Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Látogatóközpont épül százmilliókból

Tíz település fejleszthet abból a 426 millió forintból, melynek 84 százalékát uniós pályázaton nyerte a Győri kistérség.

Győrben 227 millióból látogatóközpont épül, míg Dunaszegtől Gönyűig még idén folyóparti turisztikai fejlesztések kezdődnek.

˝A pályázat előkészítésére nyolcmillió forintot költöttünk, ennek 60 százalékát az engedélyeztetési díjak tették ki˝ – kezdte Sárkány Péter, a győri kistérségi társulás munkaszervezetének vezetője. Dunaszeg, Győrújbarát, Győrújfalu, Győrladamér, Győrzámoly, Kisbajcs, Kunsziget, Vámosszabadi, Gönyű és Győr az elnyert közel 358 millió forintos támogatás mellé ˝beruházásarányosan˝ összesen több mint 68 millió forintnyi önrészt biztosított.

„Többek közt ajándékboltot, pénzváltót, kerékpárkölcsönzőt és Tourinform-irodát alakítunk ki a Baross út közepén
˝Többek közt ajándékboltot, pénzváltót, kerékpárkölcsönzőt és Tourinform-irodát alakítunk ki a Baross út közepén˝ – mutatja Sárkány Péter. Fotó: H. Baranyai Edina

A központ létesítésével három új munkahelyet teremtenek ezáltal: bérüket a városi önkormányzat az idegenforgalmi adóbevételéből biztosítja.
A legnagyobb fejlesztést Győrben végzik: itt a Baross út közepén látogatóközpontot alakítanak ki 227 millió forintból a városi tulajdonban lévő épületben: erre már építési engedélyt is kaptak. ˝A 462 négyzetméteres, kétszintes létesítmény alsó részén ajándékbolt, pénzváltó (és később kerékpárkölcsönző) várja majd a turistákat, valamint egy érintőképernyős rendszer segíti őket az eligazodásban. Az emeletre – ahová lift visz majd – kerül a Tourinform-iroda, valamint többek közt bemutatóhely és pihenősarok˝ – folytatta a munkaszervezet vezetője. A központ létesítésével három új munkahelyet teremtenek ezáltal: bérüket a városi önkormányzat az idegenforgalmi adóbevételéből biztosítja.

Dunaszegen, Győrladaméron, Kunszigeten, Győrújbaráton, Győrújfalun, Győrzámolyon, Kisbajcson és Vámosszabadin túraútvonalakat és tanösvényeket alakítanak ki tereprendezéssel és ˝játszóeszközök˝ elhelyezésével. Győrladaméron, Kunszigeten és Gönyűn kikötőfejlesztésre is sor kerül csónakleeresztő rámpával és sólyával, sőt, Kunszigeten egy szabad strandot is kialakítanak.

Borkai Zsolt, a győri kistérségi társulás elnöke elmondta: április végén megkötheti a szerződéseket, s májusban kezdődhetnek a közbeszerzési eljárások. A kivitelezésre egy év áll rendelkezésre, ám szeretnék idén befejezni a munkálatokat. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vélemények a Dunakapu térről és a II. János Pál tér felújításáról

Az Arrabona Városvédő Egyesület kiértékelte a Dunakapu tér helyreállításáról szóló, valamint a II.… Tovább olvasom