Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Lassan `pályát választhat´ a Presztízs-díj - fotók

A 12. Presztízs-díjátadón boldog győztesek, büszke jelöltek gratulálhattak egymásnak – úgy, ahogy tizenegy évvel ezelőtt is tették. Az idei ugyanakkor a meglepetések gálája is volt.

Egy tucat gombócból biztosan sok, de Presztízs-gálából nem. Tény, hogy ennyi év alatt kiforrott Győr-Moson-Sopron megye legrangosabb gazdasági-közéleti elismerése, valóban presztízs lett elnyerni a díjat, illetve a jelöltek közé bejutni.

A gálát vezető Gundel Takács Gábor az évek múlását máshogy érzékeltette: "azok a gyerekek, akik az első Presztízs-díj évében születtek, ma már elmúltak tizenegy évesek, lassan a pályaválasztáson törhetik a fejüket".

Gundel szerint "abban is szerepe volt e díjnak, hogy példaértékű vállalkozók, vállalkozások megmutatásával segítsen a szülőknek és a gyerekeiknek jó pályát választani – olyat, ami hasznos és kifizetődő életutat kínál." Lehet, hogy valóban így volt, de az biztos is, hogy idén nyolc kategóriában példaértékű, sikeres életeket, embereket díjaztak.

12. Presztízs-díjátadó Győrben - Fotó: Bertleff andrás

Átírt forgatókönyv

De előbb Pallagi Ferenc, a Kisalföldet is kiadó Lapcom Zrt. elnök-vezérigazgatója szolgáltatta az est első meglepetését. Ünnepi beszédében mindjárt az elején leszögezte: "új fiú vagyok a megyében", a Kisalföld kiadó vezetését ugyanis néhány hónapja vette át.

"Azt azonban látom, hogy az elmúlt tizenkét évben sokan dolgoztak azon, hogy ez a díj patinát kapjon." S bár az est megnyitásának joga idén az övé lett volna, mégis felhívta a színpadra a Lapcom korábbi igazgatóját, Szammer Istvánt, akitől a Presztízs-díj ötlete származik. "Ez a jog az övé."

Szammer Istvánt (is) meglepte a gesztus, de élt a lehetőséggel. Beszédében azt mondta, "kívülről nézve látom, hogy sokkal fontosabb dolgot hoztunk létre, mint akkor gondoltam. Nagyon nagy szükség van a gazdaságban példát mutató vállalkozások, vállalkozók erkölcsi elismerésére."

Bővebb tudósítást a gáláról és a díjazottak névsorát pénteken közöljük.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Fidesz: Bajnai Gordon adóemelést akar

"Bajnai Gordon elismerte, ha rajta múlik, újra fájni fog a munkavállalóknak" - írta a győri Fidesz. Tovább olvasom