Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Le akarták váltani, végül megerősödött

Nyúl - Nehéz helyzetet teremtett a hétvégi, időközi választás a nyúli testület körében. A vasárnap bekerült képviselők közül hárman is az önfeloszlatás mellett döntöttek a polgármester személye miatt, Schmiedt Henrik viszont most még nagyobb győzelmet aratott, mint 2006-ban.
Mint arról már vasárnap beszámoltunk, a megye egyik legfiatalabb polgármestere, Schmiedt Henrik újra megnyerte az önkormányzati választást Nyúlon, méghozzá hatalmas fölénnyel: több mint kétszer annyi szavazatot kapott, mint a másik három jelölt – Braunné Barta Katalin, Géberné Gombás Márta és Markovszky Ernő – együttvéve. Így nem könnyű a helyzet, mivel a vasárnap bejutott tagok közül hárman is arra szavaztak februárban, hogy a testület oszlassa fel magát. Így a jelenlegi listát merészség lenne részünkről véglegesnek tekinteni, tudomásunk szerint egyébként hárman tervezik a visszalépést, nem kizárt, hogy éppen azok hárman, akik korábban az időközi választás mellett törtek lándzsát.

A jogorvoslatra ma még egy napja van mindenkinek, ám a választási bizottság által közzétett, előzetes eredmény szerint a bejutott 11 képviselő listája most így fest (zárójelben közöljük a szavazatok számát): Lengyel István (973), Varga Zoltán (809), Kozicz László (774), Józsa Zsolt Antal (655), Bán I. Csabáné (555), Szűcs Mihály (552), Kállai Csaba (515), Paárné Salamon Judit (500), Raff János (498), Szilasiné Bakonyi Ágnes (490) és Németh Csaba Imre (471). Utánuk következik Győriné Csendes Gyöngyi, Móricz Attiláné és Szakaitics Alajos, igaz, ők vasárnap nem jutottak be, de ez az egy nap még több változást is hozhat az esetleges visszalépések miatt. Akárhogy is lesz, a testület valamelyest mindenképpen kicserélődik, már az előzetes listán hárman akadnak a 11-ből, akik nem is indultak még választásokon. Így egyetlen szóval most bemutatjuk őket: Szilasiné Bakonyi Ágnes közgazdász végzettségű, Raff János pedig nyugdíjas, korábban több vállalat, például a győri Rába vezető beosztású munkatársa volt. Németh Csaba Imre egy nagyáruház hentesosztályán dolgozik.

Visszatérve a polgármester-választásra: a belső ellenzék Schmiedt Henriknél kézzelfoghatóbb kampányt folytatott, ez a nyúli házakhoz kivitt kiadványokban öltött testet, és magába foglalta képviselők – lapunkban is említett – sérelmeit.  Nem kizárt azonban, hogy a negatív kampány visszafelé sült el, Schmiedt Henrik elmondta: őszintén meglepődött ezen az eredményen.

– Megerősítve érzem magam, ez a támogatottság megalapozza, hogy kizárólag a jövőre, és ne a múltra koncentrálhassak. Természetesen azoknak a tagoknak, akik bejutottak, most el kell dönteniük, hogy hajlandóak-e együtt dolgozni velem és mögé állni a meghirdetett programnak. Ami tehát a konfliktusokat illeti, nem veszem a fel a kesztyűt és lezártnak tekintem a dolgot. A jövő pedig továbbra is a programomról szól: például javítani fogunk az utak, járdák állapotán, s megpróbáljuk kedvezményes ingatlanhoz juttatni a fiatalokat – mondta el Schmiedt Henrik, akit arról is kérdeztünk: tanult-e bármit a történtekből és lehetséges-e, hogy a véleményüket a nyúli lapban megfogalmazó testületi tagoknak sok mindenben igazuk volt. A polgármester úgy fogalmazott: inkább az elmúlt másfél évből tanult, s a hibáit igyekszik kiküszöbölni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltók ünnepe elismerésekkel és új járművekkel

Győr - Védőszentjük, Szent Flórián előtt tisztelegtek a város tűzoltói Győrben hétfőn délután. A… Tovább olvasom