Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Lakat alatt két autófeltörő banda

Augusztustól újra színre léptek a gépkocsifeltörők Győrben, amire a rend őrei összehangolt akcióval válaszoltak.
„Azzal, hogy öt év alatt ezerrel csökkent a gépkocsifeltörések száma, azt is vállalnunk kell, hogy megőrizzük ezt az eredményt. Annak, akit sérelem ért, ez a szám is sok, ezért további csökkenést céloztunk meg" – kezdte a Kisalföld megkeresésére Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei főkapitány.

Az elmúlt két hétben éjszakánként 120 civil ruhás rendőr kutatott autófeltörők után Győrben és környékén. Az akció sikere érdekében a megye más kapitányságairól is vezényeltek át nyomozókat.
– Két olyan társaságot sikerült elfognunk, akikre nagyszámú

autófeltörést tudtunk bizonyítani. Számos, bűncselekményből származó tárgyat lefoglaltunk bizonyítékként. Az elfogott bűnözők között volt olyan, aki néhány napja szabadult a börtönből, s azonnal ott folytatta, ahol abbahagyta – mondta el a főkapitány.

Győrben és környékén nyolc-tíz aktív autófeltörőt ismer a rendőrség, a csapódókkal együtt mintegy húszan vannak. „Odafigyelünk rájuk, de ők nem csak helyben dolgoznak. Ugyanakkor jönnek más megyékből s Szlovákiából is. Sopronban és Mosonmagyaróváron is odafigyelünk az autófeltörések megelőzésére" – tudtuk meg Szabadfi tábornoktól.
A főkapitány nem csak a rendőrség munkájában látja az eredményes bűnüldözést. Fontosnak tartja, hogy odafigyeljenek az autótulajdonosok és ne hagyjanak látható helyen értékeket gépkocsijukban.

– Eddig minden esetben látható helyen voltak az értékek, hordozható számítógép, táska, bőrkabát, digitális fényképezőgép. Sajnos elmulasztják az autósok a CD-s rádióik, rádiómagnóik előlapját kivenni. Így szinte felkínálják azokat a bűnözőknek. A halottak napjára nemcsak a hozzátartozók, a bűnözők is készülnek. Aki a temetőkbe megy, figyeljen oda arra, hogy ne hagyjon semmit az utastérben. Nem állhat minden autó mellett rendőr, vigyázzanak az értékeikre az emberek – figyelmeztetett dr. Szabadfi Árpád.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sziget elmúlt száz éve

Sziget száz éve Győr városához tartozik. Ez alkalomból ünnepséget rendeztek a Szent Rókus-… Tovább olvasom