdonosai tegnapi megkeresésünket még elhárították, a jövő hét elejére ígértek tájékoztatást. A gyáron belülről kiszivárgott hírek azonban nem utalnak arra, hogy a csődeljárás 90 napja alatt a baromfi-feldolgozó cég helyzete rendeződött volna. 

Portálunk 2007 óta folyamatosan nyomon követi az akkor még Pannon Baromfi, ma már Pannon Szárnyas sorsát. A szebb napokat megélt cég három évvel ezelőtt került először komoly bajba, akkor felszámolási eljárás is indult a Pannon Baromfi ellen. A Pannon Szárnyas új tulajdonosi körrel állt fel 2008-ban szó szerint a padlóról, s 2009-ig úgy is tűnt, talpon tud maradni a hazai élelmiszerpiacon. 

A hétfőn kezdődő, részleges leállásnak különös apropót ad, hogy a két hét csaknem napra pontosan akkor jár le, amikor a csődvédelem határideje is.
Az első SMS-ek tavaly év közben érkeztek portálunkhoz, a dolgozók bérük késedelmes és részletekben való kifizetését panaszolták. Volt, hogy a szolgáltatók a ki nem fizetett céges számlák miatt ideiglenesen (csak rövid időre) kikapcsolták a vizet vagy az áramot. A cég idén februárban jelentette be a csődeljárást, de az azóta is folyamatosan érkező levelekből úgy tűnik, hogy a nehézségeket ez nem oldotta meg.

Az egyik név nélkül nyilatkozó dolgozó pénteken portálunknak elmondta, a márciusi bérüknek még egyetlen részletét sem kapták meg, s mivel a soron dolgozók többsége alig keres 60–70 ezer forintot havonta, így ők valóban egyik napról a másikra élnek – egy hónap bérkiesés pedig végzetes. Többen munka után néznek, van, aki az elmúlt hetekben el is tudott menni egy biztosabb munkahelyre, de csak a töredékük talál most új állást.

A hétfőn kezdődő, részleges leállásnak különös apropót ad, hogy a két hét csaknem napra pontosan akkor jár le, amikor a csődvédelem határideje is. Hogy ezek után lesz-e folytatás, arra reményeink szerint jövő hét elején valóban választ kapunk.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Tabornok 2010. április 23. 15:02
  „Bocsi a melósokat nem képviselő, szakszervezetnek nevezett bűnbandát, kifelejtettem.”
 • 31. Tabornok 2010. április 23. 15:00
  „"Egy_buta_dolgozó 2010.04.23. 12:36"
  Szomorú, de ez az igazság.
  A gazság, pedig az, hogy ehhez asszisztál a munkaügyi hivatal az apeh a városházi politikusok, meg a többi hivatal. Ez a mai magyar valóság.”
 • 30. Egy_buta_dolgozó 2010. április 23. 12:36
  „VM-nek: Nem tudom, hogy te ki vagy, de gyanítom, hogy a tulajdonosok jól fizetett s..gnyalója.
  A márciusi fizetésünk negyedének a felét utalták át hétfőn, azaz április 19-én, ami kemény 7-8000 Ft. Ha te olyan okos vagy és bebizonyítod, hogy 8000 Fz-ból be tudod fizetni a rezsit és még kajára is marad, légy szíves oszd meg velünk a módszeredet, szívesen megtanulnánk mi is. A dolgozókat nem kell cukkolni, elég feszültek cukkolás nélkül is, mert jó okuk van rá.
  ,,A kevés is több mint a semmi" hát ez a hét eleji utalás semmi. Én azért járok dolgozni, hogy a munkámért fizetést kapjak, amiből fent tudjam tartani magamat. Ez az áldatlan állapot a fizetésekkel pontosan egy éve tart, az utóbbi időben vált egyre durvábbá és már oda jutottunk, hogy napi kenyérgondjaink vannak, de a Te fajtádnak nem kell izgulni, hiszen a kiemelt fizetésű főnök már lassan több lesz , mint a dolgozó. A boltban meg tényleg csak pénzzel lehet fizetni, de csak nektek, mert nekünk 7-8e - ből már boltra sem telik. Légy szíves írd meg merre laksz, majd oda megyünk kukázni, nekünk az is jó lesz amit Te kidobsz. Legalábbis a beírásodból ez jön le nekünk pocskondiázó, sárdobáló, buta melósoknak.
  Ja és mégegy kérdés: miért van lakat ma 23-án a gyárkapun és miért kapcsolta ki a villanyt már megint az EON? Biztosan azért, mert a te fizetésedet elutalták.

  Csak a tisztán látás kedvéért:
  Nem arról van szó, hogy nem tudnak fizetni, hanem NEM IS AKARNAK! Idézet az egyik tulajtól: ,,Minek fizessek én ezeknek, úgy is megcsinálják". Hát tévedett.
  A rezsit az EON, Pannonvíz, stb. felé nemhogy nem tudták, hanem nem is akarták fizetni. ,, Nem gondoltam, hogy ez a putri ennyibe kerül". Na vajon ez kitől van?
  Ráadásul már megint felépül egy másik kis üzem ebből a szerencsétlen gyárból, és a több százmillió állami támogatásból. Amiből még több lesz, mert most már a fityiszes haverjaik még jobban ,,ellátják" őket. Most már lehet ,,csődöltetni", mert ugye kis országunkban az a legjobb ,,törvényes" pénzmosás. Aztán új néven lehet elölről kezdeni, újabb támogatások eltüntetésére. Persze újabb ,,buta" dolgozókkal, persze itt már csakis 3 hónapos szerződésekkel és újfent fizetés nélkül, miután a 20-25 éve ott dolgozóktól most ,,megszabadulnak".
  És egy kis helyreigazítás: a Szép I. azért ment el, mert nem akart részt venni és bírta nézni a ,,szétlopást".
  A legutóbbi termelési igazgatónak pedig azért kellett mennie, mert értett a dolgához és szívén viselte a dolgozók sorsát.
  Egyébként meg akik mertek ,,nyilatkozni" múlt pénteken a TV-nek, bosszúból ,,vadászat" indult ellenük. Az öltözőben ,,lakó" dolgozót már ki is rúgták.
  Tehát nem a termelés a cél és ezáltal munkahelyek létezése és így részt venni a gazdaságban, semmi mást nem jelent ez a nyomorult gyár, csakis pénzforrást. És ne feledjük, hogy egy ,,bagázs" már megcsinálhatta belőle a ,,szerencséjét" pár évvel ezelőtt.”
 • 29. MTT 2010. április 23. 08:25
  „Miért? Már megszűnt? Ne húzzzuk le a rolót, -remélhetőleg, tényleg csak szabadság van.”
 • 28. Tabornok 2010. április 23. 06:15
  „Isten veled munkásosztály. Újabb 300 munkahely szűnt meg.”
 • 27. szocdem 2010. április 21. 10:30
  „26. Tabornok 2010.04.21. 10:24

  :)))))

  Akkoiban az olyan volt mint ma az agyfurkásznál a transz előtt, amikor azt kell mondani hogy mammmmmm..

  Csak a hipnózisból 5 perc, a bolsi baromságok okozta kómából meg 20 év után sem tud felébredni az ember..”
 • 26. Tabornok 2010. április 21. 10:24
  „szocdem 2010.04.21. 10:08
  "Nálunk a munka becsület dolga"
  Almásfüzitőn, még olvasható.”
 • 25. szocdem 2010. április 21. 10:08
  „"Nálunk a munka becsület dolga" - isemritek a bolsi szlogent?
  Vagyis nem RENDSZERSEN FIZETETT TISZTESSÉGES BÉRÉRT KEL LDOLGOZNI - hanem azért, hogy valaki elmondhassa hogy Ő jó ember, Ő dolgozik.
  Ezt az évtizedek alatt a fejekbe súlykolt komcsi baromságot használja ki a legtöbb cég - a PSz is. Aki ui. éhbérért dolgozik - 60-70 netto az az alatt van- nem mindegy hogy kap-e fizetést vagy nem. Lévén hogy a közüzemi szolgáltatókat- egyénenként pl. az iskolai menzát - bazira nem érdekli az hogy a fogyasztója mék cég mutyijának lett az áldozata..

  VM!
  "csőcselék" módon viselkedett egy csomó - leet hogy nem humán diplomás úri- ember, akinek a PSZ tartozik?
  Nem lehet hogy dühösek voltak, mert nem védi meg őket senki?? (Orbán Isten sem fogja, ahogy Gyurcsány Isten sem tette)
  At gondolom neked személyes ügyed a PSz vezéreinek és tulajainak pénztárcája, jóléte. Talán Te is tulajdonos vagy? Akkor megértem.”
 • 24. Tabornok 2010. április 20. 14:53
  „VM 2010.04.20. 09:10 Folyt.
  Mindenkit tisztelek, aki dolgozik. Sok kétkezi munkásembert ismerek a baromfifeldolgozóban. Sajnálom, hogy nem tudok rajtuk többet segíteni, mint eddig tettem.
  Sajnálom, hogy olyan "gazdáik" vannak, akik nem törődnek a nekik kiszolgáltatott, munkásaikkal. Disznó banda ez a tulajdonosi kör is. Egy hétre cserélnének a munkásaikkal, teljesen másként látnák a helyzetet.
  Egyébként, aki maradt, annak tényleg nincs mit veszíteni.”
 • 23. Tabornok 2010. április 20. 14:42
  „"VM 2010.04.20. 09:10
  Egyébként, tuti, hogy Te közülük való vagy, mert olyan részleteket tudzs, amit más nem." Amennyiben a munkásokra gondolsz, igen közéjük tartozónak tartom magam, mert mindig a kiszolgáltatott embereket pártolom. Sosem dolgoztam a Pannon Baromfinál, de a Pannon Szárnyasnál sem. 1968-ban, gyári munkásként kezdtem. Magamra kirótt büntetésként, hogy ne felejtsem el hol kezdtem, most is végzek rendszeresen fizikai munkát, bérért.”
 • 22. Tabornok 2010. április 20. 14:35
  „"most felmondok, akkor tudom, ha otthon maradok, miért nem kapok fizetést, mert így, hogy bejövök, dolgozom és mégsem kapok, ez már nem mehet tovább.." Én ezt is megértem. Annak van több veszteni valója aki 10-20 évet lehúzott a cégnél. A VM- nek azért írtam, azt amit, mert úgy gondolom, hogy a céget szétlopó vezetőket védi. Mindig a munkások húzzák a rövidebbet, helyzetükből adódóan. Aki marad, annak, csak küzdeni érdemes, mert már nincs vesztenivalója!
  Most van végleg vége a baromfifeldolgozónak.”
 • 21. MTT 2010. április 20. 12:08
  „Szerintem, aki teheti-és talán ésszerűbb is- fiatal, képzettebb, nem több éve dolgozik ott, az lépjen. Nem várhat a sült galambra. Egyébként volt egy nagyon frappáns, -bár szerinted, kedves Tábornok, csak okoskodás lesz- beszólás egy ott dolgozótól, aki szintén felmondott, .."most felmondok, akkor tudom, ha otthon maradok, miért nem kapok fizetést, mert így, hogy bejövök, dolgozom és mégsem kapok, ez már nem mehet tovább.." Remélem kezded érteni, hogy nem az ellenzék táborához tartozom, csak próbáltam "okosan" érvelni, de sajnos nem mindenki ért meg. Az én gyerekem fiatal, és képzett ahhoz,hogy megtehesse, és várja a majd egyszer megszülető változást.”
 • 20. Tabornok 2010. április 20. 11:59
  „"VM 2010.04.20. 09:10 " Tetszik, csak így tovább!
  "Felmondott, amit az új igazgató el is fogadott." De rendes az igazgató, kiváló! Így egyre kevesebb lesz a bérkövetelők létszáma. Nagyon okos!”
 • 19. VM 2010. április 20. 09:10
  „Tábornok, ha Te ennyire intelligens ember vagy, miért csak az újságban szónokolsz nekik? Lázítani arctalanul, - mit ne mondjak, -elég könnyű, főleg, ha elkeseredett, elszegényedett emberekről van szó. Egyébként, tuti, hogy Te közülük való vagy, mert olyan részleteket tudzs, amit más nem. Hol voltál pénteken délután, mikor a munkásgyűlés volt? Az én gyerekem ott volt és mikor "csőcselékként" kezdett viselkedni a tömeg, hazajött. Azóta sem ment dolgozni. Felmondott, amit az új igazgató el is fogadott. Tudomásom szerint pedig egyik vezetőnek sincs BMW-je. Legalábbis péntekig nem volt. Szép napot.”
 • 18. Tabornok 2010. április 19. 20:15
  „"imre1964 2010.04.19. 18:42"
  Apránként adnak némi aprót, mert mint olvashattad az "okosok" szerint a kevés több, mint a semmi. Így lehet simán elveszteni az egészet. Van olyanm ismerősöm, aki azt gondolta, hogy a munkások érdekében kell befognia a száját, mert lehet hogy azért veszítik el a munkahelyüket, mert Ő kiteregeti a tulajok szennyesét!
  A tulajdonosok, csak a nyilvánosságtól félnek, mert akkor kiderül, mire készülnek. A nyilvánosság a demokrácia alapja. Aki nem így látja, majd a saját bőrén megtapasztalja.”
 • 17. Tabornok 2010. április 19. 20:08
  „"imre1964 2010.04.19. 18:422"
  Úgy gondolom, újra kell szervezni a munkások érdekképviseletét. Csak összefogva tudtok előbbre jutni!
  Lehetnél a tulajokkal ismegértőbb! Van fogalmad róla, hogy milyen sok egy BMW, havi fenntartási költsége? Na ugye. Fogalmad sincs róla, hogy mennyit kell a BMW-jére költeni! Bocsi, ezt humor helyett írtam.
  Ezzel az újgazdag, bunkó bandával az is baj, hogy elfelejtették a taplók, hogy honnan indultak. Mivel erősen inteligenciahiányosak, nem tudják, hogy élni és élni hagyni kellene, hogy érvényesüljön! Ehhez értelemre lenne szükség, ami náluk arra korlátozódik(már mint az értelem), hogy hogyan lehet a legtöbb pézt összeharácsolni! Mivel, semmiből nem tanulnak ezért nem tudják, hogy minél több a kisemmizett melós, akinek már nincs veszteni valója, mert mindenét elvették, annál nagyobb a valószínűsége a lázadásnak, forradalomnak.”
 • 16. imre1964 2010. április 19. 18:42
  „Gavallérok voltak mast utalták a havi fizetés 1/8-ad át .
  A tulajdonosok meg a BMV-BÖL MERESZTIK A SEGGÜKET HOGY SAJNOS NEM TUDUNK FIZETNI.
  ebben az országban MINDENT meg lehet tenni,sajnos ide jutottunk.”
 • 15. Tabornok 2010. április 19. 13:54
  „Aki, ment a Dr. igazgatóval, talán jól járt. Azt nem értem, hogy az egész gyárban, nincs egy olyan ember, aki kiállna a kisemmizett kisemberekért. Bár, már ezen sem csodálkozom, hiszen itt történt meg, hogy az udvaron a sofőrök egyik kocsiból szívták át a másikba a gázolajat, hogy ki tudják vinni az árút a Tesco-ba, közben az üzemi tanács feje a tengerparton nyaralt, vállalti MOL kártyával tankolt, ha jól tudom.
  Volt itt olyan igazgató, aki a dolgozók nyugdíjpénztári befizetését akasztotta meg. Ettől úgy belendült a cég, hogy gyorsan lecserélték. A következő igazgató, csak fokozta a melósok lenyúlását. Ez után jött a Dr..
  Ez aztán végeleg szétlopott, amit tudott.”
 • 14. Tabornok 2010. április 19. 13:44
  „"ha a távozó ügyvezető megérdemelte a félmilliós fozetését, akkor talán tőle kérhetnétek. Hogy-hogy ő megkapta a járandóságát és egy percig sem érdekelte hogy Ti megkapjátok-e?" Nem a távozó igazgató kapta meg a fizetését, hanem eddig, mind. Azért ment nyugdíjba, mert tudta, hogy egyedül a tulajdonos társakkal szemben, nem tudja korrektül működtetni a céget.”
 • 13. Tabornok 2010. április 19. 13:41
  „"VM 2010.04.19. 11:59" Csak egy Dr. igazgatója volt a Pannon Baromfinak.”
32 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr a kultúra magyar városa

Hisztériakeltésnek ítélte a városházi sajtótájékoztatón Németh Zoltán alpolgármester a szombatra… Tovább olvasom