Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Látványos tájrekonstrukció

Huszonhétmillió forintba került az a tájrekonstrukciós munka, amelynek eredményeként Gyirmót pár hete hangulatos szabadidőparkkal büszkélkedhet.
A több mint egy évszázaddal ezelőtti állapotot sikerült újraéleszteni a Rába gyirmóti holtágán, az úgynevezett Malom-sziget szomszédságában. A tájrekonstrukciós munkálatok a teljesen eliszaposodott, sással-náddal benőtt meder kotrásával, valamint a rézsűs partoldal kiépítésével kezdődtek, tudtuk meg Szabó Jenőtől. A részönkormányzat vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy ezt követően a holtág település felőli részén egy tájba illő szabadidőparkot alakítottak ki, amelyen háromszázhatvan méteres – akácrönkökkel szegélyezett – sétaút halad végig.

A park egy része játszótér, ahol fából készült hinták, csúszda és rönkhomokozó várja a gyerekeket. A tervezők gondoltak a kirándulókra és a túrázókra is. Pihenésüket, felfrissülésüket ivókút, formás rönkpadok és asztalok szolgálják, valamint szalonnasütő helyek és két grillező. Szabó Jenő elmondta, hogy a meglévő fák mellé tájba illő juhart, fűz- és nyárfákat, illetve másfél ezer cserjét ültettek. A parkot a hajdani Malomszigettel hangulatos fahíd köti össze. A jövőben a település másik végén – a tájrekonstrukció részeként – hasonló sétálóligetet szeretnének kialakítani. A részönkormányzat vezetője végezetül hangsúlyozta: a nemrég átadott park ugyan a település büszkesége, de nem csak a gyirmótiaknak készült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Freeinfo - ingyenes köztéri adatbázis Gyôrben

Ingyenesen használható információs terminálokat helyeztek üzembe Győrben; a berendezések közérdekű… Tovább olvasom