Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Láthatóvá vált a gyilkos arca

Aki felismeri:egyértelműen választották ki azt a rajzot, amelyik az egy évvel ezelőtt Győrben elrabolt, majd brutálisan megölt Tompa Eszter feltételezett gyilkosát ábrázolja.

A rendőrség 3 ezer embert, 1300 személyautót ellen őrzött, 40 esetben rendelt ki – orvosi, fizikai, kémiai, növényélettani, s más területen dolgozó – szakértőt a 22 éves győri Tompa Eszter tavaly szeptemberi elrablása, majd meggyilkolása óta eltelt közel egy év alatt. A rendőrség profilalkotókat is bevont a nyomozásba, akik jellem- és személyiségrajzot készítettek a lehetséges elkövetőről. 

– Miközben több száz tanút hallgattunk ki, s kollégáink aprólékosan átvizsgálták Sashegypuszta környékét, ötvenen kerültek potenciális elkövetőként a látókörünkbe.

Azonban mindegyikük biztosan kizárható az elkövetői körből, a gyilkost tovább keressük – tájékoztatta a Kisalföldet Bánhalmi Zsolt alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság nyomozó osztályának vezetője. Az alezredes felelevenítette, hogy Tompa Esztert tavaly szeptember 22-én délután 2 óra 10 perckor rabolták el, amit másnap jelentettek be a hozzátartozók. Az eljárást a Győri Rendőrkapi tányság indította meg. Amikor a lány holttestét 24-én a Mosoni-Duna töltésének vagongyár mögötti szakaszán, a Széchenyi hídtól mintegy 300 méterre megtalálták, a megyei főkapitányság vette át a nyomozást.

A grafikán látható férfi 25–35 év közötti, 170–180 centi magas, közepes testalkatú, haja rövid – 4–5 centi –, sötét színű. Bőre fehér, bajuszt, szakállt, szemüveget nem visel. Az elkövetéskor sötét színű nadrág, világos mintájú ing vagy póló volt rajta.
– Többen is látták, amikor a későbbi áldozatot a Banai útról a Sashegypusztára vezető bekötő úton egy ismeretlen férfi kényszerítette be az autójába, majd a pár házas településrész felé elhajtott. Ezt követően ismeretlen helyen megfojtotta a lányt, s a megtalálás helyszínére vitte. Bánhalmi alezredes elmondta, az életvédelmi alosztály munkatársai a mai napig komoly erőfeszítéseket tesznek, hogy megtalálják a lány gyilkosát. – A nyomozás és a tanúkihallgatások eredményeként sikerült az elkövetőről jó minőségű – több tanú által megerősített, mintegy kilencvenszázalékos – grafikát készíteni. Ugyanakkor az elkövető által használt autó típusát is pontosítani tudtuk.

A helyszíni szemle és a szakértői vizsgálatok során olyan tárgyi bizonyítékokat sikerült beazonosítani, amelyek alapján majd kétségkívül a tettesre tudjuk bizonyítani a bűncselekmény elkövetését – folytatta Bánhalmi Zsolt. Az osztályvezető felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is él a megyei főkapitány által kitűzött 2 millió forint nyomravezetői díj, amit az elkövető elfogását eredményező információért fizetnek ki. A férfi által használt autó régi típusú, ötajtós – nem kombi –, bordó színű, de koránál fogva fényét vesztett, 1981–85 között gyártott VW Passat. Belső kárpitja sötét színű.

A gyilkos autója.
– Eddig is számos bejelentés érkezett, amelyek jó irányba vitték a nyomozást. Továbbra is várjuk a bejelentéseket, különösen azokat, amelyek a grafikán látható ismeretlennel, illetve a képen látható autóval kapcsolatosak. Várjuk annak a férfinak a jelentkezését, akit ilyen autóval közvetlenül az áldozat elrablásának helyszíne közelében láttak, nem sokkal a bűncselekmény elkövetése előtt. Minden bejelentést diszkréten kezelünk – hívta fel a figyelmet az alezredes. A rendőrség a jövő héten a feltételezett gyilkost ábrázoló grafikával és az elkövetéshez használt Volkswagennel megegyező autóról készült képpel illusztrált felhívást helyez ki a megye sokak által látogatott közterületeire, intézményeibe.

Korábban >>

Eltemették a meggyilkolt lányt (2003-10-02) >>
Szorul a hurok a gyilkos körül (2003-11-25) >>
Duzzad a haragos temetési dosszié (2004-02-02) >>
Egyedül a gyászban (2004-05-14) >>
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terjengős ügy és szag Véneken

Nem mindennapi perben és sok százak érdekében keresi igazát egy véneki nyugdíjas. Birtokháborítás… Tovább olvasom