Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Látványos szakaszba ért az építés

A győri Tihanyi úti aluljáró építése már igazán „látványos” szakaszába
ért.
Kattintson a képre >>
Egy hónapig megállás nélkül dübörög a speciális gépezet, aztán egy hónap szünet következik, majd folytatódik a munka. A győri Tihanyi úti aluljáró építése már igazán „látványos" szakaszába ért.

Modern technikával felszerelt, elektronikával vezérelt berendezés, a réselőgép kezdte meg munkáját a győri Tihanyi úti aluljáró építésének igen fontos szakaszában. Nagyon leegyszerűsítve ez a berendezés teszi lehetővé, hogy az aluljáró föld alatti műtárgyai megépíthetők legyenek. A gyakorlatban a bebetonozandó résfal vastagsága 60–80 centiméter közti, mélysége pedig akár 40 méter is lehet – ennek készít úgymond helyet a réselő.

A berendezés működése érthetően zajjal jár. Az előzetes számítás szerint ez a zajterhelés 100 decibeles, vagyis meglehetősen „agresszív". Különösen akkor, ha ezt éjjel-nappal hosszú távon kell elviselni a környék lakóinak.

A környéken lakók többségében igazi lokálpatriótaként viselik a monstre beruházás terheit. A március végén tartott lakossági fórumra 750 család kapott meghívót. Igen aktív volt a részvétel, és általános tapasztalat, hogy a beruházás szükségességét megértve „együtt élnek" az építés kellemetlenségeivel is. Hangzottak el praktikus észrevételek forgalomszervezési kérdésekben, ezeket lehetőség szerint megvalósítják.
Az érintett környék lakóit a fórumon kívül kedden „szórólapon" is tájékoztatták a réselési munkák megkezdéséről és az ezzel járó zajról. Ezen a tájékoztató anyagon egyúttal meg is köszönték a lakók eddigi türelmét (mert valóban toleránsak az itt élők) a közműkiváltások miatti közlekedési nehézségekért.

A türelemre és megértésre egyébként még hosszú ideig szükség lesz. A réselőgép egy hónapon át, vagyis május 1-jéig megállás nélkül, éjjel-nappal kell hogy dolgozzon. Utána technológiai okok miatt egy hónap szünet, majd újra egy hónapnyi folyamatos munka következik. Legfrissebb információnk szerint a város önkormányzata által az aluljáró elnevezésére meghirdetett pályázatra harminc pályamunka érkezett, az eredményhirdetés május 31-én lesz.

A pályázatok addig felbonthatatlan, zárt borítékban vannak. A lapunkhoz és több társadalmi szervezethez érkező javaslatok alapján úgy tűnik, hogy leginkább Bisinger nevét szeretnék, hiszen a szomszédos sétány is a város hajdani tekintélyes polgármesterének nevét viseli...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indulnak a győri mandátumokért

Molnár Csaba megyei pártelnököt és Balogh József győri polgármestert indítják a szocialisták a két… Tovább olvasom