Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Lakossági kérésre változik az autóbusz-menetrend

Győr - Szombattól jelentős változás lesz Kismegyer és Szabadhegy közlekedésében. A Kisalföld Volán a lakosság kérésére módosítja a járatokat.

A Kisalföld Volán június 13-tól érvénybe lépett menetrendje átformálta a 4-es, 5-ös, 7-es buszjáratokat. A 4-es vonal megszűnt, a 7-es járatok, amelyek addig az adyvárosi decentrum és a Virágpiac között közlekedtek, most a József Attila utcán végighaladva a Szent Imre úti kereszteződésig mennek.

Akik eddig a 4-essel jártak, most jó nagy kerülővel, a Fehérvári út felől jutnak a belvárosba, ha pedig például a kórházba, illetve a rendelőintézetbe igyekeznének, csak átszállással tehetik vagy kigyalogolnak az 5-ös megállójához. Ugyanakkor a kismegyeriek régóta panaszolják, hogy szintén csak átszállással tudnak eljutni a szabadhegyi postára, az orvosi rendelőbe, illetve a gyógyszertárba – merthogy Kismegyeren ilyenek nincsenek.

A lakossági kérések, panaszok nyomán Szabadhegy önkormányzati képviselője, Simon Róbert alpolgármester tárgyalásokat kezdett a Kisalföld Volánnal, mégpedig, mint a minapi sajtótájékoztatón bejelentette, igen eredményesen. A közlekedési társaság illetékesei pozitívan fogadták a kéréseket és szeptember 1-jétől (szombattól) már életbe is lépnek a változások.

Ezek szerint a 7-es buszjáratok visszaállnak a korábban megszokott rendbe, tehát újra az adyvárosi decentrum és a Virágpiac között járnak. A 4-es járatokat nem indítják újra, viszont a kismegyeriek és a Jereváni utca–Szent Imre út közötti területen élő szabadhegyiek számára is kedvezően az 5-ös járatok betérnek Szabadhegyre, a József Attila utcán haladva a Jereváni utca–Zöld u. kereszteződésében lévő körforgalomban fordulva folytatják útjukat. Ez a kitérő plusz négy megállóval mintegy 6 perces többletet okoz az 5-ös menetidejében. Ám ha valaki Kismegyerről e kitérő nélkül, gyorsabban akar a belvárosba jutni (vagy onnan vissza), a csúcsidőszakokban közlekedő 5G jelű gyorsjáratokkal teheti. A 7-es buszra váltott negyedéves bérletek a változások miatt szeptemberben az 5-ös jelzésű járatokra is érvényesek. Az 5-ös, 5G (gyors), 5B és 5R jelzésű (a Raktárvárosba betérő) buszokon az 5-ös egyvonalas bérlettel lehet utazni.

Szintén képviselői közbenjárásra változik a 18-as járat menetrendje. Ezek a buszok az adyvárosi decentrum és a szabadhegyi új köztemető között járnak. Menetrendjük szerint azonban mindig fél, vagy egész óra után tíz perccel értek a temetőhöz, így sokan vagy fél órával hamarabb mentek a temetésre vagy lekésték azt. Az új menetrendet úgy igazították, hogy a buszok fél és egész óra előtt tíz perccel érjenek a temetőhöz, jobban igazodva így a temetkezési időpontokhoz.

Jutasi Ferenc

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mazsorettfesztivál Pannonhalmán

Idén harmadszor rendezték meg a mazsorett- és fúvószenekari fesztivált Pannonhalmán. Tovább olvasom