Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Látszatdolgok helyett hatékony segítség

Tizenhat év után Horváth Attilát választották meg a győri roma kisebbségi önkormányzat elnökévé.
Az új vezető a bevált, hasznos programok megtartása mellett a személyes kapcsolatok bővítésére építi politikáját, az elhíresült roma kárpótlásról pedig – ígérete szerint – az ügy lezárása után nyilatkozik lapunknak.

Horváth Attila köszönetet mondott a nemrégiben leköszönő Pádár László elnöknek, aki vitathatatlan érdemeket szerzett a cigányok érdekvédelmének megteremtésében. Horváth Attila a személyes kapcsolatok bővítésében hisz, épp ezért évente legalább két kisebbségi napot szeretne szervezni a megyeszékhelyen.

– Az évek óta sikerrel működő ösztöndíjrendszerben részt vevő fiatalok sorsát megkülönböztetett figyelemmel kísérjük – sorolta az elnök. – Nemcsak az irodába, hanem a programjainkra is várjuk őket. Az eddiginél jobban figyelnénk az idősekre, valamint a középkorú, munkát nagyon nehezen találó cigány asszonyokra. Több gyermek nevelése mellett az ő munkavállalásuk ma még szinte lehetetlen, ezen szeretnénk a munkaügyi központtal karöltve változtatni.

A jelenleg is működő könyvtár és a középiskola mellett a jövőben roma rádió kezdi meg működését a közösségi házban, de lehetőség nyílik romanyelv-tanulásra és cigány zene- és táncoktatásra is.
– Magasra tettük a mércét, az iroda ajtaja nyitva áll a hozzánk fordulók előtt – tette hozzá Horváth Attila. – Közvetlen kapcsolatot tartunk a szociális és egészségügyi, valamint a lakásirodával, a megyei munkaügyi központtal. Az előítéleteket csökkenteni kell, de ehhez nélkülözhetetlen a romák gazdasági, társadalmi fejlődése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösen Győrért és a Mosoni-Dunáért

Politikusok és szakemberek is részt vetetk a Beszéljük meg c. kerekasztal-beszélgetésen. A cél az volt, hogy a „régió politikai, önkormányzati, államigazgatási és gazdasági szervezeteinek tisztségviselői, valamint országgyűlési képviselői megállapodásra jussanak a Győr érdekében képviselhető stratégiai kérdésekben, és ennek határozott képviseletét vállalják". Tovább olvasom