Kisalföld logö

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 14°C | 24°C Még több cikk.

Latin ritmusban

„ A ritmus legyen veletek! ” biztatás után az ország legjobb versenytáncosai perdültek tegnap a győri Magvassy Mihály Sportcsarnok parkettjára. Latinos ütemű zenére élesztették fel a mozdulatművészet ősi erejét, hogy a táncos viadal bíráinak kegyeit elnyerjék.
(illusztráció)
A Mazda-kupa Országos Ranglista Latin-amerikai Táncversenyre rekordszámú pár nevezett be az ország különböző részeiből. A közönség örömére mintegy száz táncos vonult a parkettra, méghozzá a magyar mezőny élvonalának tagjai. Rajtuk kívül bemutatkoztak a helyi formációs csoportok, és a felnőtt tánciskolások is összemérték tudásukat a Dimenzió Táncsport Egyesület rendezésében.
A győri klub az előző években már három hasonló rangadót bonyolított le, de a mostani az előkészületek, a nevezők száma és a verseny színvonala miatt is felülmúlta a korábbiakat. Futó Károly, a Dimenzió-egyesület és a viadal szakmai vezetője elmondta: egyre többen ismerik meg megyénkben is a latin-amerikai táncok alaplépéseit, egyre jobb eredményeket érnek el a párok és ez azért is jó, mert a mozdulatok szépsége a felnövekvő nemzedék számára nemcsak élményt jelent, hanem erőt is ad.
A házigazda csoportot a versenyben képviselő pár tagjainak, Zsargó Lillának és Domján Attilának pedig társaik tapsa, hangos szurkolása adott lendületet. Minél több pontot akartak szerezni, hogy magasabb osztályba kerülhessenek. Büszke tartással, testüket a zene szolgálatába állítva járták a csacsacsát, a rumbát, a szambát, a jive-ot és a paso doblét. Nagy volt a tét, hiszen a győri verseny győztese képviselheti hazánkat június 8-án, Szombathelyen az Európa-kupán.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi csarnok: jöhet a tető

Impozáns látványt nyújt a győri egyetemi csarnok építkezése. December 12-én volt az alapkőletétel, s… Tovább olvasom