Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Lassan lelnek rá a vevők a belvárosi piacra Győrben

Főleg a szlovákokat hiányolják az árusok, ezért plakátra gyűjtenek.

Fél éve költözött jelenlegi helyére, a Tarcsay és a Türr utca kereszteződésénél lévő vásártérre Győrben a belvárosi piac.

– Az átköltözés utáni első hónapokban még nem lehetett tudni, a vevők is követnek-e minket, átszoknak-e az új helyre. Most már látszik, hogy igen, de csak lassan találnak ide. Azt szeretnénk, ha többen jönnének.

Most már sokféle zöldség, gyümölcs kapható, s el is mondják a törzsvevők, hogy elutazás, hétvégi kirándulás előtt nálunk vásárolnak például lecsónak valót. Dicsérik a méret- és a fajtaválasztékot. Megmozdult a piac, de jó lenne, ha jobban felpörögne – fogalmazott Sallai Imre őstermelő, aki lapunkon keresztül üzeni azoknak, akik a friss helyit keresik: „Itt vagyunk a Tarcsay utcai piactéren!"

Bőséges az őstermelők kínálata a belvárosi piacon, a Tarcsay utcánál, a vásárlók főleg a zöldségek és a gyümölcsök választékát dicsérik.
Bőséges az őstermelők kínálata a belvárosi piacon, a Tarcsay utcánál, a vásárlók főleg a zöldségek és a gyümölcsök választékát dicsérik.

Az őstermelők standjai mellett ruhákat árusítóknak nehezebb a helyzetük, tudtuk meg egyiküktől, szerinte nekik még nagyobb konkurenciát jelentenek az üzletek. Beszélt arról is, hogy próbálják közösen népszerűsíteni a piacot az árusok: mindenki adott arra pénzt, hogy nyáron a Vámosszabadi felé vezető útról látható óriásplakátok segítsék hozzájuk találni a szlovákokat.

A tapasztalatok szerint ugyanis főleg a határon túli vevőik maradtak el a költözés óta, pedig egy időben bevételük jelentős része tőlük származott, s a forint-euró árfolyam miatt is szeretnek Magyarországon vásárolni.

Vevőket is megkérdeztünk a piac új helyéről, eltérőek a véleményeik. Altrichter Lászlóné szerint a tisztaság, a rendezettség ellenére itt nincs igazi piachangulat, s úgy véli, fogy az árusok száma, így kisebb a választék, kisebb a vevővonzó erő. Ennek ellenére ide jár bontott csirkét, sajtot venni, tegnap pedig halfőző edényt keresett ajándékba.

Varga Zoltán jónak tartja a piac mostani helyét, neki útba esik és szívesen vesz helyi árut, olyat, amiről tudja, hol termelték. „Paradicsomot, tököt, uborkát, cukkinit, kukoricát is a belvárosi piacon veszek. Olyan zöldségeket, például kosszarvú paprikát, lehet itt kapni, amiket máshol nem" – mondta el, miközben vett utóbbiból. (Kedden és pénteken a Dunakapu téren is van már újra piac a belvárosban, ott kis- és őstermelők csak élelmiszereket árusítanak.)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbikos látogatás az Audiban

Volner János a Kisalföldnek úgy fogalmazott: európai színvonalú munkahelyről van szó, ahol a… Tovább olvasom