Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Le az őszi levertséggel! - Programok

Ne üljön a szobában az ablakból figyelve a hulló leveleket! Számos izgalmas program várja megyeszerte.


Fordítóverseny

Győr - Az Európai Unió középiskolások számára kiírt fordítóversenyére szeptember elsejétől lehet jelentkezni. Az ifjú fordítók – „juvenes translatores" október 20-ig jelentkezhetnek a megmérettetésre. A verseny hivatalos kiírása az Europa Press Rapid honlapon olvasható, további információt a Juvenes Translatores verseny honlapjáról http://ec.europa.eu/atoz_hu.htm kaphatnak az érdeklődők.


Őszi tárlat

Győr - Ferenczy Tamás festőművész kiállítását 5-én este 6 órakor Sík Sándor önkormányzati képviselő nyitja meg a Kossuth Lajos Művelődési Házban (Győrszentiván, Déryné u. 50.). Köszöntőt mond Ecker Gyula képviselő, hegedűn közreműködik Szabó Tamás, a Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatója. A tárlat október 2-ig látogatható, munkanapokon 8-18 óra között.

Még több érdekes program >>
Inter-Aktus

Győr - Csillag Katalin és Gunther Zsolt, a 3h építésziroda munkatársai inter-aktus című kiállítását 5-én este 6 órakor dr. Winkler Gábor építész, egyetemi tanár nyitja meg a Városi Művészeti Múzeum főépületében (Esterházy-palota, Király u. 17.). A tárlat november 8-ig látogatható.


Nyugat-Európai napok

Győr - A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár (Herman O. u. 22.) Nyugat-európai napok elnevezésű egyhetes programsorozatában 5-én délután 5 órakor Fejezetek Anglia kultúrtörténetéből címmel dr. Bárány Attila egyetemi adjunktus, a London és Anglia útikönyv szerzője tart vetített képes előadást.


Bábsziget a Radón

Győr - A Vaskakas együttes Bábszigete vasárnap délelőtt 10-től este 6 óráig várja az érdeklődőket a Radó szigeten.


Orgonakoncert

Győr - Ruppert István győri orgonaművész ad koncertet vasárnap este 6 órakor a Szentlélek Templomban. A műsoron a 200 éve született Mendelssohn, a 250 éve elhunyt Händel művei mellett Liszt Ferenc híres BACH fantáziája és Torelli népszerű trombita szonátája hangzik fel. Közreműködik a doktori koncertjére készülő Hontvári Csaba trombitaművész.


Kerékpárosnap

Győr - A Zöld Mozgalom kerékpáros családi napja 5-én délelőtt 10 órakor allergiavizsgálattal kezdődik a Városház téren. Innen indulnak a bringások háromnegyed 12-kor háromnegyed órás városi körútjukra. Közben lesz ajándéksorsolás, és a pedálosok s a begyűjtött pillepalackok száma alapján egy országos versenynek is részesei lehetnek a résztvevők.


Koszorúzás

Győr - A város lengyel kisebbségi önkormányzata 5-én  11 órai kezdettel ünnepélyes koszorúzást tart a Bem téri lengyel katonai emlékműnél a lengyel menekültek magyarországi befogadásának 70. évfordulója alkalmából.


Családi nap

Győr-Kismegyer - Családi napot rendeznek 5-én  az iskola udvarán (Arató u. 5.). A gyermekekre 10 órától ügyességi és kézműves-foglalkozások, továbbá ugrálóvár vár. Ízelítő a programokból:  vércukor- és vérnyomásmérés, arcfestés, saláta-, sajt- és mézkóstoló,  ugrálókötél-bemutató. Simon Róbert Balázs alpolgármester öt órakor köszönti a jelenlévőket. Utána a Kincsesláda Bábszínház, hattól Venczel-Kovács Zoltán zenés műsora tekinthető meg. Este 9-től tűzijáték zárja a napot.

Szombati programok gyűjteménye >>
Nyárbúcsúztató

Gyarmat - Hangulatos programmal búcsúztatják a nyarat szeptember 5-én délután 3 órától a falubeliek. A Kossuth utcai Szent János-szobornál fellép a helyi vegyes kar, a gecsei Dallamvarázs énekkar, a Veszkényi Férfidalkör és Sramlizenekar, a Malomsoki Menyecskék csoportja, a Lótuszvirág hastáncduó. A gyerekeket bohóc szórakoztatja.


Lengyelek emlékeznek

Győr - A lengyel menekültek magyarországi befogadásának 70. évfordulójára emlékeznek szeptember 5-én 11 órakor a Bem téri lengyel katonai emlékműnél. Ünnepi köszöntőt mond Joanna Stempińska, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete, valamint Simon Róbert, Győr alpolgármestere. Közreműködik a Téti Ifjúsági Fúvószenekar, az Akkord győri lengyel kamarakórus. Díszőrséget állnak a győri 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái.


Rákosi sokadalom

Fertőrákos - Kulturális és kulináris programokkal várja a kőfejtőben az érdeklődőket a Fertőrákosi Német Nemzetiségi Dal- és Kultúregyesület szeptember 5-én, szombaton délután 2 órától. A program a résztvevők ünnepi felvonulásával indul a „Rákosi Madonná"-tól a kőfejtőbe a Soproni Majorette-ek vezetésével a Rákosi Fúvósok zenei kísérete mellett. A belépés valamennyi programra ingyenes, önkéntes adományokat azonban elfogadnak, amelyeket az iskola és az óvoda alapítványainak ajánlanak fel.

Kattintson a további izgalmas programokért! >>
A céltáblákat szőlő díszítse


Sopron - A Cédrus Art Klub és a Perkovátz-ház Baráti Köre szervezésében mutatják be Kovács József László „A céltáblákat szőlő díszítse" című kötetét szombaton este 6-kor a Fő tér 6. szám alatt. A könyv a XVI–XIX. századi szőlő- és lövészünnepeket dolgozza fel.


Borlovagrendi avatás

Sopron - Az Európai Borlovagrend Soproni Legátusa a szüreti napok keretében avatási ünnepséget rendez szombaton. A menet 16.45-kor indul a BW Pannonia  Hotel elől a szentmisével egybekötött szertartás színhelyére, az evangélikus templomba. Este 7-kor borlovagi lakoma lesz a Pannoniában. 


Ingyenes becsüsnap

Fraknó
- Az elmúlt években nagy sikerrel lezajlott ingyenes becsüsnapokra  tekintettel szeptember 5-én Fraknó várában  folytatódik a rendezvénysorozat. A látogatóknak idén ismét lehetőségük nyílik arra, hogy a személyes értékeiket a Dorotheum szakemberei szemügyre vehessék, megmondják eredetüket, korukat és értéküket.


Nagycsaládosok őszi találkozója

Sopron - A Nagycsaládosok Országos Egyesülete őszi találkozót szervez a GYIK-ban szeptember 5-én, szombaton délelőtt 10 órától. A köszöntők elhangzását követően tartják meg a „Kincseink az ásványkincsek" című irodalmi és rajzpályázat eredményhirdetését. Az őszi találkozó programjában fellép a Juventus Koncert-fúvószenekar, a Pendelyes néptáncegyüttes, a Strokes Ütőegyüttes, a Habakuk Bábszínház. Az Erzsébet-kertben tűzoltó- és rendőrbemutató lesz, s megjelennek az Országutak Lordjai is.


Rendvédelmi nap

Sopron - A rendvédelmi dolgozók védőszentje, Szent Andorján tiszteletére rendeznek pénteken rendvédelmi napot az Anger-réti sporttelepen. Tizennégy csapat részvételével tartják meg az Adorján-kupa kispályás nemzetközi labdarúgókupát. A családi nap délelőtt tíz órakor kezdődik. Lesz tűzoltó-, rendőr-, mentőautó- és kutyás bemutató. Emellett a sopronkőhidai büntetés-végrehajtási intézményt rabomobillal is meg lehet látogatni. A sztárvendég az ismert sportriporter, Hajdú B. István lesz.


Megszentelik a bányamúzeumot

Görbehalom - Szigethi Sándor több mint egy éve kezdte el Görbehalmon egy magán-bányamúzeum megépítését. A létesítményt vasárnap fél tizenegykor avatják fel és szentelik meg. Az ünnepségre az ausztriai Récényből (Ritzing) nyugalmazott bányászok is érkeznek. A német és magyar nyelvű köszöntőt követően Máté atya szenteli fel a múzeumot és a bányászok védőszentjének emlékművét, a Borbála-szobrot. Közreműködik a Borbála-kórus.

Vasárnapi programok egy csokorban >>

Emlékkoncert a Szent András-templomban


Fertőd-Süttör - Joseph Haydn halálának 200. évfordulója alkalmából jubileumi emlékkoncertet rendez az Eszterházai Baráti Kör Kamarakórus – a Kapuvári Haydn Vegyes Kar Egyesület közreműködésével – a fertőd-süttöri Szent András-templomban. A szombaton este 6-kor kezdődő, szentmisével egybekötött hangversenyen szólót énekelnek Kapuiné Titz Ildikó és Hipp Judit szopránénekesnők.


Holdparipa

Mosonmagyaróvár - Még szeptember 5-ig megtekinthető Fűkő Béla pécsi szobrászművész tárlata a Fehér Ló Közösségi Házban. A múltat, jelent és jövőt felölelő, nem mindennapi szobrászati kiállítást Vecsei László Ezékiel festőművész nyitotta meg. A felvételen Keresztény Gyula, a Fehér Ló vezetője, Vecsei László Ezékiel és Fűkő Béla.


A Mákvirágok próbája

Mosonmagyaróvár - A Mákvirágok utánpótlás-tánccsoport tagjai szombat délelőtt 11 órakor tartják próbáikat a Fehér Ló Közösségi Házban. A nagyokhoz hasonlóan mindenféle stílusú táncba belekóstolhatnak. A táncos előképzettségűek könnyebben csatlakozhatnak a csoporthoz. Az edzéseket Csonka Réka Orsolya, a Mákvirágok Színpadi Tánccsoport tagja vezeti.


Nemzetközi triálbajnokság

Mosonmagyaróvár - Nemzetközi triálversenyt rendeznek szeptember 5-én és 6-án, szombaton és vasárnap a régi lőszerraktárnál (a városi hulladéklerakó mellett). A látványos versenyen a motorosok extrém akadályokkal küzdenek meg: szombat délután egy órakor, vasárnap délelőtt tíz órakor kezdődnek a viadalok.


Polgárőrnap  bemutatókkal

Mosonszentmiklós - Polgárőrnapot szervez a Polgárőr Egyesület szeptember 5-én, szombaton a nagypályán. A rendezvényt délután 2 órakor nyitják meg, lesz továbbá járőrverseny, őrző-védő kutyák bemutatója, valamint fegyverismertető, jó idő esetén chopperbemutató. A büfében sörivó versenyre lehet jelentkezni.


Babaúszás jövő szombattól

Mosonmagyaróvár - A nyári szünet után újra tartanak babaúszás-foglalkozásokat szombatonként – technikai okok miatt először nem szeptember 5-én, hanem 12-én – délután fél 3 és fél 6 között a Móra-iskola tanmedencéjében (Dr. Gyárfás u. 5.) Czifrik Hajnalka vezetésével. A babákat három hónapos kortól várják. Bővebb információ: www.vizipocok.hu, info@vizipocok.hu, tel.: 30/273-7390 (az esti órákban).

Ha van jobb programja, írja meg az online@kisalfold.hu e-mail címre!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP csökkentené a távhődíjat

A Magyar Szocialista Párt azt javasolja, hogy a győri közgyűlés szeptember 17-i ülésén csökkentse a… Tovább olvasom