Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Lakótelep-takarítás Győrben: szépítenek a ˝tájképen˝

A GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. a szilveszteri mulatságok helyszíneinek és a Belváros gyors kitakarítása után a napokban Nádorváros, Adyváros, Marcalváros I-II., és Győrszabadhegy városrészek lakótelepein végzi az újév ünneplésekor eldobált hulladék – papír, műanyag poharak, pezsgős üvegek - és tűzijáték maradványok összegyűjtését.

A program szerint végzett kézi szemétszedésben közel húsz fő vesz részt. A lakótelepek zöldterületeiről összegyűlő hulladékot a munkatársak zsákokba gyűjtik, a zsákok elszállítása hulladékgyűjtő autóval történik.

Ünnepek utáni szemétszedés Adyvárosban a Kuopio parkban.
Ünnepek utáni szemétszedés Adyvárosban a Kuopio parkban.


A munka várhatóan január második hetében fejeződik be.

A szemétszedés Adyváros zöldterületeit tekintve különösen hasznos lehet, hiszen, mint tudósítónk írta, az utóbbi napokban a szemetet szinte mindenfelé fújta az erős szél. Képet is küldött a "pusztításról" >>

Olvasóink írták

 • 2. Hyppolit 2012. január 09. 22:04
  „Szomorú, hogy eldobált szemeteket kell takarítani, de az sem ártana, ha a Győr-SZOL a tavaly lehullott faleveleket gyűjtené össze, amira bőségesen van lehetőség, ugyanis nem borítja a néha "parkosított" felületeket hótakaró, ellenbe a lassan sárrá "avanzsált" zöldtrágya teljesen kipusztította a füvet minden arra érdemes helyen! Ezen túl néhány napja is volt akkora szél, hogy az a szeméttel együtt utcáról-utcára rakta/pakolta a szárazfalevél-dűnéket. Érdekes, pl. a szomszédos "sógoroknál" ez nem jelet problémát, karácsonyra már eltüntetik. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy Marcalvárosban a szememmel láttam, amikor közműfektetés miatt a kivitelező az "előírásnak" megfelelően egy ilyen területre a helyreállított nyomvonalra gyeptéglát fektetett, ami ugye a fent leírt "recept" alapján fél éven belül szó szerint "kidöglött"..Sok értelme lehetett. 2011. Mo.”
 • 1. anuvuk 2012. január 09. 18:10
  „Alapból kellene szépítkezni, érdemes hétfőnként körülnézni a bobrokok tájékán! Mint a rakéta vető, annyira "tele" vannak! A sok mocsok, meg amit a guberálók folyamatosan kikotornak!
  A közel múltban a Győr-Szol százmilliónyi büntetést kapott, a szemét díjat emelték, nem változott semmi!
  A közeli szemetes, nem ösztönöz a szelektálásra, - cicelle módon papucsba, a szemét lazán a szemetesbe!
  A lényeg, csippel elvan látva a szemetes!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolcsvay László koncert a Városi Művészeti Múzeumban - galériák

Vasárnap este a Városi Művészeti Múzeum főépületében (Esterházy palota) adott koncertet Tolcsvay… Tovább olvasom