Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Lassú az utódlás a KÉSZ-nél

Győr - A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezete május 22-én lesz 16 éves. A szervezet legutóbbi tisztújító közgyűlésén sem sikerült új elnököt választani.
Lanczendorfer Erzsébet a Kisalföldnek elmondta, országgyűlési képviselői elfoglaltsága mellett „ügyvezető" elnökként végzi a legszükségesebb teendőket, a rendezvényekből azonban erre az esztendőre már csak három szervezését vállalta. Az elsőt, a Keresztényszociális válaszok sorskérdéseinkre című kerekasztal-beszélgetést már megtartották.

Wittner Máriát október 20-ra ötvenhatos megemlékezésre várják, a hagyományos jótékony célú hangversenyt pedig november 22-én rendezik a Richter Teremben a Nemzeti Énekkar és a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével, Világhírű operakórusok és balettzenék címmel. A KÉSZ spirituális tevékenysége viszont változatlan: továbbra is rendszeresek az első szombati engesztelő imák a bazilikában.

A vezetőségben a tisztújítást nem halasztották el. A titkári teendőkkel ismét Nagy Árpádnét bízták meg. Ruppertné Hutás Kinga és Takács Ferenc mellett az elnökségbe választották a szervezet egyik alapító tagját, dr. Ottófi Rudolfnét.

– Az elnökség megújult, bízhatunk benne, hogy jövőre „kiforrja" magából az új elnök személyét is – jegyezte meg elhúzódó utódlásáról Lanczendorfer Erzsébet.

Változás történt a győri KÉSZ alapítványainak kuratóriumi elnökségében is, hiszen az országgyűlési képviselőséggel összeférhetetlenség áll fenn. A Szolgálat – KÉSZ Alapítvány kuratóriumi elnöke dr. Cseh Sándor dékán lett, a Győri Nemzeti Színházért – KÉSZ alapítványé pedig Hefter Lászlóné.

A Szolgálat – KÉSZ Alapítványnak fel kellett adnia régi tervét, a Szent Tarzíciusz Karitatív Gyermektábor megvalósítását. Az ásványrárói önkormányzattól erre a célra kapott területet visszaszolgáltatták a helyi közösségnek.

– A tervek ugyan elkészültek, a község rendezési tervének elhúzódása mellett a beruházás 100 millió forintra tervezett költségvetése azonban időközben 400 milliósra duzzadt. A rendelkezésre álló 10 millió forintos önrésszel a pályázat beadása lehetetlenné vált – magyarázta a helyzetet az elnök.

Az alapítvány kuratóriuma úgy határozott, hogy az összegyűlt tőke hozamaiból a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő kárpátaljai diákok továbbtanulását támogatja. A „Szent Márton Karitász" Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvánnyal kötött együttműködési megállapodás értelmében a határon túliak pályáztatják meg a rászorulókat. A 2007–2008-as tanévre 700 ezer forintot utaltak át számukra, ebből ott tíz diák kollégiumi, utazási, tankönyv- és tandíjkiadásait tudják fedezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Születés Hete: Ehivatottságból fogtak a szervezésbe

Győr - Három anyukának köszönhetően öt év után Győr is bekerült azon félszáz város közé, ahol… Tovább olvasom