Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Lakossági pályázat az elnevezésre

Az építők ígérete szerint 2006 júniusára elkészül Győr utóbbi idők legnagyobb közlekedési beruházása, a Tihanyi úti aluljáró.
Elnevezésére a polgármesteri hivatal lakossági pályázatot írt ki. Néhány napja csupán, hogy kihirdették a győri Tihanyi Árpád úti aluljáró megépítésére kiírt pályázatot, s tegnap már a városházán ünnepélyesen alá is írták a kivitelezési szerződést.

A dokumentumot Balogh József polgármester, valamint a győztes Strabag Rt. cégvezetője, Visontai Mátyás és igazgatósági tagja, Szebeni Lajos látták el kézjegyükkel.

A polgármester emlékeztetett rá: a város közgyűlése 2001 szeptemberében hozott döntést az új aluljáró tervezésének megkezdéséről. Győrnek az utóbbi időkben ez a legnagyobb közlekedési célú beruházása. Balogh József szólt arról is, csodákat várni az új aluljárótól sem lehet majd, hiszen a járműforgalom egyre rohamosabban növekszik.

Az aluljáró ezt a növekedést lesz képes „fogadni".
A pályázatra érkezett hat kivitelezői ajánlat közül a Strabag részvénytársaságé volt a legkedvezőbb: bruttó 3 milliárd 865 millió forint. A polgármesteri hivatal pályázatot írt ki a győriek (Győrben állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező) számára a kétszer két nyomsávos, kerékpáros- és gyalogossávval is ellátott aluljáró elnevezésére. A javasolt névnek három szóból kell állnia, egy személy legfeljebb három javaslattal pályázhat.

A pályázónak nyilatkoznia kell arról, hogy a javasolt nevet eddig az országban még sehol sem jegyeztette be, s a pályázat megnyerése esetén sem áll szándékában semmilyen módon levédetni.
A pályázatot zárt borítékban legkésőbb 2005. március 31-ig kell eljuttatni a következő címre: Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Népességnyilvántartási Csoport, Rákosi Zsoltné, 9021 Győr, Árpád út 36. E-mail cím: aluljaro.nev@gyor-ph.hu. A pályázatokat titkosan kezelik. Az elbírálás legkésőbb 2005. május 31-ig megtörténik. A nyertes nettó 60 ezer forint jutalmat kap, több sikeres pályázó esetén a kiíró ezt megoszthatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágulnak a győri busztarifák

Átlagosan 7 %- kal drágul a győri tömegközlekedés janu- ártól, s a diákok már nem kapnak ingyen bérletet. A ta- nulók 300, a nyugdíjasok 890 forintot kell hogy fizessenek havonta a bérletért január 1-jétől, miközben az egyvona- las havibérlet ára 2700, az összvonalasé 3680 forintra nő. A közgyűlésen a testület az Európa Kulturális Fővárosa 2010 pályázat koncepcióját is elfogadta. Tovább olvasom