Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Lanczendorfer polgármesterjelölt?

A Kisalföld értesülései szerint Lanczendorfer Erzsébet országgyűlési képviselőt indítja Győrben a polgármesteri székért.
A Kisalföld értesülései szerint a Kereszténydemokrata Néppárt Lanczendorfer Erzsébet országgyűlési képviselőt indítja Győrben a polgármesteri székért. Az érintett nem cáfolta, de nem is erősítette meg hírünket.

A múlt héten még úgy tűnt, Schmidt Péter alpolgármester lesz a kereszténydemokraták győri polgármesterjelöltje, a helyzet azonban változott. Feltehetőleg azért, mivel Schmidtet a Fidesz nem fogadta volna el közös jobboldali jelöltnek. Visszaléptetése közelebb hozta a kompromisszumot, a KDNP lépését azonban a Fidesz nem viszonozta, s ragaszkodnak Borkai Zsolt jelöléséhez. Ő viszont információink szerint a kereszténydemokraták számára elfogadhatatlan.

emcsak a lehetséges közös polgármesterjelölt személye, hanem több más kérdés is nehezíti a két párt győri megegyezését. Magukat megnevezni nem kívánó KDNP-s források a Kisalföldnek úgy fogalmaztak, nem támogatható az, hogy a Fidesz olyan jelölteket is elindítson, akik korábban kétszer is elbuktak egyéni körzetben.

A KDNP-ben azt sem fogadták örömmel, hogy két fideszes városházi képviselőt két hete választottak be önkormányzati cég felügyelőbizottságába.

Ahogy forrásunk fogalmazott, az együttműködést megkönnyítené, ha a fiatal demokraták útilaput kötnének néhány megélhetési politikusuk talpára.

Lanczendorfer Erzsébet megkeresésünkre nem cáfolta, igaz, meg sem erősítette, hogy harcba száll a polgármesteri székért Győrben. Annyit fűzött hírünkhöz még, hogy a két párt tovább tárgyal egymással, s nagy bajnak tartaná, ha nem találnának közös jobboldali jelöltet, ez ugyanis az MSZP győzelmi esélyeit növelné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A leglátványosabb lakodalom

Tizennegyedik alkalommal tartanak Győrben barokk eskűvőt. Idén is látványos lesz a házasságkötés. Tovább olvasom