Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Látvány és tánc a csarnokban

Az országban mintegy 6000 versenyző műveli aktívan a látványtáncsportot. Az országos elődöntőt, köszönhetően a győri sportigazgatóság hathatós segítségének, ismét a Marina Training SE szervezheti meg.
Ifjú tehetségek: A Marina Training SE esélyesei ismét versenyre hívják a közönségcsalogató sportág művelőit.
„ Nincs könnyű dolguk azoknak a látványtáncosoknak, akik szeretnék végre elfogadtatni magukat. Amerikában ha valakire azt mondják, aerobikos, fitneszes, éppen olyan, mintha kosárlabdázónak vagy focistának említenék. Európa ezen a területen még le van kicsit maradva" – hangzott el a február 16-án, vasárnap kezdődő III. Magyar

Látványtáncsport Bajnokság sajtótájékoztatóján. Mint azt Barna Attila a szervezők képviseletében elmondta, Molnár Péter sportigazgató idén, csakúgy, mint egy esztendővel ezelőtt, sokat segített. A több mint egymillió forintos költségvetésű rendezvény költségeiből jelentős összeget, a sportcsarnok bérleti díját is, magára vállalta a sportigazgatóság. A Lamba-kupa név megmaradt és a támogatók is szépen felsorakoztak a reggeltől estig tartó verseny mellé.

Győrött Kiskút ligetben, a Magvassy-sportcsarnokban 10 órakor kezdődnek meg a látványos bemutatók, melyek többsége egyben a verseny részét is képezi. Az igazi küzdelemben, amely minden esetben széles nézői tömegeket is vonzott, lesz színpadi látványtánc, akrobatikus szórakoztató tánc, klasszikus kortárs látványtánc és videoklip dance. A verseny egészen este hat-hét óráig tart majd. A kisebb szünetekben is fellépők lepik el a színpadot, a közönséget talajtornával, latin- és standardtánc-bemutatóval, akrobatikus rock and rollal, valamint balettbemutatókkal elkápráztatva.

A verseny rangját mutatja, hogy fővédnököknek Balogh Józsefet, Győr polgármesterét és dr. Szakács Imrét, a megyei közgyűlés elnökét is sikerült megnyerni. A Győr sportjában üde színfoltot jelentő esemény kiemelt médiatámogatója lapunk, a Kisalföld!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kirobbanó 69-es formáció

Hogy mi köze a mentolnak a csilihez? Semmi. Pontosabban annyi, mint a hotelnek. A szabad asszociáció… Tovább olvasom