Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Lakat alatt az idősek vámszedői

Elfogta a rendőrség azt a négy férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy idős embereket becsapva, magukat szolgáltató cégek képviselőinek adták ki, így csaltak ki jelentős összegeket a sértettektől.

Unokáknak ajándékra, vagy éppen betegségük esetére, temetésükre félretett pénzeiket csalta ki főként idős emberektől az a négytagú társaság, akiket a napokban fogott el a rendőrség. A győri kapitányság most előzetes letartóztatásuk mellett folytat nyomozást lopás megalapozott gyanúja miatt a képeken látható férfiak ellen.

A gyanúsítottak szolgáltató cégek alkalmazottainak adták ki magukat, vagy az alkalomhoz rögtönzött ürüggyel megtévesztve az idős embereket, jutottak be azok lakásaiba, családi házakba. Ott a sértettek figyelmét elterelve kifigyelték, felkutatták, hol tartják értékeiket a tulajdonosok, s ellopták pénzüket.

A különböző, Győrben és környékén történt bűnesetekről a Kisalföld több alkalommal is beszámolt. Mivel feltételezhetően az ismertté vált eseteken kívül is követhettek el lopásokat mások sérelmére a gyanúsítottak, a rendőrség várja mindazok jelentkezését, akiknek a képeken látható férfiak kárt okoztak, otthonukba becsengettek vagy esetleg valamilyen ürüggyel megpróbáltak bejutni.

A bejelentések megtehetők a Győri Rendőrkapitányságon, Győr, Zrínyi u. 54., illetve az 520-000-ás számú telefon 14-33-as mellékén.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első napon nyolc autó a ''termés''

Egy közterület-felügyelőből, egy rendőrből és a szállító jármű sofőrjéből álló csapat járta tegnap Győr belvárosát azokra a kocsikra vadászva, amelyek tiltott helyen, a közlekedés biztonságát veszélyeztetve parkoltak. Nem volt nehéz dolguk, néhány óra alatt nyolc autó elszállítását kezdték meg. Ebből három a Móricz Zsigmond rakparton kialakított őrzött területre került, míg a másik öt tulajdonosa időben megérkezett járművéhez. Tovább olvasom