Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Látni és látszani

Tömegesen érkeztek a kerékpárosok a közlekedési rendőrség szombaton délelőtt tartott akciójára.
Ávizsgálták a kétkerekűeket, majd első és hátsó lámpákat, fényvisszaverő csíkot és prizmát szereltek rájuk térítésmentesen.A nagy hideg ellenére több mint 250 kerékpáros állt sorba reggel 9 órától Győrben, a Praktiker Áruház parkolójában, hogy a Győri Rendőrkapitányság baleset-megelőzési programsorozatának részeként tartott bringaellenőrzésen átessen.

– A kerékpárok kötelező tartozékai közé tartoznak az első és hátsó világítóberendezések, fényvisszaverő prizmák, a csengő, és a megfelelő gumiköpenyek, valamint a hibátlan fékberendezés. Sajnos, a biciklisek többsége ezt nem veszi figyelembe, és kivilágítatlanul, önmagukat, de sokszor másokat is veszélynek kitéve közlekednek.

Ezért döntöttünk úgy az év végéig tartó akciósorozatunk részeként – az országban egyedüliként –, hogy azoknak, akik baleset-megelőzési rendezvényünkre eljönnek, azoknak ingyen felszereljük a hiányzó világítóberendezéseket – mondta el a Kisalföldnek dr. Holló Sándor alezredes, városi rendőrkapitány. Hozzátette azt is, hogy ekkora érdeklődésre nem számítottak, hiszen a havazás ellenére még Töltéstaváról is érkeztek biciklisek.

– Most adtunk, de jövő héttől már ellenőrzünk és akinél hiányosságokat tapasztalunk, azt kénytelenek leszünk megbírságolni. Sajnos az a tapasztalat, hogy a kerékpáros-balesetek több mint ötven százalékban az ötven év felettieket érintik. Ugyanakkor a balesetek a délutáni és az esti órák ban történnek, amikor már szük séges a világítóberendezések használata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torta a Habsburg-keresztelőre

Dr. Tóth Zsoltné cukrász készítette el a tortát,  Habsburg Ottó unoká- jának, Károly-Konstan-… Tovább olvasom