Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Látványterveken mutatjuk, milyen lesz az apátsági szálloda Pannonhalmán

Látványterveken mutatjuk, milyen lesz az apátsági szálloda Pannonhalmán
A négycsillagos besorolású hotelt 2020 húsvétján nyitják meg.
Szállodává bővítik a Pannonhalmi Főapátság tulajdonában lévő, háromszáz éves apátsági major épületegyüttest, a szállodai brandre a Marriott  szállodalánccal kötött húsz évre szóló megállapodást Várszegi  Asztrik pannonhalmi főapát szerdán Paul Rosenberggel, a Marriott európai fejlesztési igazgatójával.     
   
A tervek szerint a fejlesztés jövő márciusban kezdődik, a hotelt pedig 2020 húsvétján nyitják meg. Ezzel Magyarország első vidéki Marriott-egysége és a régió egyik legszínvonalasabb szállodája jön létre.   
   
A beruházás mintegy ötmilliárd forintba került, amelyet a kormány egy évvel ezelőtti határozatával 2,95 milliárd forinttal támogat.   
   
Vieland László a főapátság értékesítési és marketingigazgatója  az MTI-nek elmondta, hogy a megállapodás keretében a főapátság minden évben egy meghatározott összeget fizet, hogy az Autograph by Marriott lánc tagja lehessen majd a négycsillagos besorolású hotel.

 
Fotó: MTI (Krizsán Csaba)

Fejlesztési terület

Hozzátette: a fejlesztéssel az a céljuk, hogy az elsősorban áprilistól októberig tartó turisztikai szezont kitolják, emellett Ausztriából, Dél-Németországból és Szlovákiából is szeretnének vendégeket fogadni, és kiemelten építenének a  konferenciaturizmusra.    
   
A Pannonhalmi Főapátság 2012-ben döntött arról, hogy a város központi részén elhelyezkedő volt apátsági major épületét látogatóközponttá, kiállítótérré alakítja. Az épület 2015-ben kapott használatbavételi engedélyt. A beruházással párhuzamosan a város kapott egy új főteret az épületegyüttes mellett. A látogatóközpont azonban nem töltötte ki a telek teljes alapterületét, így a fennmaradó részek fejlesztési területként beépítetlenül maradtak.
  
Ilyen lesz az új szálloda.

99 szoba

Az apátsági majorban alakították ki a Pannonhalmi Apátsági  Múzeum és Galériát. A kiállítótereket, a konferenciatermet és a cukrászdát részben áttervezik, funkcióikat pedig részben megtartják. Az épületegyüttes bővítésével 99 szobát, az apátsági gyógynövénykultúrára épülő wellnessrészleget, konferenciatermet, éttermet és látványsörözőt alakítanak ki.    
   
A szállodához geotermikus fűtésrendszer készül, az épületre napkollektorok kerülnek, a szálloda egyes tereinek vízellátását pedig az udvari kutak biztosítják. A jelenlegi állandó kiállítás  tereiből kialakítandó tárgyalókban a főapátsági műkincsgyűjtemény egy-egy darabja köré hangolják majd a helyiségek belsőépítészetét.   

Útkeresés   

A világörökségi helyszínen lévő épületegyüttesben harmonikusan él majd egymás mellett a 12. és a 21. század. Pannonhalma az évezredes állandóság mellett a folyamatos útkeresésről is szól, ez alól nem jelent kivételt a hotel tervezett épületegyüttese sem -  közölte a főapátság.   
   
A monostor egyik küldetése a vendégek fogadása, de a tömegturizmus korszakában is megmaradt az eszmény, hogy minden érkezőt a Krisztus iránti szeretettel, örömmel és alázattal fogad az egész közösség. Ezt az eszményt a hotel szellemisége is tükrözni fogja - áll a közleményben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes manőverekkel fejezte ki nemtetszését a buszsofőrnek egy kamionos Győrben - videó

Veszélyes manőverekkel fejezte ki nemtetszését a buszsofőrnek egy kamionos Győrben - videó
Olvasónk szerint az utasok biztonságát is veszélyeztette. Tovább olvasom