Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Lázi új polgármestere összetartást szeretne a faluban

Lázi - Lázi új polgármestere összetartó faluközösséget szeretne, ahol az emberek nem egymást figyelik, hanem egymásra figyelnek. A faluban két régi és három új képviselőt is megválasztottak vasárnap.
„Szoros eredményre számítottam. Bejött" – nyilatkozta a Kisalföldnek Makkné Somjai Nóra, Lázi vasárnap megválasztott új, független polgármestere, aki feladatát nem főállásban, hanem társadalmi megbízatásban fogja végezni. Ahogy arról már tegnap beszámoltunk, ő 175, míg Fekete Teréz, a bakonyaljai kisközség eddigi vezetője 168 szavazatot kapott. (A választásra azért került sor, mert a képviselő-testület augusztus közepén feloszlatta magát, miután megromlott a viszony a képviselők és a polgármester között.)

Az elöljáró 38 éves, mérlegképes könyvelői végzettsége van, és nem ismeretlen számára a helyi „politika".

A Tápszentmiklós–Lázi–Románd körjegyzőség gazdálkodási előadójaként volt rálátása a falura. Hétfőn távozott állásából, miután a köztisztviselői és a polgármesteri pozíció összeférhetetlen egymással.

Makkné Somjai Nórának ellenfele már vasárnap este gratulált. Fotó: K. Cs.
Makkné Somjai Nórának ellenfele már vasárnap este gratulált. Fotó: K. Cs.

Makkné Somjai Nóra elmondta: tudja, hogy a lázi önkormányzat pénzügyi helyzete rendezett, hitelt nem vett fel, tartaléka 6 millió forintra rúg. A község az Akácfa utca felújításán van túl, amire a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácstól nyertek pénzt. Egy pályázatuk bírálat előtt áll: uniós támogatást igyekeznek szerezni ahhoz, hogy a kultúrházból integrált közösségi szolgáltatóteret hozzanak létre az épület felújításával, fejlesztésével. Emellett játszótér kialakítására szeretnének uniós forrást szerezni a Leader-programból. Az új polgármester mégsem ezeket tartja legfontosabb feladatának, hanem azt, hogy összetartó faluközösség jöjjön létre, ahol az emberek nem egymást figyelik, hanem egymásra figyelnek. A kezdet biztató: a régi polgármester még vasárnap felhívta az újat, sok sikert kívánt neki.

A láziak képviselőket is választottak vasárnap. A testületnek a következő jelöltek lettek tagjai: Hidvégi Gyula (165 szavazattal), Horváth Péter (148), Bódis Ferenc (147), Somjai Róbert (142) és Kozma Balázs (128). Nem került be Takács Miklós Imre (127 szavazattal), Németh István (119), Tobak László (113), Stummer György Lajos (108), Varga Erika Anikó (105), Horváth István (93), Samu Mihály (78) és Gyöngyösi Attila (75). Mindez azt jelenti, hogy a régi testületből csak Bódis Ferenc és Horváth Péter kapott elegendő voksot, Németh István és Tobak László nem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szép Ernő várja önt!

Kritika - „Legtöbb ember egy életet tölt el azzal, hogy módszeresen, izzadva, szorgalmasan… Tovább olvasom